Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

nekem is hondám van és 10W40-el használom ezt rakják a honda szervizbe bele de nincs vele bajom
Akkor jól tudtam kösz az elismerést. jó éjszakát.
így van de sokan ezt nem értik
A hondánál viszont azért kell 30 as mert a megkerülö szelep úgy van belőve hogy nagyobb nyomáson nyissonki. mivel higabb az oplaj igy nagyobb fordulaton is át tudja nyomni aszivattyú igy nem nyit korán a szelep igy a legtávolabbi pontokon is megfelelö az olajzás.
helyes én egyszer mértem olajnyomást és a 40 es volt a jó
Igen. asuzukimba viszont 5w40-et.
de mit Motul 300v 5w30?
Pontosan azt használok.
de ha neked Hondád van akkor 30as olajat kéne használnod hisz az az ajánlott
az 5w-s olajjal nem csökken hanem NŐ az élettartam de abban igaza van hogy talán meg se érzed mond amit mond én viszont 15w-s meg 20w-s olajat nem tennék bele egyébként meg az Ipone gyárt 0w-40es olajat én maradok a 300V-nél
versenymotoroknál gondoltam. Ahol az élettartam a háttérbe szorul a teljesítménnyel szemben. Utcán úgyse tudsz úgy menni, hogy számítson. Úgy kell érteni (most írok hasra ütött számot), hogy kibír egy motor pl 20 futamot 10w-40el. 5w-40el meg csak 18at vagy 19et.

De itt akkor folyamatos versenyterhelés van.

De gondolom érted mire gondolok.
Szevasz PETEE. Mitszolsz BURY válaszára. szerinte még majdnem ártunk a jóval. Élettartam csökkenés azért egy kicsit erős nem? /nem neked szól BURY./
magadtól kérdezed :) ?
Szia! Kicsit későn de válaszolok.

lehet bele tenni, de alapvetően versenymotorokba való.
utcára totál felesleges. Persze ha MAN TT-n indulsz akkor kell :)

10w-40 vagy 15w-50 mehet bele ha van rá pénzed.

5w-30 és 5w-40-et nem ajánlom. Akitől Én tanulok, Ő yamaha csapatnál dolgozott. Ők használtak ilyet és azt mondta, hogy olyan spéci gépekben használták, hogy 1 évre előre le kellett adni a rendelés a gyárnál. Szóval nem csak légszűrő, kipu tuning van.

5w olajokkal nagyobb teljesítményt lehet elérni de ez kihat az élettartamra. Persze ezt a növekedést halandó nem biztos, hogy érzi.
akkor vedd meg azt
Mint írtam nekem 4 Literes kiszerelésben kellene,ez sajnos csak literes kiszerelés.
Amit eddig találtam legolcsóbban az 8884Ft volt a 4 liter. :)
Köszi,de itt nem találtam....
Nem tudok akciósan Castrol Edge Sport 10w 60-as motorolajat 4 literes kiszerelésben? :)
XADO 10W-60 4T MA mit tudtok erről az olajról,próbálta már valaki ?
Azért amit írtunk a topicba....
Persze, hogy lehet ott kapni...és máshol is kicsit olcsóbban...
Szevasz bury megszeretném kérdezni hogy a MOTUL FACTORY LINE mért nem jó az utcán használt motorokba. Mert egyre többen hangozttatják ezt ahirt. A katalógusokban az van hogy verseny ÉS utcai motorokhoz.
Ilyen szép aranyszínű láncszettet akar valaki?