Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Tapasztalatokat is várok, azért írtam
amit a gépkönyv ír.....ha van olyan....
Sziasztok! Kis segítséget szeretnék kérni! Megvettem életem első nagy motorját egy Suzuki SV 650 S-t.Olajat és szűrőt kell cserélnem benne, mit ajánlanátok? Köszi!
Hopp, bocsi, az utolsó mondatot elszúrtam Szóval ront a minőségén, vagy annyira nem, hogyha fut pár napot, akkor tönkremenjen? 50-es motor, szóval az egy napi használat az nem 100-200 km..
És szerinted, arra a pár alkalomra, amíg megnézem mit csinál, vizes lesz-e árt neki? Egyáltalán, ha vizes lesz a váltóolaj, ellátja a feladatát, és van kenés, vagy nem ront a kenési tulajdonságokon?
bizonyos motorokba jó a sima motorolaj is.

Pl az én krosszmotorom váltójában is sima motorolaj van.
Szerintem azt csinálom, hogy lecserélem, aztán figyelem ezt is, meg a hűtőt is. Az a fura, hogy tavaly aug-ban vettem a motort, azóta nem használtam (késett a jogsi ), vásárlás előtt a vízpumpát cserélte az akkori tulaj (aki amúgy motorszerelő volt) szóval nem tudom. Figyelem majd a hűtőt, és abból többet is megtudok majd.
Köszi a segítséged!
Szerintem simán.
Nem ismerem a motort (kialakítás), először a vízpumpa szimering jut eszembe, de sajnos bejuthat máshogy is. Próbáld keresni a hibát, ha egyáltalán nem értesz hozzá, azt tanácsolom fordulj egy szerelőhöz.
Értem, köszi, akkor nézek majd valami olcsóbb olajat, aztán megnézem milyen lesz...de nem túl biztató, szerinted is valami más gondja van? Én egyből valami szimeringre gondoltam, az meg nem túl jó...Azt mondod próba erejéig tegyek bele valami sima 4T olajat, pl 10w30/40-et?
Kicserélheted hogy megnyugtasd magadat, a remény hal meg utoljára. Próbáld minél jobban „kicsurgatni „ minél kevesebb maradjon bent a trugyiból, valamennyi így is fog bent maradni, ami valamennyire szintén beszínezi majd az olajat. Akkor majd azt is leakarod cserélni, míg a végén belátod, itt valami nem stimmel. Szerintem valami olcsóbb olajat vegyél , és ha nincs baj, max lecseréled.
A váltóba egyébként rakhatsz motorkerékpárba való motorolajat is pl: 10W30.
Egy Aprilia Classic 50-es, Minarelli AM blokkal. Ki kéne cserélnem, aztán meglátni vizesedik-e vagy..? Félek, hogy nagyobb baja van..
Milyen motorról beszélünk?
Szerintem is vizes, sőt, szinte biztos.
dejó pedig olaj/kenőanyag boltban mondták, hogy "á, az tuti sima motorolaj". Én meg mondtam, hogy "dehát láttam, Repsol Transmisiones 10w40..." nem hitték el.
Másik, tejfehér, sűrű mitől lehet a hajtóműolaj? (autó)szerelő azt mondta rá, valami adalék, szerinte ha vizes lenne, nem tejfehér lenne, de egy motorszerelő akinél ma voltam, azt mondta vizes lett. Szerintetek?
Ez tuti nem igaz, felejtsd el. Teljesen mások a tulajdonságai, vegyél légszűrő olajat, az első használat után rögtön látni fogod teljesen más.
Van.
Létezik 5W20, 10W30, 10W40, 75W90, 80W90, 80W140 + amit kihagytam. Szóval van.
Köszi! Másik: komolyan, most van 10w40-es hajtóműolaj motorba, vagy nincs? ma kettőből két helyen küldtek el, mondván, hogy hülye vagyok pedig elvileg van, Motulnak legalábbis láttam, de ha nem csalt a szemem, a Repsolnak is van
Szerintem hülyeség
Sziasztok!
Igaz az, hogy a légszűrőt sima olajba is be lehet áztatni a hatékonyabb szűrés érdekében? 2T keverőolaj is jó hozzá?
Köszi a választ!
Online olajválasztó, a saját motorodnak megfelelően:
http://ew5.earlweb.com/search....
9500Ft a 4l-es 5100-as, valamint 1610Ft a szűrő.
Rendelés webshopunkban.
A Repsol olajakat most nagyon jó áron, és egy 2490 Ft értékű ajándék Repsol lánc spray-el együtt kínáljuk, klikk a linkre:
http://www.m0moto.hu/advanced_...
(Olajszűrőt is találsz nálunk baráti áron)
Motul 5100 4T 10W-40 1 liter 2590, 4 liter 9400
Üdv..!
Motul 5100 10w40-es olajat keresek jó árban és VFR 800Fi-hez olajszűrőt..!
Ki mennyiért tudna ajánlani?
Köszi előre is
Sanyi
sokkal összetettebb kérdés ez,mint gondolnád :)
tanács,olvasd el ezeket:
www.mazda-auto.hu/motorolaj-1-...

www.mazda-auto.hu/motorolaj-oi...

és meglátod,hogy mi a külömbség,bárki javasolhat bármit,az csak szubjektív vélemény :)