Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ininek ne mond őt a kanapén legfeljebb csakbakor fogja zavarni ha az asszonyt helyettesítik ázsiaival és nem lesz meg a napi 1-2kg süti. 🙂
Na ez az, ami a magyar munkavállalóknak szívás lesz.
felénk most hoztak sárgákat melózni, talán fülöp szigetiek
ha valamelyik nem működik jól másnapra hoznak másikat
Sajnos vannak ilyenek, pont ezt használja ki a vállalkozó (tisztelet a kivételnek) mert úgy is van mindig olyan ember, aki kevesebbért megcsinálja ugyanazt.
Nem,nem volt költői.Mint írtam a következő mondatomban is,a reklamál és elégedetlen nem ugyanaz.Tehát lehet hogy mindenki elégedetlen,nem mindenki reklamál.
Ez költői kérdés volt, ugye?
Miért ne létezne?Az hogy elégedetlen és az hogy reklamál érte nem ugyanaz.Szóval ezt úgy kellett volna kérdezni,hogy van olyan aki elégedett a fizetésével?
Létezik olyan munkavállaló aki nem reklamál, hogy kevés a mani? 😁
Én nem mondtam ezzel ellentéteset, csak annyit, hogy ez miatt fájjon a munkáltató feje.
(Nem állítva azt, hogy nem lehet kérni, nem lehet adni plusz bármit.)
Vagy elmennek az emberek,vagy ahogy szokták mondani "kis pénz kis foci",de mindenképpen minőség romlás lesz az eredmény.Az hogy ezt a munkáltató hogy éli meg az már sok mindentől függ.
...mert az összes eddigi, korábbiak alapján pillanatokon belül (jó eséllyel) eljutottunk volna oda, hogy ha kevés, elmennek és akkor a munkaadó cég/vállalkozás is megbukik.
Vagy tévednék?
Ezt miből sikerült kikövetkeztetni?
Tehát akkor a munkavállalók a munkáltatót féltik?
A munkavállalók jellemzően mindig keveslik a bért.
Nem hát,ezt a munkáltatónak kell felfognia.Márpedig ha a mukavállalók reklamálnak hogy kevés a mani,akkor el kell gondolkozni hogy valóban kevés lehet.
Igaz, de ez végképp nem a dolgozó problémája.
Ha nincs a dolgozó akkor a munkáltató sincs.
Ha kötekedni akarnék, akkor a vélt irigységre való megjegyzésre reagáltam volna.
jajj de kár volt
ez az entitás csak azt keresi hogy tud bárkivel is kötekedni.....
En csak a fiztesrol beszeltem.
elolvastam a cikket. Szóval azért van egy kis jogalapja, hogy elégedetlenkednek a művészek(kezeit széttáró) A főigazgató ellen jelen pillanatban 10 jogerős bírói ítélet van a munkavállalókkal szemben tanúsított hozzáállása miatt. A munkavállalók nem 2 millás fizetés helyett szeretnének 4 millásat, hanem azt, hogy az átlagbérük körülbelül alkalmazkodjon a lidl-ben dolgozó alkalmazottak béréhez ez 385 ezer nettó. Mert, hogy most ettől elmaradva a minimálbér szint körül keresnek a teltházas előadások ellenére(kezeit széttáró) Aztán ők egy kicsit nehezebben pótolhatóak mint a vájár a pécsi uránbányába.(kezeit széttáró) 20-40 éves szakmai múlttal rendelkező előadók művészkednek az állami operaházban. Amíg egy vájár 2 hét alatt betanítanak addig az operához elsősorban született tehetségnek kell lenni és minimum egy fél élet munkájának(kezeit széttáró) Szóval, ha nem mennek be dolgozni akkor egy feladott hirdetési apróban nem lehet feltölteni az állományt mert generációnként csak egy meghatározott szűk szám nevelődik ki nincsenek felesleges tartalékok. Nyílván irigy lehetsz az épen minimál bér fizetésükre. Persze a helyzetük fordítva is igaz. Speciális munkájuk lévén nincs városonként 150 munkahely ahová az önéletrajzukat a tanult szakmájukban be tudnák nyújtani. (kezeit széttáró) Sajnos szomorú, hogy állami szinten is ilyen a hozzáállás amikor focipályát kellett építeni arra meg volt pénz szarásig. De ha azt vesszük 300 méteres autópálya szakaszból is több pénzt síbolnak el mint amiről itt az egész összeg szól. Elég szégyenteljes.
A Magyar Állami Operaház dolgozói március 19-én sztrájkba kezdenek. A munkabeszüntetést határozatlan időre hirdették, és addig kívánják fenntartani, amíg a vezetés meg nem egyezik velük a béremelésről és a kollektív szerződésről.

https://index.hu/kultur/2024/0...

Úgy látom, megint a befőtt teszi el a nagymamát.

A dolgozó mondja meg, mennyi bért adjon a munkáltató? Eddig azt hittem, hogy a munkáltató ad egy bért, aki ezt az elvégzendő munkával összhangban elfogadja, az aláírja a szerződést, aki nem, az elmegy egy jobban kereső állásba, mondjuk uránbányásznak. Ja, hogy énekelni színpadon könnyebb, mint a bányában vájárkodni? Hát... kár volt hinni annak a lippppsi-buzi szövegnek, hogy azt csináld, amit szeretsz*.

*könnyebb.
Abba nincs pénz annyi(kezeit széttáró)
Most akarnak a F1 pályára ráloccsintani 80 milliárdot, sztem egy hónapra az elég lesz nekik 😂 valamit kell csinálni, a régi szép stadionos idők lecsengtek, metró se kell - azt különben is már lenyúlta az előző csapat 😁
Még esetleg Duna híd, minden létező kettő közé tesznek még egyet, az is kb. 20 db, az kitart jó ideig.
Á,költséghatékonyabb lenne a tiszát arra elvezetni,aztán már csak fel kéne cserélni a két folyó nevét.Mi az nekünk......
metro jobb lenne nem kell fúrni csak homokot dobálni a tetejére aztán mehet rá a bringa út