Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

És akkor mi az ajánlott tisztítószer a zsíros láncra? Petrolemum használható? Mondjuk nekem ilyen gondom nincs mióta megvan az olajozó. Ahogy te is megírtad már, egy rongy, áttörlöm a láncot és a sztendereket, 2 perc és már tiszta minden
...a vízben, mint oldószerben sem mindegy, hogy kis %- ban hús főzetét, vagy teafű kivonatát tartalmazza...
Pont nem lehet. Az igaz, hogy a 9x%-a petróleum, a lényeg a maradék x% adalékanyag és ott van a brigó lényege. A rendkívül erős oldószerek, felületaktív anyagok kis %-ban már elvégzik a dolgukat, bekúszik az o-gyűrű résein és emulzióba visz minden kenő anygot, olajat, zsírt. Amit utána a víz levisz. A mosópor is kis % aktív anyagot tartalmaz, egy 6 kilós dobozban alig van benne, az összes többi töltelék anyag. De mondok más példát. Alkoholban is sok mindent oldanak, csak nem mindegy hogy svédcsepp, vagy denaturált szesz lesz belőle. Mindkettőben az alkohol tartalom a döntő mennyiség, csak éppen az a pici adalék határozza meg hogy a végtermék milyen tulajdonságú lesz. Próbáltam közérthetően elmondani a lényeget, amúgy meg vegyész vagyok, ez a szakmám. Fogadd el, hogy sajnos tévedsz.
Szia! Egy ismerősöm jár Castrol Actevo-val elég rég óta. Megvan vele elégedve, nagyon is. Szerintem a superbike sem lehet rossz, ha az ára jó, én kipróbálnám.
Nem tudom milyen motorral jársz, de az én nagybandimra egy jó minőségű láncszett 5 éve majdnem 50.000.- volt. Ezért szerintem kurvára nem mindegy, hogy mennyit megy el. Persze mindenki tudja, hogy a motorozás egy luxus hobbi, de ha egy kis odafigyeléssel komoly összegeket tudunk spórolni, akkor annak nagyon is van létjogosultsága.
Brigóval pont lehet mosni a láncot, mert 9x% petróleum. Amit a kezelési könyv is javasol. Folyó vízzel leöblíteni lehet, de a nagynyomásúval nem szabad a láncot mosni, mert az tönkreteszi az O gyűrűket, illetve benyomja a vizet oda ahova nem kéne. Mosás után a láncot át kell törölni, szárítani és beolajozni, vagy aki akarja láncsprézni.
felebarátod feleségét sem szabad megkívánni, és mégis van aki megteszi
igazándiból nem értem meg mi ez a nagy lánc szarozás a benzin és egyéb költségek mellett egy láncszett kb egy kis molyfing
kenegeti fényezgeti a nép a semmiért......
kell egy kis olaj rá hogy ne nyikorogjon menet közben aztán lehet tépni a gázt
már lassan minden szarért aggódunk, a motorozás meg kurvára nem erről szól
És brigóval sem.
O-gyűrűs láncot nem szabad magasnyomásúval mosni.
Ilyet tervezek beleönteni a motorba. Castrol Power 1 4t 10w40.
Valaki ha használ erről is dobna egy véleményt?
Sziasztok!

Castrol Superbike 10w40.
Használ valaki ilyen motorolajat?
Vélemény róla?
Akkor megnézem majd a linkeket ha hazaértem , köszönöm!
Nem tudom, nem ismerem, de ahogy néztem 92 óta csak sor4 van belőle 50 ló körüli teljesítménnyel.
van eladó komplett elektronika. Ha érdekel, keress meg email-en.
Üdv ha valakinek lenne eladó 4l 20w50 repsol olaja eladó azt megvenném.
Ez a motor nem sima CB400, hanem CB 400 superfour, ami sor négyes, 52LE-s, a sima CB kevesebb es az nem sor4. Elég jó motor, bar azt nagyon érezni,hogy kis köbcenti, mert alul epeg nyomatekszegeny, de persze ez nem gond, nekem tetszik, kicsit olyan 2T feelingem van.
Amire rábeszéltek, hogy a legjobb az a Motul 5100 10w40-ese olajból.

Neztem itt a lancolajzos munkátokat, lementettem a képet, nagyon jó az ötlet :)
Ne csináld már! link
Keresgéltem, de csak kínai nyelvűt találtam, amiből nem sokaz értek :)
Én brigéciollal szoktam átmosni, ha már nagyon koszos. Leszed róla mindent, vízzel leöblítem, megszárad,befújom.
Gugli a barátod! Beírod a motor típusát, meg az, hogy manual és az első oldalon megtalálod.
A láncot nem jó magasnyomásúval mosni, mert szétszedi az O gyűrűket. Különben is ez egy túramotor, ha az aszfalton használod ahová való nem lesz annyira sáros, hogy annyira vakarni kelljen.
Koszonom a gyors választ! Hol találtál egyébként leírást hozzá?
Amikor saras a motor, akkor sem mossatok at vizzel, nagynyomasuval a láncot?
Szia!

Először is gratulálok a géphez!

1. Repsol, Motul szerintem mindegy. Bármelyik a kettő közül jó lesz. Manual szerint 10W-30 való bele, tehát a 10W-40 biztos jó.

2. HIFO Ez biztos jó lesz, csak a hozzá való cikkszámot kell kikeresni.

3. A láncot petróleummal vagy WD40-el alaposan pucold meg, aztán olajozd be. Esetleg megfontolhatod az automata láncolajzót amiből, itt visszaolvasva válogathatsz, fapados, elektronikás, prémium kategóriás.
Ezt az olajat ajánlották hozzá.