Szerintem kirohanásról egyik oldalról sem beszélhetünk szerencsére, legalább sikerült higgadtnak maradni. Én maradnék jóhiszemű a magam részéről, úgyhogy szerintem ez egy szerencsétlen véletlen volt, a pálya veszélyes üzem, előfordulnak esések. Ez van. Részemről ennyi.
Ha észrevettétek és zavart, miért nem kérdeztetek rá? Vagy hogy kellett volna rámutatnia? iránytűvel?
Itt a fórumon anonim beszélt Ancsy, szóval nem értem a kirohanását a kollégának.
Próbálom párttatlanul:
Szerintem ez egy verseny ahol mindig is történt ilyen és fog is, a fokozott adrenalinszint miatt.Aki versenyzik ,ennek alá kell vetnie magát.
El kell felejteni-mindkét félnek-kezet fogni és újra kell nevezni a következőre
Balázs onnan tudja amit tud, hogy Ancsy a futam leintése után ujjal mutogatott Zsófira jópár ember előtt és ezt többen is észrevettük, és mivel ismerjük Zsófit jól, szóltunk neki. Ő teljesen értetlenül állt a dolog előtt, azt sem tudta hogy Ancsy elesett illetve hogy mögötte történt bármi is...
Nekem ehhez lenne pár hozzáfűznivalóm:
1. Ha valaki lerajtol az nem biztos hogy gyorsabb a pályán is.
2. Ha valaki előtted megy és zárja az íveket, nem biztos hogy meg tudod előzni. Főleg ha nem akarsz belemenni veszélyes játékba.
3. Ancsy nem nevezte meg a barátnődet, anonim beszélt a saját szemszögéből elmesélve a történteket.
4. Ha olyan biztosak vagytok benne hogy a párod nem hibás, miért is jelentél meg hirtelen érvelni? Ezek szerint csak tudtátok hogy valamilyen szinten benne vagytok a perecbe, nem?
5. Sportszerűségről azért a Ti oldalatotokról sincs sok szó, mivel Ti is nyugodtan odamehettetek volna Ancsyhoz megkérdezni hogy minden okés? Sajnos Ő el volt azzal foglalva hogy kihordja az esést lábon és hogy összeszedje a motorja darabjait..
De ez is furi nekem a megnyilvánulás, nem egyszerűbb lenne a párodnak bejelentkezni és beírni valami ilyesmit: Szia Ancsy, sajnálom az esésed, ha benne voltam akkor sorry ha nem akkor is sajnálom.
Ehelyett az van ami.. Ez csak sajna tűzszítás amit kedves motoros társam csinálsz, pedig pont nem kéne..
De ezt csak kivülálló nézőként reagálom Tartsatok össze csajok
Szia Ancsy,Balázs vagyok a Zsófi barátja,én fotóztalak benneteket a -2-ben.Én még csak 20 éve motorozom és csupán 3éve pályán(a fiúknál közepesen gyengének mondható 2:06 legjobb köridővel),de a versenyszabályokkal és sportszerűséggel tisztában vagyok. Szerintem és a szabályok szerint is teljesen érthetetlen,miért okolod a Zsófit a pereced miatt. Ez a hozzáállás a sportszerűtlen véleményem szerint. Bár Te indultál előkelőbb rajtpozícióból,mégis a Zsófi mögé kerültél,tehát gyorsabbnak sem mondhatod magad,hiába értél el jobb köridőt az időmérő edzés alatt,ez VERSENY! Elég viccesen hangzik,hogy a Zsófi olyan „szélesen”motorozott,hogy nem tudtad megelőzni egy 10 méter széles versenypályán,ha olyan gyors voltál. A szándékosság feltételezése pedig szerintem egyenesen rosszindulatú furkálódás. Több,mint 8 éve vagyunk együtt,elhiheted, ismerem a Barátnőmet,nem tudna ártani senkinek,főleg nem szándékosan. De szerintem Neked is feltűnt,hogy a motorokon nincs tükör,mert TILOS!(nem véletlenül)Ennek hiányában roppantmód nehéz a hátad mögött történő eseményeket figyelemmel követni versenylázban életed első versenyén. Egyébként a versenyszabályokban megtalálhatod egyértelműen,mely a mindenkori pályamotorozásra is vonatkozik:MINDIG a hátul lévő versenyzőnek kell figyelnie arra,hogy előzési manőverét baleset okozása nélkül be tudja fejezni!Szintén eme csúnya szabálykönyv kimondja azt is:gyorsabb versenyzőnek a kört adó versenyző minősül,melyet a pályabíró kék zászló mutatásával jelez a lekörözött pilótának(mivelhogy nincs tükre szerencsétlennek).De ha Neked eme tények ellenére problémád van a Zsófival,miért nem mentél oda hozzá őszintén megbeszélni SPORTEMBER módjára?Miért egy fórumon a háta mögött okolod őt? Vagy megóvhattad volna őt a Rezsőnél,mint versenyigazgatónál,megnézhettétek volna a zárt láncú felvételt melyen láthattad volna,hogy semmi köze a Zsófinak az esésedhez. Egyébként ő is elkövetett egy hibát,csak nem a Te esetedben: mikor a Kovács Niki körözte és kék zászlót kapott,gyorsan lehúzódott,csak éppen a Niki akkorra már onnan előzött és összeütköztek. Zakó nem volt,mentek tovább. A verseny után a Zsófi odament,elnézést kért, a Niki mondta semmi baj,csak máskor ne húzódjon le,majd ő megelőzi és mosolyogtak miközben fotózták őket. Ez a sportszerű viselkedés. Ha hibásnak érezte volna magát odament volna hozzád,bocsánatot kért volna,de nem érezte így,nem is volt vétkes a Te esésedben. Azt sem tudta a verseny végéig hogy pereceltél. Nem látott,nem is láthatott,mert lerajtolt és mögötte voltál. Szerintem kár egymást okolni,támadni,inkább tartsatok össze. Történelmet írtatok:Ti 15-en vagytok az ország első női nemzetközi gyorsasági motoros bajnokság részvevői. Sok sikert kívánok Neked és az összes többi lánynak is az elkövetkező versenyekre. Üdvözlettel:Valenta Balázs
Uh Balusk8, ezek nagyon jó képek! Olyan csinik, dögösek és bátrak rajta a csajok!
Ancsy, mármint melyik délutáni progiról? Amire nem mentünk el? Mert inkább megnéztük a versenyt és maradtunk veletek?
Történelmet írtatok...óriási érzés volt még látni is ezt!
Bevallom őszintén, nem tudom. Az esésedből adódóan.... amit én hirtelen láttam... (mert marhára mondogattam magamban, hogy bassza meg..ne nézz oda... - nem akartam menni utánad)..de hát periférikus látásból azért láttam...
Hogy bedőltél a 9-es kanyarba...de szerintem azon a huplin elment az eleje.. vagy a hátulja, azt nem tudom... én úgy láttam megdobott valami, a motor csúszott tovább.. te meg mint a rongybaba ide-oda, hátra bukfenc, majd ülve érkeztél, és már fogtad is a fejed. Én ennyit láttam..
Pedig nagyon próbáltam nem figyelni...
Közvetlen mögötted Zsó ment, szegény alig bírt a motoron maradni.. én pont fordultam az ívre és én premier plan-ba néztem végig :( Jaj!
De a lényeg, hogy nem tört el semmid, és túl vagy rajta...
Annyi vita volt már itt...HAGYJÁTOK ABBA!
Akik érintettek ebben majd megbeszélik!
SZÉPEN KÉRLEK TITEKET!
Végre béke van, ennek igenis nagy ára volt!
Itt a fórumon anonim beszélt Ancsy, szóval nem értem a kirohanását a kollégának.
Szerintem ez egy verseny ahol mindig is történt ilyen és fog is, a fokozott adrenalinszint miatt.Aki versenyzik ,ennek alá kell vetnie magát.
El kell felejteni-mindkét félnek-kezet fogni és újra kell nevezni a következőre
1. Ha valaki lerajtol az nem biztos hogy gyorsabb a pályán is.
2. Ha valaki előtted megy és zárja az íveket, nem biztos hogy meg tudod előzni. Főleg ha nem akarsz belemenni veszélyes játékba.
3. Ancsy nem nevezte meg a barátnődet, anonim beszélt a saját szemszögéből elmesélve a történteket.
4. Ha olyan biztosak vagytok benne hogy a párod nem hibás, miért is jelentél meg hirtelen érvelni? Ezek szerint csak tudtátok hogy valamilyen szinten benne vagytok a perecbe, nem?
5. Sportszerűségről azért a Ti oldalatotokról sincs sok szó, mivel Ti is nyugodtan odamehettetek volna Ancsyhoz megkérdezni hogy minden okés? Sajnos Ő el volt azzal foglalva hogy kihordja az esést lábon és hogy összeszedje a motorja darabjait..
De ez is furi nekem a megnyilvánulás, nem egyszerűbb lenne a párodnak bejelentkezni és beírni valami ilyesmit: Szia Ancsy, sajnálom az esésed, ha benne voltam akkor sorry ha nem akkor is sajnálom.
Ehelyett az van ami.. Ez csak sajna tűzszítás amit kedves motoros társam csinálsz, pedig pont nem kéne..
De ezt csak kivülálló nézőként reagálom Tartsatok össze csajok
most mennem kell, motor szervíz, pénteken én tépem a gázt
Ancsy, mármint melyik délutáni progiról? Amire nem mentünk el? Mert inkább megnéztük a versenyt és maradtunk veletek?
Történelmet írtatok...óriási érzés volt még látni is ezt!
Hogy bedőltél a 9-es kanyarba...de szerintem azon a huplin elment az eleje.. vagy a hátulja, azt nem tudom... én úgy láttam megdobott valami, a motor csúszott tovább.. te meg mint a rongybaba ide-oda, hátra bukfenc, majd ülve érkeztél, és már fogtad is a fejed. Én ennyit láttam..
Pedig nagyon próbáltam nem figyelni...
Közvetlen mögötted Zsó ment, szegény alig bírt a motoron maradni.. én pont fordultam az ívre és én premier plan-ba néztem végig :( Jaj!
De a lényeg, hogy nem tört el semmid, és túl vagy rajta...