Sziasztok!
Olaj csere előtt állok mivel ez lesz az első olaj cserém, légyszíves adjatok tippet milyen olajat rakjak a gépbe! CSAK IS MOTUL! A típusára lennék kiváncsi. Az előző olaj Mol Dynamic és ezt akarom el felejtetni vele :) (nem én raktam bele)
Motor: SUZUKI GSX-R 1000 k8 17400 km
Köszi előre is a válaszokat!
a nyírásstabilitás egy dolog. a viszkozitás meg egy másik. attól, hogy egy olaj sűrű még nem biztos, hogy a nyírásstabilitása jobb. a viszkozitás viszont a dinamikus kenésnél nagyon lényeges. ha a kenési rendszer nem arra van kitalálva akkor lehet, hogy többet árt, mint használ.
thnnx.
amúgy ezek a gépek..hog forrás közel mennek a patakokban...ezek azért kapják az ivet..még ha nem is vannak kiforgatva.. a kuplung állandóan terhet..és az nem kicsi nyírja az olajat...
de amúgy a 10w-50 az anti slippage es..és eddig is bevált...2200..vagy amaz a 100% az meg 1950...ha meg kartonban rendelem..de eddig senki nemhivott hogy ugrik a 9 literésrt..akkor az 10w-50 az 1750 az azért nem szar.
a 10w60 szerintem sűrű és nem is találok rá utalást, hogy ez gyári ajánlás lenne, de ha mégis akkor használhatod azt is bár az elég magy terhelésre van kitalálva. én maradnék a 10w50 nél. abból meg kb mindegy h elf v castrol. mindkettő nagyon jó minőség.
A lehető legjobb lánc spray jelenleg a MOL-os! Én a MOL-os 10-50-es olaqjat is használom a vasamba,és az is ku....ra bejött,2500.-/liter áron hozatom Kiskunhalasról az olaj depóból!
Ezt így konkrétan nehéz megmondani Milyen a színe az olajnak?...ugyan vagy 4 éve azt mondják, hogy ugyanolyan lett mint az 5100, de valahogy én még mindig pirosnak veszem a 7100-at....lehet bentragadt készletből...
Elvileg jó csak ne keverd túl sűrűn, de vannak motorhoz jobb olajak is,
pl castrol power1 racing 2t , Igol propulse sts racing 2t , Q8 RS extreme 2t, vagy Liqui moly racing Synth 2t..... ezek mind jobbak a motorhoz mint a sthil, de végülis az is jó olaj. Castrol Power 1-et tudsz a netről rendelni 2650 ft-ért, a Sthil olyan 2700 körül van a sthil márkaképviseletnél....
Motul 5100 10W40 4l-es, már az új MA2-es továbbfejlesztett változat a készlet erejéig csupán 9.390Ft!
Kereskedésből, számlával! Részletek, megrendelés itt!
Sziasztok! Tavasz végén vettem a motorom, Honda CBR 929rr (2000évj). Milyen olajat ajánlotok bele? (Előző motoromba Motult tettem azzal megvoltam elégedve, ha jó lenne, abból se tudom melyiket kéne ami megfelelő) Előre is köszönöm.
Üdv:Ádám
Olaj csere előtt állok mivel ez lesz az első olaj cserém, légyszíves adjatok tippet milyen olajat rakjak a gépbe! CSAK IS MOTUL! A típusára lennék kiváncsi. Az előző olaj Mol Dynamic és ezt akarom el felejtetni vele :) (nem én raktam bele)
Motor: SUZUKI GSX-R 1000 k8 17400 km
Köszi előre is a válaszokat!