Üdv.Három hete volt egy 4x40-es facsavar a hátsó gumimban.Meg lett ragasztva de most ugyan ott megint ereszt.Érdemes azt még egyszer megcsináltatni?
Amennyire drágán csinálták (9.000) annyira kókler munkát végeztek.Kerék kiszereléséhez le kellett venni az egyik kipufogót és összerakásnál nem húzták meg a takarólemez csavarját.A gumiba csak 1,8 bar-t nyomtak és a km óra nem mért.Szal mikor elmentem mehettem kereket felpumpálni majd visszamentem hogy húzzák má meg a csavarokat.Más motorszerelő nincs a környéken,sima gumis meg csak kiszerelt motorkerekhez nyúl hozzá.De most mindenképp ki kell szerelnem.Sztem hiába nyomnám fel,út közben leeresztene
Igen,erre a "v" alakúsodásra gondoltam én is,akkor summa summárum, ha elfér nem lesz rosszabb a dönthetőség a 180/55-höz képest!? A keletkező nagyobb átmérőt meg ellensúlyozom áttétellel, úgyis elkelne még rá! És Köszi
Vidd el a márka szervizbe ott megmondják hogy visszahívják e a gumid vagy így jártál!
De én nem igen járkálnék ezzel.
Van is benne valami idegen anyag ha jól látom!
Nálunk a gumigyárban ezt FM hibának hívják!
Gyári hibának minősül!
Azt te látod, hogy mekkora a hely a villában átmérő és oldal irányban, én a te motorodra vonatkozóan ezt a paramétert nem ismerem. A gumik valós külső méreteit viszont igen
Metzeler Racetec slick:
180/55: 181 mm szélesség, 641 mm átmérő
190/55: 195 mm szélesség, 652 mm átmérő
Tehát adja magát, hogy 652-641/2=5,5 mm-rel nagyobb hely minimálisan is kell, hogy átmérőben ne ütközzön neki pl a lengővilla belső falának, vagy a hasidom hátsó csúcspontjának.
Illetve szélességben oldalanként kell ~7 mm szabad hely.
A felfekvő felületet mértéke véleményem szerint nem attól függ, hogy mit milyen kerékre szerelnek, hanem, hogy mit mire terveztek, fejlesztettek és milyen nyomásértékre optimalizáltak. Ennek megítélést találgatások helyett jelen esetben bízzuk a Metzelerre, ők biztosan jobban tudják.
Az viszont kétségtelen, hogy egy - az ideálistól - jobban összehúzott gumit könnyebb lehet dönteni, mert kicsit "V alakúsodik" a profilja.
Szia!
Kinéztem pár gumit Nálatok,ezekről kellene egy kis infó!
Pilot Power, Pilot Power B, Pilot Power E, Pilot Power 2CT, Pilot Power 3
A motorom általában egy személlyel használom,néha 200km-es túrára 2 személlyel,évente kb. háromszor. Pályára nem járok,de azért nem hagyjon csereb ha döntögetek vele.
A fenti gumik közül melyiket ajánlanád? Illetve mit takar a "B" "E" megjelölés? Kemény gumit nem szeretnék,inkább kopjon előbb,de tapadjon Előre is köszi a választ!
A villában elférne? Ha összehúzza, akkor elvileg magasabb a kerék átmérő, úgy gondolnám nagyobb a felfekvő felület, mint egy még nagyobb 190/65 esetén?! Ebből következik jobban dönthető, vagy nem?
Metzeler Racetec Slick CompK 190/55 nem a GSXR-ed 5,5" széles kerekén ideális, de felszerelhető rá. Lásd táblázat!
Lehet vele motorozni, DE: picit összehúzza=nem fogod teljesen ledönteni, picit emelkedik a motor hátulja=változik a vázgeometria=orros lehet a motor, picit romlik a gyorsulás a megnövekvő kerékátmérő miatt=lomhább lesz a motor....
GSX-R 600K2-re szeretnék gumit, a tudásomhoz megfelel (H.ring 2.15) a Metzeller CompK, (eddig is ez volt fent, jól bírja, majd ha jobb leszek, akkor talán váltok :D ), lenne egy pár, de 190/55 hátsó, eddig 180/55 volt , van fent! Valami változás menetdinamikailag, dönthetőség? Elfér e a villában(ha van tapasztalat), ,elvileg a gumimelegítőm ( motogp ) is 180/55-re van, lehet nem lenne rá jó?! Elvileg rámegy a felnimre de ugye szélesebb, na most ezt a felni összehúzza, de lennie kell annak a centinek valahol?!
Rákérdezünk holnap,ma már senki sem dolgozik:) De új évjáratban nem hiszem,hogy lesz is ,ha lesz egyáltalán:) A sportmax 2. jó gumi,vettek már tőlünk,jók a visszajelzések róla :)
Megköszönném ha megkérdeznéd hátha akad egy darab még valahol:) Power supersport is jó de azt mondják nagyon hamar fogy. Másik ami bejönne a dunlop sportmax sportsmart 2,erről visszajelzéseket nem hallottál milyenek?
A power pure-t már nem gyártják,jól tudod,így azt nem tudunk hozni. De megkérdezhetem a gyárat,hátha vannak még csodák és eldugtak egyet valahol..:) hm? Helyette van a power supersport amúgy :)
A minap felfedeztem a gumimon egy sérülést. Ki van belőle szakadva egy kis darab. Kérdésem az lenne hogy szerintetek mennyire veszélyes vele közlekedni, és hogy esetleg egy gumis meg tudja-e csinálni?
Kérdésem lenne nagyon egyszerű :) Lehet még kapni michelin power pure gumit? Sok helyen már nem tudnak,de úgy tudom nem is gyártják. 190/55 be érdekelne a pengére. Egy árat is kérnék ha lenne esetleg. Köszönöm
Amennyire drágán csinálták (9.000) annyira kókler munkát végeztek.Kerék kiszereléséhez le kellett venni az egyik kipufogót és összerakásnál nem húzták meg a takarólemez csavarját.A gumiba csak 1,8 bar-t nyomtak és a km óra nem mért.Szal mikor elmentem mehettem kereket felpumpálni majd visszamentem hogy húzzák má meg a csavarokat.Más motorszerelő nincs a környéken,sima gumis meg csak kiszerelt motorkerekhez nyúl hozzá.De most mindenképp ki kell szerelnem.Sztem hiába nyomnám fel,út közben leeresztene