tisztítani?....minek?....ha kifényesednek a görgők akkor megfújod oszt annyi.....a sok faxnival csak ártasz a láncnak...ha meg már mindenképp tisztítani akarod akkor simán petróleumos ronggyal áttörölni és kész...
Igen, ezt olvastam, hogy a Mol kimondottan ajánlott.
A MOL is ajánlja a tisztító spray használatát előtte, érdemes?
Leírnátok (vagy linkelnétek), hogy kell szakszerűen elvégezni a tisztítást és az spray használatát?
Köszönöm!
Sziasztok! Tudom, már ezerszer leírtátok...
Melyik láncsprayt válasszam, amivel biztos nem veszek rosszat és nem is drága, mint pl a Factory Line (Aprilia RS50-re)? A Repsol Moto Chain vagy a Castrol jó választás? A Castrolnál azt írja, hogy előtte ajánlott a Castrol lánctisztító használata, ez kamu vagy valóban jó dolog?
Hogy kell helyesen alkalmazni a láncsprayt?
Köszönöm!
Ami maga a szó jelentése......az olyan termék aminek a gyártótól a kiskereskedőig levezethető az útja......ezt némely nagykereskedések garantálják, de ha mégsem akkor van hova visszamenni.....a netnek hiába reklamálok.....tavaly volt egy srác aki hozott motult....nekem is volt még amit hazai nagykernél vettem, így csak színre-szagra és állagra összehasonlítottuk.....háát a dobozon és a szagon kívül nem egészen hasonlítottak....igaz, nem egy laborvizsgálat volt.....
Tudnátok ajánlani nekem valami boltot Budapesten, ahol azonnal raktárról korrekt áron tudnak adni olajat, olajszűrőt?
Nem szeretem ezt a rendelős, futárra várós macerát...
egyszer vettünk ott 3 kanna shell tökömtudja mi olajat, bele nem tettem volna autóba, de a láncfűrészbe pont jó volt lánckenőnek
de valami párszáz ft volt egy 5l kanna(kb 10 éve)
factory line-os spray-t használok. Így azzal tudom összehasonlítani.
Először castrol próbáltam az ára miatt. Mivel ezt próbáltam először hozta amit vártam.
De mikor elkezdtem árulni a motul cuccokat kipróbáltam a factory line-os spray-t. Fehér színű mind a kettő szóval ebben nincs különbség. Motul jobban tapad nem veri le magáról. Ha trutyis, szutykos láncra fújod akkor azért leveri mert nem tud megtapadni.
A másik meg, hogy teflonos adalék van benne. Nem tudom, hogy ennek köszönhetően, de csendesebben fut a lánc. Ez inkább akkor észrevehető mikor már fújni kell újra.
pl castrolnál már eléggé lehetett hallani, hogy fújni kéne. motulnál meg többször rá kellett nézni, hogy hogyan állunk éppen.
road pluszt fogom még kipróbálni idén meg a láncpasztát, hogy milyen.
Motul egyébként drága, de a láncszett is drága ha cserélni kell.
Ja, bocs ! Kosszi a valaszt , de en a lancspray-re gonoltam hogy abbol miert nem jo a Castrol? .Motorolajban en most utoljara FUCHS Silkolene Pro 15w-50 est hasznalok ... ez teljesen szintetikus minosegi olaj es joval olcsobban vettem mint a ahogy a Motulokat aruljak ....es a motor is szereti.
" én eddig többféle olajat kipróbáltam és a motul tetszett a legjobban, nem azért mert hű de jól megy tőle a gép vagy nagyobb lenne a teljesítmény, olajcsere után teljesenugyanolyan mint bármelyik másik olaj.. viszont a motul 5e km után is ugyanolyan, mint amikor beletöltötték, a többi 4-5e km után már érezhetően fáradt volt amit a váltón érezni is lehetett, és a gyári csereperiódus 12e km! csak a motullal érzem azt hogy tényleg el lehetne menni vele ennyit.."
A MOL is ajánlja a tisztító spray használatát előtte, érdemes?
Leírnátok (vagy linkelnétek), hogy kell szakszerűen elvégezni a tisztítást és az spray használatát?
Köszönöm!
Melyik láncsprayt válasszam, amivel biztos nem veszek rosszat és nem is drága, mint pl a Factory Line (Aprilia RS50-re)? A Repsol Moto Chain vagy a Castrol jó választás? A Castrolnál azt írja, hogy előtte ajánlott a Castrol lánctisztító használata, ez kamu vagy valóban jó dolog?
Hogy kell helyesen alkalmazni a láncsprayt?
Köszönöm!
árak se rosszak szerintem.
írj emailt.
Tudnátok ajánlani nekem valami boltot Budapesten, ahol azonnal raktárról korrekt áron tudnak adni olajat, olajszűrőt?
Nem szeretem ezt a rendelős, futárra várós macerát...
Köszi: adykag
egyszer vettünk ott 3 kanna shell tökömtudja mi olajat, bele nem tettem volna autóba, de a láncfűrészbe pont jó volt lánckenőnek
de valami párszáz ft volt egy 5l kanna(kb 10 éve)
írj egy emailt.
Valaki tud eredeti motul factory line 10w-40-et 4 litert jó áron?
Először castrol próbáltam az ára miatt. Mivel ezt próbáltam először hozta amit vártam.
De mikor elkezdtem árulni a motul cuccokat kipróbáltam a factory line-os spray-t. Fehér színű mind a kettő szóval ebben nincs különbség. Motul jobban tapad nem veri le magáról. Ha trutyis, szutykos láncra fújod akkor azért leveri mert nem tud megtapadni.
A másik meg, hogy teflonos adalék van benne. Nem tudom, hogy ennek köszönhetően, de csendesebben fut a lánc. Ez inkább akkor észrevehető mikor már fújni kell újra.
pl castrolnál már eléggé lehetett hallani, hogy fújni kéne. motulnál meg többször rá kellett nézni, hogy hogyan állunk éppen.
road pluszt fogom még kipróbálni idén meg a láncpasztát, hogy milyen.
Motul egyébként drága, de a láncszett is drága ha cserélni kell.
részlet egy fórumtársam írásából. CBR 600F fórum
" én eddig többféle olajat kipróbáltam és a motul tetszett a legjobban, nem azért mert hű de jól megy tőle a gép vagy nagyobb lenne a teljesítmény, olajcsere után teljesenugyanolyan mint bármelyik másik olaj.. viszont a motul 5e km után is ugyanolyan, mint amikor beletöltötték, a többi 4-5e km után már érezhetően fáradt volt amit a váltón érezni is lehetett, és a gyári csereperiódus 12e km! csak a motullal érzem azt hogy tényleg el lehetne menni vele ennyit.."