A hondánál viszont azért kell 30 as mert a megkerülö szelep úgy van belőve hogy nagyobb nyomáson nyissonki. mivel higabb az oplaj igy nagyobb fordulaton is át tudja nyomni aszivattyú igy nem nyit korán a szelep igy a legtávolabbi pontokon is megfelelö az olajzás.
az 5w-s olajjal nem csökken hanem NŐ az élettartam de abban igaza van hogy talán meg se érzed mond amit mond én viszont 15w-s meg 20w-s olajat nem tennék bele egyébként meg az Ipone gyárt 0w-40es olajat én maradok a 300V-nél
versenymotoroknál gondoltam. Ahol az élettartam a háttérbe szorul a teljesítménnyel szemben. Utcán úgyse tudsz úgy menni, hogy számítson. Úgy kell érteni (most írok hasra ütött számot), hogy kibír egy motor pl 20 futamot 10w-40el. 5w-40el meg csak 18at vagy 19et.
lehet bele tenni, de alapvetően versenymotorokba való.
utcára totál felesleges. Persze ha MAN TT-n indulsz akkor kell :)
10w-40 vagy 15w-50 mehet bele ha van rá pénzed.
5w-30 és 5w-40-et nem ajánlom. Akitől Én tanulok, Ő yamaha csapatnál dolgozott. Ők használtak ilyet és azt mondta, hogy olyan spéci gépekben használták, hogy 1 évre előre le kellett adni a rendelés a gyárnál. Szóval nem csak légszűrő, kipu tuning van.
5w olajokkal nagyobb teljesítményt lehet elérni de ez kihat az élettartamra. Persze ezt a növekedést halandó nem biztos, hogy érzi.
Szevasz bury megszeretném kérdezni hogy a MOTUL FACTORY LINE mért nem jó az utcán használt motorokba. Mert egyre többen hangozttatják ezt ahirt. A katalógusokban az van hogy verseny ÉS utcai motorokhoz.
De itt akkor folyamatos versenyterhelés van.
De gondolom érted mire gondolok.
lehet bele tenni, de alapvetően versenymotorokba való.
utcára totál felesleges. Persze ha MAN TT-n indulsz akkor kell :)
10w-40 vagy 15w-50 mehet bele ha van rá pénzed.
5w-30 és 5w-40-et nem ajánlom. Akitől Én tanulok, Ő yamaha csapatnál dolgozott. Ők használtak ilyet és azt mondta, hogy olyan spéci gépekben használták, hogy 1 évre előre le kellett adni a rendelés a gyárnál. Szóval nem csak légszűrő, kipu tuning van.
5w olajokkal nagyobb teljesítményt lehet elérni de ez kihat az élettartamra. Persze ezt a növekedést halandó nem biztos, hogy érzi.
Amit eddig találtam legolcsóbban az 8884Ft volt a 4 liter. :)