Régen több, most kevesebb. Ott is szelektálnak már, nem tom az érettségi kritérium, vagy csak a rendörségnél vezették be anno. Nálunk pl a létesitményi tüzoltóság elég kurrens hely, de bejutni se elég a nyolc általános.
Meg kéne számolni, hány tűzoltó a képességei miatt az, és hány a 24 órás szolgálati idő miatti maszekolás lehetősége miatt.
Ezt sajnos soha nem tudjuk meg. Olyan ez, mint a napelem. Amikor olyan van azt mondja, amikor meg amolyan, akkor meg amazt.
Értem. Akkor ez tovább bonyolódik. Legalábbis árnyalódik. Viszont ezekből.az élettörténetekből lehet konzekvenciákat levonni.
Ezt is tovább tudja árnyalni a spekuláció. Több olyan szakma, állás is.van amely mellett nagyon jól lehet mást csinálni. Ilyen a tűzoltó is. Sok szabadidő, és ha jó helyen van szolgálatban se fárad el. Aztán ott vannak a sofőrök egy része. Én is csináltam amig ment együtt a kettő, volz biztos pont meg mellette lehetett mást dolgozni vagy tanulni. Nagyon sokan egyetemet csináltak buszozás mellett, volt idő tanulni és pénzt is keresett amig tanult. Vagy sok maszekoló volt. Tűzoltó ismerős rengeteg volt, régen a korai.nyugdij volt csábitó, de sok vállalkozó is volt köztük, többek között tervező mérnök is. Szóval aki élelmes volt az tudott mozgolódni és lehetőséget teremteni. De azért mindenhol akadt aki azért volt ott ahol, mert másra nem volt képes az életben.
Tök mindegy, mennyit keresel, akkor is egy szar melót csinálsz és tíz év múlva is ugyan ezt fogod Na ezért kell tanulni
Tűzoltózást lehet hogy élvezed 30 évesen de 40 évesen már kicsit gáz 50 évesen meg nagyon gáz
Elfelejted hogy nekem felnőtt gyerekeim vannak... azt hiszed tudsz nekem újat mondani a képzésről? pipi meg aztán főleg nem 😁
Azt is eléggé tudom milyen egy jó matekos, meg milyen az aki négyes ötös
Mindenki választhat,én is mehetnék,mehettem volna fősuliba,de fiatalon még más volt az élethelyzet utánna meg már rohadtúl nem is volt rá szükségem.Szeretem amit csinálok és többet keresek mint sok diplomás.
Ezt sajnos soha nem tudjuk meg. Olyan ez, mint a napelem. Amikor olyan van azt mondja, amikor meg amolyan, akkor meg amazt.
Ezt is tovább tudja árnyalni a spekuláció. Több olyan szakma, állás is.van amely mellett nagyon jól lehet mást csinálni. Ilyen a tűzoltó is. Sok szabadidő, és ha jó helyen van szolgálatban se fárad el. Aztán ott vannak a sofőrök egy része. Én is csináltam amig ment együtt a kettő, volz biztos pont meg mellette lehetett mást dolgozni vagy tanulni. Nagyon sokan egyetemet csináltak buszozás mellett, volt idő tanulni és pénzt is keresett amig tanult. Vagy sok maszekoló volt. Tűzoltó ismerős rengeteg volt, régen a korai.nyugdij volt csábitó, de sok vállalkozó is volt köztük, többek között tervező mérnök is. Szóval aki élelmes volt az tudott mozgolódni és lehetőséget teremteni. De azért mindenhol akadt aki azért volt ott ahol, mert másra nem volt képes az életben.
Abból vonj le következtetést.
Tűzoltózást lehet hogy élvezed 30 évesen de 40 évesen már kicsit gáz 50 évesen meg nagyon gáz
Azt is eléggé tudom milyen egy jó matekos, meg milyen az aki négyes ötös