pedig az olaszok adnak kivonáskor papírt
a4 méretű zöldes lap, valami aci/pra vagy mi a tököm van felül ráírva
ezért beszednek még kint egy kisebb összeget
Na most nekem azt mondta a csaj (mivel 92-es évjáratú a motor), besétálok egy műszaki vizsgáztató helyre, ahol motorokat is vizsgáztatnak, orruk elé nyomom a forgalmit, meg az adásvételi láncot, megcsináltatom a vizsgát, utána elmegyek megcsináltatom az eredetiség vizsgát, majd utána, kötök rá biztosítást, és bemegyek az ocsmány irodába...
Levezettem neki h pontosan mi van meg a papírok közül, és mondta h le lehet.
Majd kamillázol hogy a regadót nem fizették ki.
Ugyanis a regadó pont a lánc közepén van.És ahhoz is kell a kivonás.
a 3 papír nélkül szóba se állnak már a vizgabázison sem.
Adás-vételi kétnyelvű,forgalmi,PRA papír ez a kivonási igazolás hogy ott kinn kivették a forgalomból.
Ezután jön a regadó Már emiatt is fura mivel a vámnak kell a műszaki papír is.
Utána az okmányiroda.
Van egy 125ccm es motorom, 2004 augusztusában külföldről behozták, határon reg. adót kivizették, és aki behozta én attól vettem. Okmányok amik megvannak: eredeti forgalmi másolata érvényes olasz pecséttel, vám papírok, adásvételi lánc.
Valamelyik nap beszéltem egy okmányirodás hölggyel, aki azt mondta, annyi a teendőm, hogy elviszem műszaki vizsgára a motort bárhova, eredetiségvizsgára, kötök rá biztosítást, és mehetek az okmányirodába, ott 1-2 illetéket kifizetek és meg is van a forgalmi és rendszám.
Mo-on nem volt még forgalomba helyezve, külföldi forgalomból kivonásról valami igazolás nincsen. Elvileg így le lehet vizsgáztatni a motort szerinte. Szerintetek ennyi tényleg elég vagy valami mást még kell csinálnom a forgalomba helyezéshez?
Hali!
Fele lesz a műszaki? Én még nem hallottam ilyet!
Egyébként van rá esély ha van VPID számod a vámnál!
És betudod jelenteni 28.-ára a kpm-nél! És ki kell menned kis városba az okmányirodába ahol nincs sorbaállás és bejelentkezés!
27-én hozom haza a motorom Olaszo.-ból.
A kérdésem a következő. Hallottam, hgy jövőre a műszakit fele annyi ideig adják meg ezért szeretném idén papíroztatni. Van esélye annak, hogy 1 nap alatt ezt megoldjam (aza 28-án), ,mert több nap sajnos nem lesz idén. :(
Előre is köszi a válaszokat.
Segítségeteket szeretném kérni motor eladással kapcsolatban.
Hirdetek egy krosszmotor eladásra.
Most pár napja, írtak nekem angolul, külföldi email címen, motorral kapcsolatba érdeklődtek....
Elvileg Amerikából...
Szerintetek valós érdeklődés lehet, vagy egy átverés az egész?
Van valakinek ilyenbe való tapasztalata?
Válaszotokat előre is köszönöm.
egy xt600z-t vettem távolabbi túrákhoz ha jó a link akkor ilyen
egy csomó régi 600as van a hirdetésekben
az meg ne érdekeljen hány éves, olyant vegyél ami gyáriasabb kinézetű és jó hangja van
Milyen rendszámos motort vettél? Ha jól gondolom XR 400-ak vannak most neked. Ha igen, tennél fel pár képet a 220e-es motorodról? Van egy megyebeli úriember, aki hoz be olaszból motorokat. Zalalövőre vittek el tőle egy XR 600-at 250-ért nemrég. Remélem legkésöbb tavaszra lesz valami nekem megfelelő (XT, TT, XR).
valaki jár olaszba? ( talán ott található ez a motor) Honda HM ról lenne szó ez a honda CRE motornak az ujjabb kiadása nekem egy váz+ első teleszkóp érdekelne esetleg idomokkal a képen is szereplő újabb váz érdekelne csak mert a régi az van nekem de nemigazán tetszk ha valakinek van infoja rola írjon ( gasusig110@hotmail.com) előre is köszi ^^
én 220ért vettem a rendszámost
ha az árírást nem számolom most olyan 250 felé vagyok friss műszakival
de lesz még olyan 20-25 költés tavasszal
szóval nem lehetetlen
89ig voltak 18as hátsó kerékkel(utána már xt600e)
már csak azért mert 17esben nemigen van jó crossgumi
ha fiatalabbat akarsz terepre akkor inkább tt600r
itthon vannak már működő xt600ak már 80-100 pénzért is
ami azért jó mert ki tudod próbálni, aztán ha bejön meg tudod javítani
aztán lesz egy olyan géped amit tudsz hogy milyen állapotban van
Mivel ez a menrt egy 50-es robogónál áll.
Rendszámos motoron nem ÁFA-t fizetsz hanem regadót.