Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Pipi ha munka helyet csak énekelgetsz úgy könnyű 😂 😂 😂
https://www.youtube.com/shorts...
Mennyi felétek a víz meg a csatorna?
Azzal sincs,nekem sincs kedvem.
húzz ki egy másik csövet kb 500ft/méter a jobbik fajta, amikor én vettem még 300sem volt de az nem 10bar-os cső volt, de a napelem vezetékeknek a gyengébbik is jó, mert abban húztam be a házba nehogy a lótetű elrágja a napelem vezetéket
most számolgatom akkor a homokon is csak 2,4 m3 tűnik el egy nap alatt az havonta 72 m3 nekem 230 veszett oda(kezeit széttáró) az több mint 100 nap(gondolkodós) Jó valamennyi részét a szomszéd engedte ki az udvarba mutatott videót volt egy kis rafting pálya az udvarába 😅
hát ez ráadásul nem is ebben a vármegyében van. (kezeit széttáró) Aztán múltkor volt 2-3 órám elmentem elkezdtem keresgetni a helyét. A szomszéd szólt, hogy náluk az udvarba dől a víz a házamból folyik kifelé. Nagyjából besaccoltam hol lehet, felvágtam a járólapot kibontottam az aljazatbetont vagy másfél méter hosszan kb. 3 taligányi iszapot kitakarítottam de nem találtam meg a csőtörés helyét. Most sem lesz rá időm a héten de jövőhéten elmegyek azt megpróbálom kinyomozni, hol a bibi(kezeit széttáró)
A javításhoz szükséges anyag az kb. 20 cm hosszú 25-ös kpe cső meg két összefogó idom nagyjából 5000 ft. Én azért adnák egy 20-ast aki megmondja, hogy hol bontsak 😅 Ha végigkövetem a csövet a házon lehet,hogy a legelején találom csak meg a bibit 😅
Most egyenlőre az a terv, hogy elvágom a kpe-t és beledugom a fém behúzókábelemet. Ha akad valahol valószínű ott lesz a gond(kezeit széttáró) Persze ehhez jó lenne tudni a cső irányát a föld alatt egyenlőre csak sejtéseim vannak 😅
Egyébként múltkor azt számolgattam ha van egy ilyen jó 20 mm eső ami mostanában gazdagon volt akkor egy 400 m2 portán az 8 köb víz(gondolkodós) az is rohadt messze van a 230-tól. Ráadásul a porta pár száz méterre van a Tiszától (kezeit széttáró) Hova a fenébe tud eltűnni ennyi víz(gondolkodós)
Hát... egyszer olvastam egy javítással foglalkozó blogot, és ott láttam, hogy van olyan Scheppach gép, aminek a tekercselése alumínium.
Most is csak leírnám, de mert tudom, itt szokás az embert lehülyézni, ha hihetetlent állít, ezért rákereste,. Azt persze nem találtam meg, de találtam két másik, fórumos hozzászólást ilyenféléről.
Az alumínium szóra keressetek rá, meg olvasni kell az előtte-utána egy-két hozzászólást is.

https://logout.hu/tema/asztalo...

https://www.hobbielektronika.h...
ha nem napi 50 szonda akkor csak kicsit hülye 😁
ez ilyen(kezeit széttáró) Mondjuk én ezt használgatom már is van rá minimum 2 munkám és meg is kereste az árát mert nem másnak fizetem ki 😆
Egyébként azt a prést még egyszer használd az életedben akkor minden frankó(meghajlós)
édesapám úgy mondta ezt, hogy fiam, ha veszel valamilyen szerszámot magadnak és életed során legalább kétszer használod akkor már megérte 😅
anyáméknak elengedték a csatornadíjat, feltétlen számlára vedd meg a javításhoz szükséges anyagokat mert csatolni kell a kérelemhez
amúgy a föld elszívja, legalábbis felénk homok van az óránként 100 litert lazán elnyel úgy hogy meg sem látszik
...és aki ilyennel meg samuval földelőszondát ver le 55+ évesen?
(Csak mert KELL a mozgás.)
belőlem inkább kirázza a vesekövet 😅 10-15 cm-is vasalás nélküli betonokat szoktam verni felfelé. Járdát, térbetont stb. Most épp az egyik helyen keresem a csőtörést 230 m3 víz szaladt el(fejét fogó) Annyit tudtam megalkudni a vcsm-el ha ki van javítva a hiba jön egy ellenőrzés és ha megállapítja, hogy ez a mennyiség nem folyt a csatornába akkor a csatornadíjat elengedi(meghajlós) Mondjuk oda biztos nem folyt a mellette lévő betonszerelő aknába találtam saccra kb. 6 m3 vizet már csak azt a maradék 224 m3 helyét keresem szerencsére a házban nincs(fetrengős)
nemrég lecseréltem az olajat a toyotán, ezen felbuzdulva az opelon is
az opelon úgy kell cserélni hogy olajteknő le mert a leeresztő csavar megfordult az alu házban ha kitekerem akkor utána vége van(így van amióta megvettük)
hát majdnem sírtam már mire végeztem az opellal, én már nem akarok szerelni semmit
azon agyalok el kellene adni minden szerszámot és venni rajta bojlit 😂
Most miért mondod 😂 😂
Én megértem a szerszámhalmozást, ma jött meg és össze is raktam a 20t-ás présemet, 1 konkrét csapágy kinyomására vettem és lehet, hogy egész hátralévő életemben nem fogom használni viszont útban lesz a garázsban, de már 1 éve rágtam magam rajta és meg kellett vennem. 😬 😅
Bogyónak narancs volt ez meg valami sötétebb vörös, így képen azért nem úgy látszik. Hááát a kilátás valóban korlátozottabb mint az eddigi autóimban (trabit kivéve), de nyáron a hosszabb úton sem volt vele bajom amúgy asszonyé és alig fut.
50 évesen meg már nagyon hülye aki ilyennel dolgozik
kb 15 éve egyszer elbontottunk félig egy betonhordót, hárman verettük az ilyen buzi nagy vésőgépnek(valami ipari cucc volt mert ismerős építőiparban dolgozott)
ebédkor már nagyon forró volt a gép mert kb 4 órát ment max 20 perc szünettel, ekkor hűtöttük kb egy órát aztán adtunk neki még késő délutánig egy hűtéssel
egy nap alatt sikerült 2 db ajtót vágni a betonhordóba kb 2mx1 méter nagyságban, dupla vasalás szűk 20 centi beton
másnap ülve hugyáltam mert a pöcsöm nem tudtam megfogni, volt egy hét mire úgy-ahogy rendbejött szervezet
na azóta ilyet nem vagyok hajlandó megfogni
Egy jobb éttermi kaja árából kijön szóval inkább nem eszek 😅
Ez a Scheppach márka nem is olyan rossz, mint ahogy leszólták többen is. Vettem láncfűrészben, 3 éves, és tökéletesen működik. Elég sokat volt használva. (nem csak házkörüli munkára, erdőben is.
40+? Inikém 1 évvel vagyok fiatalabb nálad majdnem 50 az már 😅
azért sem értelek mert a heti szinten kölcsönkért 10 kg-os boschal sokkal lassabb ezért nehezebb a meló a maga 20-30 nyujtonával (kezeit széttáró) ez 60 nyújtonos kalimpács szalad a betonba mint kés a vajba(meghajlós) Pont a saját kikímélésem érdekében vettem 😅
azért aki önszántából ilyet vesz 40+ évesen annak azért van baj a fejében
ilyen idősen már arra kell gondolni hogy minél kényelmesebbé váljon az élete, persze aki csóró ezt nem feltétlen tudja megtenni
pár plusz milláért elbaszod az egészséged uténa meg hordhatod a dokikhoz azt a pénzt
Most egyenlőre azt már kitárgyaltuk, hogy aki dolgozik az jobbágy és aki egyik oldaláról fordul a másikra az a követendő példa(meghajlós)
Váltsunk témát.
Börzsöny aranya: http://youtu.be/3SUH_iBzLZM
házi feladat 35 perc megnézése, értelmezése ki mit gondol erről(szemeit körbeforgató)
kezd ez kórossá válni nálad és nem az evésre gondoltam 😆
bogyónak nem valami hasonló színű verdája van?(gondolkodós)
Téged a középső visszapillantó tükör nem zavar benne? Főleg úgy, hogy nem is használod mert a munkakocsiba meg sose volt(kezeit széttáró) Egyébként szép kis kocsik. Ami nálunk van az egyel újabb de nem nagyon látok sok különbséget. Most meg kijött a legújabb 6 forint az alapára(kezeit széttáró)