Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok hogy ha Németországból hozok be egy 35kw os fojtással rendelkező motort, akkor azt itthon is használhatom legálisan A2 vel?
Persze,ez benn van a pakliban nálunk..............
Köszönöm neked is. A huszonzeres egyedi vizsga meg arra kell, hogy átvizsgálják - megfelel-e a motor a magyar szabványoknak. Előfordulhat az ami nálunk, hogy mondjuk csütörtökön 12-kor zár az okmányiroda, ezért aznap már nem tudja intézni a teendőket a tulaj, ha nem reggel kezdek ?
Bár az előttem szóló már elmondta,ezért csak helyeselni tudok!
Egyre figyelj,amennyiben van rá mód az eladó vonja ki odakint forgalomból,mert azzal sok fölösleges herce-hurcától megszabadulsz!
Itthon mindenképpen végig kell csinálni az általam régebben felsorolt utat,azzal hogy műszakija van,vagy nincs ne foglalkozz,az csak 4500 ft-odba kerül itthon,amit úgysem tudsz megúszni!
Műszakival csak kölcsönadási szerződéssel tudnál itthon motorozni vele addig,míg le nem jár a vas műszakija,akkor viszont neked kell elintézni a rendszám,forgalmi leadást és akkortól datálni az adásvételit,amibe az eladó soha nem fog belemenni,meg értelmetlenül bonyolult is!
A kétnyelvű adásvételivel kapcsolatban:általában megoldják odakint az eladók,de egyszerűbb,ha letöltesz itthon pár darabot és magaddal viszed üresen!
Jó vásárt!
Köszönöm
Szia! Gugliba beírod és le tudsz szedni jóféle német-magyar adás-vételiket, én is azt szoktam. Ha itthon forgalmiztatod (és természetesen németbe kivonják a forgalomból), onnantól kezdve megszűnik a német kötelék. Ha meg van minden papírja, így is úgy is a KPM-nél kezdesz. Ha gyári állapotú (nincs sportkipuff vagy más) nem lesz vele gondod. Előttem vizsgáztattak egy szinte új Monstert gyári Termignioni dobbal, egyből vissza is dobták miatta
Szia! Sokat tudtam meg az írásaidból. Én egy 2012-es vagy 13-as VFR 1200 F-et akarok behozni Németországból. A kétnyelvű adás-vételit tartanak ott kinnt? Illetve, mivel érvényes műszaki vizsgával rendelkezik egy tök gyári motor, akkor itthon is elismerik-e a német vizsga lejáratának dátumát?
Üdv, mindenkinek!
Segítségeteket kérném, olaszországból szeretnék behozni egy mv augustát, valaki pontosan le tudná nekem írni mire készüljek részletesen papírozás (magyarországi forgalomba helyezés előtt hol mit kérnek, mire kell figyelni a vásárlásnál.) A forgalomból való kivonás példáúl hogyan zajlik odakinn (eladó intézi?)
Üdv,
Norbert
hivj föl tudok segiteni 06309492804. toth gyula
srxzoltan@gmail.com
Sziasztok! Kinéztem Németországba egy Ktm Sx 250 terep motort. Az lenne a kérdésem, hogy ismertek-e olyan személyt, aki ezt behozná a részemre, mivel nem igazán érek rá napokra elutazni itthonról. Ja és mennyi lenne egy ilyen beszállításnak a díja? A motort nem kell forgalomba helyzni, nincs szükség papíros ügyintézésre.
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy ha egy külföldi forgalmis motort akarok magyar forgalomba helyzeni, és eljutnék az forgalmi vizsgáig az NKH-hoz, akkor ott miket fognak végignézni a motoron? (Aprilia 125 ccm 2T) Futómű, fékek, kipufogó hang dB világítás stb? Illetve mik a buktatók?
üdv valaki megtudná mondani h van valami teendöm ha Németországból akarok behozni egy CROSS motort?.papír nélküli
Cim az adatlapomon!
Ha lehet inkább privátban beszélném meg, írnál egy e-mail címet?:)
Mire vagy kíváncsi?
Aki jártas eléggé az ilyen témában, írna nekem egy e-mailt? Lenne pár kérdésem.

Köszönöm!
Köszönöm a tájékoztatót.
A származási országból kell az ottani közjegyző által hitelesített kivonatot kérni. Másképp nem megy.
Sok sikert!
A válasz itt
van blokkom hozzá
három másodperc volt visszakeresni... ebben a topicban
Üdv.
Mi lenne a a dolgom egy olyan motorral ami külföldi papíros és csak ideiglenesen van kivonva a forgalomból. Hány forintba és mennyi időbe telne, mire itthon tudom törvényesen használni?
Link:
http://www.kepesmotor.hu/yamah...