Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Az egyik magyar nagykertől veszem. Számlával igazolni is tudom nyilván. Persze itt ne úgy képzeld el, hogy eladok egy 4literes olajat itt a fórumon. Beballagok és veszek egyet. Hanem elég nagy pénzekért kell vásárolni egyszerre + van még más is, hogy miért olcsó, de azt nem írom le.

Mivel van pénz szerencsére adott. Így vagy ezt csinálom vagy bankba rakom a pénzem. Ez jobban megéri így ezt csinálom. Nyilván a rizikó magas mert előfordul, hogy nem veszi meg kutya se a cuccot
(pl offroad láncspray. ha kell valakinek szóljon )
Nekem a hasznom egészen minimális, mert nem ebből élek, nem kell üzletet fenntartanom stb. Hasznot félre szoktam tenni és ha összejön annyi akkor megtankolom a mocit vagy elmegyünk fagyizni barátnömmel. Ezért csinálom igazából.
Hááát nem tudom...pl. Te honnan szerzed?.......netről?....magánszemélytől?....magyar nagykertől?(ezt mondjuk nem hinném ezen az áron mivel ott még a max%-kal sem lehet annyiért megvenni mint amennyiért itt árulják).......persze igazából nem érdekel, de ugye itt a castrol hamissága folytán került szóba, hogy a gyanúsan olcsó olajak(és bármi más) talán hamisak lehetnek így egy 2000ft körüli motul 5100-es is van akinek a gyanúsan olcsó kategóriába eshet még akkor is ha túl van árazva a magyar kisker hisz akkor ez ugyanúgy vonatkozik minden termékre, ebben mondjuk egyet értünk mivel tényleg drágább itthon szinte minden, de attól még egy a kisker árnál 50%-kal alcsonyabb ár úgy, hogy azon még haszon is legyen ..........hááát az kb. annyira gyanús mint a castrol(mit egyébként sem használnék).... persze nyilván egyenesen a gyárból jön a cucc....
Ilyeneket megéri jó helyről venni márkától függetlenül.
a jó hely nem mindig a legolcsóbb.

Motulnak a kiskerára erőssen túl van árazva.

Így megéri olcsóbb lehetőséget nézni.

Reklám helye:

Pl nálam
Csakúgy mint a motult....
Castrolban csak reménykedni lehet.
annyi a szar mint égen a csillag. Ezért hagytam abba az árulását.

Olcsóbban adják mint a nagykereskedő veszi. Persze...
Ha valaki castrolt vesz az csak megbízható forrásból vegye.

Promó, fejlesztés, csomagolás, logisztika stb stb határozza az árat.

favorit biztos jó. Jövőre ha cserélek hűtővizet akkor én is ezt rakom bele.
Hát ez az, ezért is kérdezem, hogy mi indokolja ezt az őrületes árkülönbséget? Az rendben, hogy a Motul leírásánál szépen megfogalmazott marketing szöveg van és így elvezeti a hőt meg megvéd mindent, a másiknál meg 300 forint, meg 50% desztvíz és kb -36 fokig védve van, elméletileg ua (szemben a Motul "csak" -25, vagyis több benne a desztvíz:D)

Tudom, mindenki döntse el maga, hogy mennyit tud és akar rá áldozni és ha nyugodtabban alszik, hogy a Motul/Shell van benne, akkor legyen, pl. én mindig is a minőségi termékek híve voltam, még ha drágább is volt valamennyivel, nem értek annyira hozzá, ezért nem marad más választásom, mint a nagy nevek termékeit megvenni és bízni benne, hogy az jó is (pl Castrol Edge olaj autóba VW).
dobj egy emailt, küldöm az árat.
motocool expert
2300Ft

Vagy a favorit fagyállókat tudom még ajánlani.
Nálunk kocsikba kamionokban az van ezer éve.

Árultam is egy darabig. 250Ft volt az ára -36fokos 1 literesnek
Sima desztilláltvizet nem rakok bele, mindenképpen fagyálló lesz.
Az azért elgondolkodtató, hogy pl a Motul FL hűtőfolyadék mivel tud többet, mint a legolcsóbb megoldás?

Szép is lenne, az szobában tartanám télire, az ágy mellett, mint Tom Cruise a Top Gunban... Azt hiszem költözhetnék az asszony mellől motorostól:D
Mennyibe kerül az 5100 10w-50? A fórumban MOL 10w-50-et is használják állítólag jó.
Igazából 1 év VAGY bizonyos km megtétele után kell cserélni. Itt a vagy szó a fontos.

Ilyet nem találok. Ha félszintetikus akkor 10w-40 szintetikust raknék bele. Jobban bírják a hőt.
Ha szintetikus volt és régen nem volt ezzel gond, mikor frissebb volt az olaj, akkor csak cserélném.
Ha régebben is előjött ez a dolog akkor 10w-50et bele.

Vagy ajánlom a MOTUL-t

Hétvégén rendőrök tartottak tréninget. Részt vettem én is. Jó meleg volt a motor folyamatosan 100fök felet és így gyakoroltam elég sokáig. Nekem 5100 10w-50 van benne és a váltó puha maradt.
szia!
1éve cseréltem,de csak3500-at mentem. Általában városi forgalomban lesz nehéz váltó. Kuplung olajban sincs több km. Fuchs Ride 10w-40 van benne.
Mikor cseréltél olajat és mi a pontos típus ami benne van
10w-50 egyel sűrűbb olaj.

Mennyi ideig üzemelteted ilyen hőfokon vagy milyen gyakran jön elő?

Hogy használod a motort?
városban tötymörögsz, pályázól, normál
Sokan azt mondjak, hogy sima desztvizet nem erdemes/szabad hasznalni, mert az nem ad semmi kenest a vizpumpanak.
Milyen olajat ajánlatok ,ha a motor nagyon meleg állapotában a váltóm kemény lesz? Most fuchs 10w-40 van. Cseréljek 10w-50-re?
Vegyél MOL-t! Sokkal jobb,mint a castrol!
desztillált víz aztán csá. télire vidd be a szobádba :)
Sziasztok! Az olajokkal együtt a hűtőfolyadékot is le akarom cserélni, de kicsit elbizonytalanodtam. Többen többfélét mondanak, szerintetek hol az igazság? :)
1) van olcsón a Glicosam Alu fagyálló -72, ez desztvízzel keverve -36 körülire elméletileg olcsón jó kell, hogy legyen. Elméletileg ez is alkalmas alu hűtőhöz, védi a tömítéseket, stb, stb.
2) Shell Advance Cool -36, készre keverve, kimondottan motorokhoz (van egyáltalán különbség autó és motorba szánt között?), de drágább. Kérdés, ua, mint a Glicosam, vagy van benne valami, amitől ez jobb, akár a motornak, hűtésnek, bármi.
3) van a Motul Factory Line aranyárban, ez vajon mivel tud többet, mint az előző kettő, hogy ennyibe kerül?

Mivel 1 literről (sincs) szó, nem tudom melyiket válasszam. Van különbség köztük vagy csak marketing az egész?
Mert pl a Tescos téli ablakmosó az ritka pocsék és tuti nem bírja a ráírt mínuszt, ezt többen is mondták/tapasztalták. Kérdés, hogy az olcsó Glicosam Alu nem e ez a kategória:)

Aprilia RS 50

Köszönet!
szerintem itt is függ, hogy mire akarod használni vagy milyen motoron
http://motoroswebaruhaz.hu/spd...

Mi a véleményetek?Szerintetek jó minőségű?Köszönöm a segítségeteket!
Igazad is lehet, de az én véleményem az,
hogy a motorom élettartamát, meghibásodásának lehetőségét semmi mással nem tudom Én, (mint ember) pozitív irányba befolyásolni ill. zavartalan működését fenntartani, mint:

RENDSZERES SZERVIZ ELŐÍRT KM INTERVALLUMBA!
OLAJ CSERE(lehető legjobb), SZŰRŐ CSERE, HA SZÜKSÉGES AKKOR BEÁLLÍTÁSOK, ALKATRÉSZEK ELLENŐRZÉSE!

Ő (mint motor) annyit tud amit a gyárban kapott minőségből, precizitásból! Erre és ezekre a dolgokra nem tudsz hatással lenni!
VAGY MÉG IS? És éppen ez a tanulság!
Adjuk meg olajból a lehető legjobbat motorjainknak(autóinknak) abból biztos nem lehet baj! Sőt lehet hogy még jót is teszünk ezzel neki!
Mert valljuk be egyikünk se a le harcolt, olaj folyásos, füstöt okádó, hiányos, szét hajtott, nem törődőm gazdától, veszi meg a motorját(autóját)!
Persze a legszerencsésebbek szalonból veszik Őket!

Szóval én azt vallom hogy tegyük meg amit lehet, és a lehető legtovább maradjanak motorjaink olyanok mint az "újak"!
Szerintem nem kell ragaszkodni full szinthez. egy robogót az ember használ és 1-2év múlva eladja. de 5év alatt se lesz baja az biztos. persze ha ez 125 ktm lenne akkor bizony csak a full szint. de rotyogónál pénzkidobás szerintem.
Értelek,
csak tudod ez is olyan mint a párom amikor mondja hogy XY-nak új autója van és szép meg jó meg minden...!
Kérdezem: és milyen fajta!
Válasz: ezüst metál!

Nem mondom hogy mindegy melyik márka de ez ár függő is..
de a full sintetikus-hoz ragaszkodjál 2t-nél!
Sziasztok! két ütemű 6 sebességes váltóba lehet tölteni 4t motorolajat? vagy milyet ajánlotok? írta pár ismerős akinek ugyan ilyen motorja van hogy jó bele a 4t motorolaj is... Ti mit mondotok?
MOL Arol 2T