Kozmax, lecso: van kérdés a CBF topikban. Osszatok már észtet, lécci! Kösz! És tudom, túramotor, meg minden, de a lényegre koncentráljatok, kérlek! Kösz!!
Ezeket a benyákat nem a szakemberek találják ki, hanem a marketingesek. Élvezem, mikor egy kutas ajánlja a szart. A földbe szoktam döngölni őket. A végén már menekülne, de bezárom az autót, és megyek utána. Legközelebb már csak mosolyog, és legyint...
Szerinted teljesen felesleges erre áldozni? úgy hallottam, hogy tisztább, meg jobb a motornak. És kompressziónövelés nélkül tuti semmi jótékony hatása nincs?
Egyébként arról hallottál valamit, hogy tényleg kénmentes lenne-e ez a benzin (konkrétan az ÖMW-félére gondolok... még mindig az van a legjobb árban)?
A volt kémiatanárom eléggé felvonta a szemöldökét erre a mondatomra, mondván: azt meg hogyan??? És ő nem buta! Jár mindenféle továbbképzésre, meg egyebek!
Tudomisén, mondjuk majd később, nem most (hanem mondjuk 100.000km-nél), azt mondják: "Te jó ég, ez a motor, olyan mintha új lenne, én ilyet még soha... Atyaúristen... lehidalok... ilyet nem láttam még soha... tyűűűű... fantasztikus" vagy hasonlót mond majd a szerelő. Ha nem akkor sírva fakadok
Tudtam, hogy tetszeni fog a téma !
Nem csalatkoztam!
Egyébként én nem a teljesítmény miatt, hanem elvileg kénmentes, és az jobb a motornak... állítólag. Majd szervízen kiderül... vagy nem. És akkor lejövök az anyagról
A 100- benzinnek semmi értelme. Az oktán szám nagyságátol függ, hogy mennyire lehet összesüriteni, a benzin levegö keveréket mielött magátol meggyulladna. Magyarul koppogásos égés.
Gondolom nem növelted meg a kompresszioját a motorodnak???
Végülis becsülendő, hogy Te több adot fizetsz be a benzin után, igen pozitiv hozzá állás!!!
Mi a race motorba 104-est keverjük a 100-al, de annak 14.5 a kompresszioja.
Elszórakozatlak egy darabig, tanúlj gyermekem!
Mai estimesém az impresszionizmus bugyraiba enged betekintést:
Az önelnevezés az impresszio "benyomás" latin szóból ered. Bár az impresszionizmus elsõsorban a képzõmûvészetben jelentkezett, de az irodalomban is elkülöníthetõ azoknak a szerzõknek, mûveknek a csoportja, amelyeknek meghatározó jegyei azonosak vagy hasonlók a képzõmûvészet és a zene sajátosságaihoz.
Az 1860-as évektõl a századfordulóig (P. Verlaine-t 1894-ben koronázzák költõfejedelemnek) tart az irányzat virágkora. Viszont az is igaz, hogy - akár a szimbolizmus - ez sem válik olyan szoros irányzattá, mint késõbb az avantgárd irányzatai, vagy korábban a romantikusok nemzedéke.
Francois-Auguste-René Rodin (1840-1917) : A csók. 1886.; Rodin Múzeum, Párizs
remélem jól szórakoztál, álmodj szépeket!
én is ezt fogom tenni!
Sziasztok!!
Hali Májerek,én pont kutas vagyok csak azt tudom mondani hogy a Tesco,Auchan nem tesz semmit bele ezért olcsóbb,a Jet pisztolyok pedig csalnak egy kicsit .
Leszel holnap?
Igazábol nem foglalkosztam ezzel a témával.
A volt kémiatanárom eléggé felvonta a szemöldökét erre a mondatomra, mondván: azt meg hogyan??? És ő nem buta! Jár mindenféle továbbképzésre, meg egyebek!
Nem csalatkoztam!
Egyébként én nem a teljesítmény miatt, hanem elvileg kénmentes, és az jobb a motornak... állítólag. Majd szervízen kiderül... vagy nem. És akkor lejövök az anyagról
Gondolom nem növelted meg a kompresszioját a motorodnak???
Végülis becsülendő, hogy Te több adot fizetsz be a benzin után, igen pozitiv hozzá állás!!!
Mi a race motorba 104-est keverjük a 100-al, de annak 14.5 a kompresszioja.
100-as benzin! IGENIGENIGEEEEEN!!!!!
Drága, és nem ér semmit de AKKOR ISSSSS!
Bár lehet, hogy fékpadon ki lehetne mutatni.
Setopp szunyál, sűrű napja volt.
mosmántéllegsziasztok!
Mai estimesém az impresszionizmus bugyraiba enged betekintést:
Az önelnevezés az impresszio "benyomás" latin szóból ered. Bár az impresszionizmus elsõsorban a képzõmûvészetben jelentkezett, de az irodalomban is elkülöníthetõ azoknak a szerzõknek, mûveknek a csoportja, amelyeknek meghatározó jegyei azonosak vagy hasonlók a képzõmûvészet és a zene sajátosságaihoz.
Az 1860-as évektõl a századfordulóig (P. Verlaine-t 1894-ben koronázzák költõfejedelemnek) tart az irányzat virágkora. Viszont az is igaz, hogy - akár a szimbolizmus - ez sem válik olyan szoros irányzattá, mint késõbb az avantgárd irányzatai, vagy korábban a romantikusok nemzedéke.
Francois-Auguste-René Rodin (1840-1917) : A csók. 1886.; Rodin Múzeum, Párizs
remélem jól szórakoztál, álmodj szépeket!
én is ezt fogom tenni!
Sziasztok!!
persze olyat amiben nem értünk eggyet