nekem egy yamaha kereskedésben mondták, meg azóta többen is mondtak, hogy a yamaha által forgalmazott yamalube olaj az valójában motul,,,
ami egyértelmű,hogy a yamaha nem kezdett el gyártani motor olajat, szóval van benne valami...
Helló.
Egy 2T motorba milyen hajtómű és keverékolajat ajánlotok?
Leginkább a hajtóműolaj tapasztalatokra vagyok kíváncsi.
Ha lehet akkor pontos márka és típusnévvel.
Előre is köszi.
Csumi!
Én 710-est használtam/használok és szerintem jó.
Mondjuk a Castrol pl. rém büdös...ennek egész jó az illata főleg ha istenesen odacsavarsz a gépnek.
1:40 körüli arányban használtam 85-ös gépben,és nem sütötte meg a dugót,pedig itt a fordulat magas eléggé. A poroszkálást is jól tűri,nem rakódik olyan intenzíven a gyertyára.
Ergo,az árát mindenképp megéri.
Viszont szerintem ha 125-ös masinád van,és szereted húzni a bajszát inkább tegyél bele 800-ast,jobb a békesség
250-esbe szerintem a 710-es is tökéletes,az alacsonyabb hasznos fordulatszám tartomány okán,de lehet hohy én látom rosszul.
Lényeg hogy olajon soha ne spórolj.
Köszönöm a válaszokat! Eddig 2:1 a 800-as javára .
Több helyröl is hallottam hogy 710-et használnak 2T krosszba ezért kérdeztem.
Több szavazat valakitől?
A Motul 710 szivattyús olajozáshoz való, városi és vegyes utcai használatra. A 800 üzemanyagba előre bekeverve, folyamatos intenzív (verseny) használatra inkább.
találtam 1 ilyet a garázsban amire nincs szükségem: LIQUI MOLY RACING GEAR OIL 75W90 fél literes (full syntetic)
websopokban 3000-3500+ postaköltségért találtam.
nem tom mibe jó, talán robogóba...
értelmes összegért, mondjuk 2e-ért Szolnokon átadom, vagy esetleg posta...
Speciel én lassan végig érek az olajfajtákon, és most tartok a MOL-nál. Na azt senki nem isteníti! Pedig higgyétek el tök mindegy. ACastrollal volt egyedül egy nüansznyi gondom, de az it tökéletes volt arra a célra amire használom. Én az olcsó olajra esküszöm. Lehet az Agip, Castrol, Repsol, Motul, tök mindegy, de ne nézzenek vele hülyének, és ne dumáljanak jukat a hasamba, hogy mennyivel jobb, mert nem az. Mondjuk a full.szint azért a kedvencem értelmes indokok alapján.
Üdv Berber!A repce,még sütőolajnak is rossz!(szakács vagyok!)
Értem én amit írsz!Jó reklámmal bármit el lehet adni!
De,ha mindenki Motult,vagy Castrolt használna a többi 20 már csődbe ment volna!Hát így mindenki talpon marad.
azért halkan megjegyezném, hogy neken a második motorban van a sokadik alkalommal Repsol racing olaj, és gond nélkül járunk. A Motult isteníteni, minden mást lefikázni kissé primitív.
Tény hogy olajjal nem lehet nagyon mellényúlni. Azért is mertek vele jáccani mert nincs komoly tét, és eredmény. Azt viszont abszolút nem látom, hogy valaki is tudatosan, értelmezve választana. Mindenki szubjektumokat, vagy piár jelszavakat emleget. Metakomunikáció! Ott az igazság a sorok között!
nekem egy yamaha kereskedésben mondták, meg azóta többen is mondtak, hogy a yamaha által forgalmazott yamalube olaj az valójában motul,,,
ami egyértelmű,hogy a yamaha nem kezdett el gyártani motor olajat, szóval van benne valami...