Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Erre én is kiváncsi vagyok.
Szia! A TPMS szenzort esetleg kérdezted a barátodtól?
Hülyeséget beszélsz. Azt írtad, hogy "így semmi félnivalóm", vagyis ezzel a mondattal utaltál az előzőre, vagyis összekötötted, ha teljesül a feltétel, valamit adsz a másiknak ÍGY (ezért) nem kell félned.

Ebből már nem jössz ki jól.
A tűzoltóság egy példa volt.
A félnivaló egy általános fogalom volt, nem egy mondatban említettem. Az sokat elárulhat.
Ha ezen a környéken nevelkedtél volna, értenéd.
Azért írtam egy példát az após ellopott kocsijára.
A környékbeli romák vezetőjével a tiszteletünk kölcsönös egymás iránt. Amikor felhívtam, hogy esetleg hallot-e valamit a lopásról, kb 1 óra múlva mehettünk a kocsiért. Azóta már én segítettem neki más dologban. És nem érdekből, mert gyerek korom óta működik a betyárbecsület köztünk.
Az üzeneteknek ez a hátránya, hogy félreértelmezhető.

A tisztelet ha kölcsönös, akkor hogy döntöd el, ki áll ki felett?
És nem érdekből adunk meg valakinek tiszteletet.
Az érdekből megadott tisztelet, az már nem tisztelet.
Akko csak a jo oreg rágcsa......
Motorozni kene......
Az oktatásügy átcsapott bünügybe......
A tűzoltóságot ne keverd ide,az utcáról és lakhelyről volt szó.
És igen,ha neked valakinek meg kell adnod a tiszteletet bármilyen okból is,akkor ő feletted áll valamiben.És mondom,más hogy megadod a tiszteletet mert tiszteled az illetőt,vagy meg kell adnod valamilyen érdekből.Márpedig te azt írtad hogy "tudod kinek kell megadnod a tiszteletet így nincs félnivalód"
Ezt a mellébeszélést...
Tudom, hogy kinek kell megadni és kinek nem.
Aki arra méltó, vagy aki arra nem. Függetlenül attól, hogy hol áll a hierarchia szerint.
Én pl az egy hónapos tűzoltónak is megadom a tiszteletet, ha az arra méltó.
Viszont hiába szerelt fel előttem 5 évvel és felettem áll a hierarchia szerint, de egy csira, akkor annak nem adom meg a tiszteletet. Mert nem méltó rá.
Na így tudom eldönteni, hogy kinek kell megadni és kinek nem.
Mert a tiszteletet kell érdemelni, nem ki kell harcolni.
Na ez a különbség. Remélem így már megérted?
Nem,a hierarchia az ,hogy van akinek meg kell adni a tiszteletet,így nincs félnivalód.Mi lenne ha nem adnád meg a tiszteletet?Teljesen más hogy megadod a tiszteletet valakinek vagy hogy meg kell adni a tiszteletet.Ugyanis te azt írtad,"Tudom hogy kinek kell megadni a tiszteletet"Miért kell?
Azt írtad baszod, HA megadod, akkor nem kell félned. Ezek szerint te félelemből adod meg.
A hierarchia az az, hogy kinek kell megadni a tiszteletet??????
Én annak adom meg a tiszteletet, akinek kijár.
A tűzoltóságnál is működik a hierarchia.
Aki később szerelt fel, mint én, és a hierarchiát nézve felette állok, akkor alattam áll a hierarchia szerint, de én annak ugyan úgy megadom a tiszteletet. Én, az arra méltó embert tisztelem, nem aki alattam vagy felettem áll a hierarchia szerint.
Akkor mi köze a tiszteletnek a hierarchiához??? Ezt fejtsd már ki bővebben légyszíves!!!
A haverod nem a legélesebb kés a fiókban.
Hát mi ha nem hierarchia?Tudod hogy kinek kell megadni a tiszteletet,kit hogyan kell kezelni...........
az a sivatagi sas kurva nehéz cipelni, jobb egy kicsike 2" csövű ,38as, mint hajdanán a usákos nyomozóknak volt
5 métertől messzebb nagyjából senki sem találna el egy emberi testet kapáslövéssel
Így működik a börtönbe is.
Azért arra figyelj hogy legyen otthon egy két DNS és ujjlenyomatmentes pillangókés amit a kezükbe adhatsz a hullák nak
valaki valahol valamikor azt mondta hogy csak a szolgáknak nem lehet fegyverük ... ez olyan idióta komcsi beidegződés nehogy a felfegyverkezett nép megdöntse a rendszert ... pedig a politikusnak lehet rosszabb ha a nép féltéglával veri szét a fejét mint ha lelőné.. másik dolog mikor tudna minden tyúktolvaj milliókat költeni fegyverekre lőszerre stb sorszám nélküli lekövetethetetlen cuccokra mert ugye priuszos gyogyós stb fazon amerikában se flangálhat hivatalosan vett desert eagle el a pöcse mellett 😆
ez a baj a mostani rendszerrel hogy nem tüntetnek ki azért megmegvéded a családod, hanem börtönbe dugnak
és az is kurva nagy baj hogy ezt a nép természetesnek veszi
amúgy egy mozgásérzékelős lámpa kell és méris nem vagy sötétben, meg mellé egy szünetmentes ami akkor is ad áramot ha lekapcsolják a biztosítékot(mert ugye valami buzi kitalálta legyen jól hozzáférhető helyen a kerítésben)
Kivéve, ha te lennél a pöcs rosszabbik végén. Mondjuk akinek a te pecabotod tetszik.
Ööööö... tudod, hogy kinek kell megadni a tiszteletet és nem félsz? Hát akkor mi ez?
Alapból rossz a kép, mivel én nem készülök bcs-t elkövetni így hiába van fegyverem nem úgy indulok neki bárminek, hogy használni fogom hanem inkább elriasztani viszont a 3 rabló eleve úgy jön a jogosan viselt fegyverével, hogy azonnal használja ha veszélyben van így bármekkora ász vagyok a lőtéren és a kertben flakonokra lövöldözve akkor kint 3 felfegyverzett ember engem vár a sötétben, elhiszem, hogy rambó tőled tanult, de inkább mégsem. A polgi nem kitüntetni fog hanem a rendőröket fogja akik rám teszik a bilincset ha mégis én lövöm le őket. Elképesztő miket képzelegtek erről az egészről vagy ennél még rosszabb ha komolyan gondolva már a pinyóban eldugott fegyverekkel várjátok az apokalipszist ami ha mégsem jön el akkor majd helyi önjelölt bosszúállóként elkezdtek bűnözőnek vélt szomszédokat mészárolgatni.
van némi hibalehetőség, de ezáltal kedvesebbek lennének az emberek egymáshoz
😂
Csak neked tűnik sötét középkornak. Én ebbe nőttem fel, így tudom, hogy ki hány kiló. 😉
Tudom, hogy kinek kell megadni a tiszteletet, kit hogyan kell kezelni, és máris barátságosabb a kép. Így semmi félnivalóm, akinek szava van felénk, az engem is megtisztel. Ez nem hierarchia.
Ezzel mindössze az a baj, hogy visszaélésre ad okot. Megölöd a haragosod, a hiteleződ, és beteszed a kertbe, hogy ki akart rabolni.
És nem én találtam ki.