Kisdelfincsillag!
Konkrétan arra gondoltam,hogy motoros pályafutásom alatt még nem találkoztam a sportmotoron ülő és pályára járó ISTENNŐVEL ....Ebből is látszik ,hogy mindig rosszkor voltam rossz helyen.eddig.
Ha ilyen kismocira lenne szükséged szólj és küldöm.És most itt az ürügy ,hogy megadjam a számom ..........06 20 335 4453
Crazy Joe!
Pontosan mire gondoltál ezzel a mondatoddal odalennt?
Jut eszembe, hol vetted azt a szupi kismocit a kissrácoknak?
Én kisfiamnak is szeretnénk majd beszerezni egy hasonlót
gödöllön!novol anyag ha jol tudom!rendes a srác,az üzletében van minden anyag ami csak kellhet,még üvegszálas javíto is,arra az esetre ha az olcso idom repedne!egy motor fényezése(sajátkezüleg,tehát végeredmény olyan amilyen)kb 15 e!van alapozo is spray-ben!
A B variációval semmi bajom nincs,teljesen renben van!
Akkor van gond ha az a 20.000- nem tetszikÉs jön az hogy nem lehetne 15.000-
Na erről az alkudozásról beszéltem...most ne érts magadra...
a két sör témárol beszéltem,hogy legyen jó ,szép és lehetőleg ingyen...a legelső hozzászólásod erre utalt amire alapoztam az egészet!
na jo ha te 3-at akarsz megértem! meg az sem mindegy h milyen sör!na és persze hideg legyen,mert ha neked kell a saját hütödben lehüteni az ugye plusz költség!
amúgy is:
A variáció: veszek festéket, lefújom magamnak (úgy-ahogy) és van egy félcsúnya idomom.
B variáció: veszek festéket, elviszem valahova aki lefújja, adok érte kb 20ezret. Van egy szép idomom, festőnek meg van 20ezer forintja. És ehhez tegyük hozzá hogy az aktív munkával telt idő max 4 óra. Ez már nem rossz órabér..Mindketten örülünk mert nekem lett szép idomom, festőnek meg pénze.
Hol itt a gond?
Te az A variáviót erőlteted, én a B-t. Pedig szerintem Neked is a B lenne jó
csak óvatosan szolnék h nem alkudozott,csak keres egy olcso de jo fényezöt!ja igen és jelezte h neki mi a drága amiben megint nem látok kivetni valot,hiszen ö tudja h neki mi mennyit ér!de tényleg semmi vita csak nagyon ovatosan megjegyeztem!béke veletek!
Értelek én, csak Te is értsd meg, hogyha valamit meg tudok csináltatni x forintért akkor nem fogom megcsináltatni 2-szer x forintért..Csakis azért mert valakinek nem tetszik. És nem azt mondtam hogy nincs pénzem rá, hanem azt hogy nekem nem ér 60ezret egy idomfújás. A GSR-remen az idomokat (hasidom, első-hátsó sárvédő, farokidom, oldalidom) én festettem apóssal, ergo ingyen volt. Ha most ehhez viszonyítom hogy két színre lefújják a pályaidomot, baromi sok (nekem) a 60 ezer..
A piaci helyzetről légyszi ne engem okolj, sose fényeztettem még mással, ez lenne az első
Na látod..ez egy tökéletes megoldás...spórolni akarsz,veszel egy spray-t és megcsinálod magadnak.Ez teljesen rendben van...
Nem pedig elviszed valahova (legyen az 10 vagy 100 ezres munka)és lecigánykodod az munkadíjat hogy TE jól járj!
Ez így teljesen korrekt!
Nem szoktam alkudozni...az emberek munkadíját mindíg megfizetem amennyit kérnek.Szerintem ez így korrekt!
Én nem irigykedek és nem turkálok senki zsebében , de ha ferrarit veszel tudd hogy mibe kerül hozzá egy szervíz,és ha nincs elég pénzed rá ne a szervízt akard lealkudozni,hanem ülj át egy Swiftbe ha arra telik!Senki nem szórja a pénzt két kézzel,és nem is keresi ilyen mértékbe,ez köztudott hogy mindenki spórolni akar....
De az ember spóroljon magán,ne más munkáján.......mondjuk nem megyek most párszor motorozni és megvan a lóvé a festésre!
Az is köztudott hogy mindenki agyonvállalja magát hitelekkel autó ,motor,stb...de persze abból is a legjobb kell....és mikor valamit rá kell költeni valamelyikre akkor jön a fejvakarás!Ne vedd magadra ,csak úgy az álltalános életfelfogásról beszélek!
De nézd nem szeretnék itt a pályamotorozás topikban nagy vitába szállni.....szerintem nem értesz engem.
És úgy látom nem is fogod megérteni,mert teljesen más dolgokra reagálsz érzékenyen.
Felőlem aztán azt csinálsz amit akarsz,mindíg van valami hülye aki bevállal egy munkát olyan pénzért amin szinte semmi nem marad neki,ez rontja a piacot!Meg persze vannak külömböző árfekvésü fényezések....Mi sem horror áron dolgozunk hogy levegyük az embereket...
nem is értem hol itt agond!keresel egy olcsóbbat,és vkinek ez nem tetszik!?személyszerint én a legolcsóbb idomot veszem a motorra,és kevertetek ki színt spray-be-töltetem,és fulyom magamnak!olyan színt kever ki a srác amilyet akarok a hozzá valo benzinállo lakkal!
Értem én, csakhogy mindenki ezt csinálja, TE is. pl elromlik az autód, elviszed a műhelybe, ezt mondják 50ezer. Erre Te bepróbálkozol hogy legyen már 40. Így Te is a szerelő bérén alkudozol. Lehet rossz példa, de a nyakamra a bökőt hogy Te is alkudoztál már életedben valamire. Úgyhogy légyszi ne szólj meg másokat.
Amúgy meg amit csinálsz, az a tipikus magyar hozzáállás: Nézd már, neki új autója-motorja stb-je van, miből tellik rá? Oszt mit spóról ezt itt ezekre tellik?
Nevetséges hozzáállás. Csak tudod nem mindenki gazdag, valaki meg is dolgozik azért hogy legyen valamilye. Nem tudod milyen áldozatokat kellett hoznom hogy új motorom legyen, úgyhogy ne is szólj meg. Te se adsz nekem 1 Ft-ot se, minden ft-ot magamnak kell megkeresni MUNKÁVAL! Szóval ha valahol meg akarom fogni a pénzt, szerintem az az én magánügyem, nem a Tied! Majd akkor lesz a Te magánügyed is, ha bemennék hozzád alkudozni, de megnyugodhatsz, nem fogok..
Ja és mégvalami: Ha elolvastad volna, anyagköltséget állom, olyan embert keresek aki olcsón dolgozik. Mivelhogy nem mindenki ugyanannyi pénzért fényez. Szóval mi a faszért vigyem egy olyanhoz aki 60-ért fényez, ha van olyan is aki 30-ért? Csakis azért mert meg akar élni valamiből? Én is meg akarok élni valamiből
akkor fesd le te mint az rses srácok:)pályára bőven jó az de te dolgod.Viszont az rizlás vagy hogy híjják (az a kék) az frenetikusan fantörpikusan nézne ki a gixin
Természetesen ismerem én is az ebay-es idomzatokat,már régóta árulják őket,de ennek ellenére még mindíg vannak emberek akik hétről hétre rácsodálkoznak ,hogy "mik vannak"!
Biztosan nagyon jó is ez a replika cucc....de pályaidomzatnak nem a legjobb.ugyanis sok darabból áll ami pályán gyors szerelgetésnél nem túl előnyos!Továbbá nem fogja meg a folyadékot ami versenyeken megit csak nem túl jó,plusz rakhatod bele a gyári lámpád,ülést stb...ami esésnél sérülhet!
Nem is azzal van bajom hogy mit kapsz a pénzedért...
Gyárthatsz magadnak te is idomot,ahogy Szayerg is írta,az a legskótabb ajánlat!
A dolog lényege csak az lenne ,hogy magamra vettem a dolgot!
Fényezőként nap mint nap találkozom emberekkel akik drága autókban,motorokon ülnek,és mikor betolják a fényezőműhelybe,elkezdenek alkudozni!
A probléma csak az ,hogy nekünk az anyagköltség,rezsi,járulékok stb az fix....Tehát miből alkudozol?
A munkadíjamból!Amiből gyakorlatilag élek.
Tehát én becsületesen elvégzett munkámért ne legyek megfizetve,mert te spórolsz...,de a motorra stb.- re volt pénzed.....
És, ha a vékony fing idomot veszed, ami zörög, és gyenge, de belehúzol még 3 réteg üvegszövetet.
Veszel egy kiló műgyantát, hozzá edző anyagot, meg pár négyzetméter üvegszövetet, egy csomag gumikesztyűt, ecsetet, és laminálsz egy délutánt.
A műgyantához digit konyhamérlegen kell bekeverni kb. 3% edzőanyagot(valami metil-etil-keton-peroxid oldat), és azzal kb 20 eprcig dolgozhatsz max. Az üvegszövettel kibéleled az idomot belülről kézzel, aztán ecsettel elkezded rá feltunkolni űbersebességgel a gyantát, mielőtt kocsonyásodni kezdene. Ha elfogy a gyantád, akkor keversz még, és folytatod a melót.
A végén kivágod a réseket, amit betakartál esetleg, meg lereszeled a széleket, hogy ne álljon később a hátsódba egy kikeményedett hegyes üvegszáltüske
A gyanta 2 óra múlva már reszelhető, és fasza. A full kikeményedést 1 nap után éri el kb. és kész a páncélidom.
Kiló műgyanta edzővel kb. 500Ft
Üvegszövet ára változik, attól függően, hogy milyen veszel(paplan,sávolyszövésű,keresztszövésű.../mil
yen finomságú), kb. 400-800Ft/nm
A laminálás elég nagy pöcsölés, ha az ember először csinálja.
Csak a filmekben léteznek,igaz,Crazy?!