Az egyik magyar nagykertől veszem. Számlával igazolni is tudom nyilván. Persze itt ne úgy képzeld el, hogy eladok egy 4literes olajat itt a fórumon. Beballagok és veszek egyet. Hanem elég nagy pénzekért kell vásárolni egyszerre + van még más is, hogy miért olcsó, de azt nem írom le.
Mivel van pénz szerencsére adott. Így vagy ezt csinálom vagy bankba rakom a pénzem. Ez jobban megéri így ezt csinálom. Nyilván a rizikó magas mert előfordul, hogy nem veszi meg kutya se a cuccot
(pl offroad láncspray. ha kell valakinek szóljon )
Nekem a hasznom egészen minimális, mert nem ebből élek, nem kell üzletet fenntartanom stb. Hasznot félre szoktam tenni és ha összejön annyi akkor megtankolom a mocit vagy elmegyünk fagyizni barátnömmel. Ezért csinálom igazából.
Hááát nem tudom...pl. Te honnan szerzed?.......netről?....magánszemélytől?....magyar nagykertől?(ezt mondjuk nem hinném ezen az áron mivel ott még a max%-kal sem lehet annyiért megvenni mint amennyiért itt árulják).......persze igazából nem érdekel, de ugye itt a castrol hamissága folytán került szóba, hogy a gyanúsan olcsó olajak(és bármi más) talán hamisak lehetnek így egy 2000ft körüli motul 5100-es is van akinek a gyanúsan olcsó kategóriába eshet még akkor is ha túl van árazva a magyar kisker hisz akkor ez ugyanúgy vonatkozik minden termékre, ebben mondjuk egyet értünk mivel tényleg drágább itthon szinte minden, de attól még egy a kisker árnál 50%-kal alcsonyabb ár úgy, hogy azon még haszon is legyen ..........hááát az kb. annyira gyanús mint a castrol(mit egyébként sem használnék).... persze nyilván egyenesen a gyárból jön a cucc....
Hát ez az, ezért is kérdezem, hogy mi indokolja ezt az őrületes árkülönbséget? Az rendben, hogy a Motul leírásánál szépen megfogalmazott marketing szöveg van és így elvezeti a hőt meg megvéd mindent, a másiknál meg 300 forint, meg 50% desztvíz és kb -36 fokig védve van, elméletileg ua (szemben a Motul "csak" -25, vagyis több benne a desztvíz:D)
Tudom, mindenki döntse el maga, hogy mennyit tud és akar rá áldozni és ha nyugodtabban alszik, hogy a Motul/Shell van benne, akkor legyen, pl. én mindig is a minőségi termékek híve voltam, még ha drágább is volt valamennyivel, nem értek annyira hozzá, ezért nem marad más választásom, mint a nagy nevek termékeit megvenni és bízni benne, hogy az jó is (pl Castrol Edge olaj autóba VW).
Sima desztilláltvizet nem rakok bele, mindenképpen fagyálló lesz.
Az azért elgondolkodtató, hogy pl a Motul FL hűtőfolyadék mivel tud többet, mint a legolcsóbb megoldás?
Szép is lenne, az szobában tartanám télire, az ágy mellett, mint Tom Cruise a Top Gunban... Azt hiszem költözhetnék az asszony mellől motorostól:D
Igazából 1 év VAGY bizonyos km megtétele után kell cserélni. Itt a vagy szó a fontos.
Ilyet nem találok. Ha félszintetikus akkor 10w-40 szintetikust raknék bele. Jobban bírják a hőt.
Ha szintetikus volt és régen nem volt ezzel gond, mikor frissebb volt az olaj, akkor csak cserélném.
Ha régebben is előjött ez a dolog akkor 10w-50et bele.
Vagy ajánlom a MOTUL-t
Hétvégén rendőrök tartottak tréninget. Részt vettem én is. Jó meleg volt a motor folyamatosan 100fök felet és így gyakoroltam elég sokáig. Nekem 5100 10w-50 van benne és a váltó puha maradt.
Sziasztok! Az olajokkal együtt a hűtőfolyadékot is le akarom cserélni, de kicsit elbizonytalanodtam. Többen többfélét mondanak, szerintetek hol az igazság? :)
1) van olcsón a Glicosam Alu fagyálló -72, ez desztvízzel keverve -36 körülire elméletileg olcsón jó kell, hogy legyen. Elméletileg ez is alkalmas alu hűtőhöz, védi a tömítéseket, stb, stb.
2) Shell Advance Cool -36, készre keverve, kimondottan motorokhoz (van egyáltalán különbség autó és motorba szánt között?), de drágább. Kérdés, ua, mint a Glicosam, vagy van benne valami, amitől ez jobb, akár a motornak, hűtésnek, bármi.
3) van a Motul Factory Line aranyárban, ez vajon mivel tud többet, mint az előző kettő, hogy ennyibe kerül?
Mivel 1 literről (sincs) szó, nem tudom melyiket válasszam. Van különbség köztük vagy csak marketing az egész?
Mert pl a Tescos téli ablakmosó az ritka pocsék és tuti nem bírja a ráírt mínuszt, ezt többen is mondták/tapasztalták. Kérdés, hogy az olcsó Glicosam Alu nem e ez a kategória:)
Igazad is lehet, de az én véleményem az,
hogy a motorom élettartamát, meghibásodásának lehetőségét semmi mással nem tudom Én, (mint ember) pozitív irányba befolyásolni ill. zavartalan működését fenntartani, mint:
RENDSZERES SZERVIZ ELŐÍRT KM INTERVALLUMBA!
OLAJ CSERE(lehető legjobb), SZŰRŐ CSERE, HA SZÜKSÉGES AKKOR BEÁLLÍTÁSOK, ALKATRÉSZEK ELLENŐRZÉSE!
Ő (mint motor) annyit tud amit a gyárban kapott minőségből, precizitásból! Erre és ezekre a dolgokra nem tudsz hatással lenni!
VAGY MÉG IS? És éppen ez a tanulság!
Adjuk meg olajból a lehető legjobbat motorjainknak(autóinknak) abból biztos nem lehet baj! Sőt lehet hogy még jót is teszünk ezzel neki!
Mert valljuk be egyikünk se a le harcolt, olaj folyásos, füstöt okádó, hiányos, szét hajtott, nem törődőm gazdától, veszi meg a motorját(autóját)!
Persze a legszerencsésebbek szalonból veszik Őket!
Szóval én azt vallom hogy tegyük meg amit lehet, és a lehető legtovább maradjanak motorjaink olyanok mint az "újak"!
Szerintem nem kell ragaszkodni full szinthez. egy robogót az ember használ és 1-2év múlva eladja. de 5év alatt se lesz baja az biztos. persze ha ez 125 ktm lenne akkor bizony csak a full szint. de rotyogónál pénzkidobás szerintem.
Értelek,
csak tudod ez is olyan mint a párom amikor mondja hogy XY-nak új autója van és szép meg jó meg minden...!
Kérdezem: és milyen fajta!
Válasz: ezüst metál!
Nem mondom hogy mindegy melyik márka de ez ár függő is..
de a full sintetikus-hoz ragaszkodjál 2t-nél!
Sziasztok! két ütemű 6 sebességes váltóba lehet tölteni 4t motorolajat? vagy milyet ajánlotok? írta pár ismerős akinek ugyan ilyen motorja van hogy jó bele a 4t motorolaj is... Ti mit mondotok?
Mivel van pénz szerencsére adott. Így vagy ezt csinálom vagy bankba rakom a pénzem. Ez jobban megéri így ezt csinálom. Nyilván a rizikó magas mert előfordul, hogy nem veszi meg kutya se a cuccot
(pl offroad láncspray. ha kell valakinek szóljon )
Nekem a hasznom egészen minimális, mert nem ebből élek, nem kell üzletet fenntartanom stb. Hasznot félre szoktam tenni és ha összejön annyi akkor megtankolom a mocit vagy elmegyünk fagyizni barátnömmel. Ezért csinálom igazából.