Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Én júni 25-i dátummal hoztam be egy autót Ausztriából, ami júli 12-én került hivatalosan forgalomba. Inkasszóra kértem a biztosítást, utólag bánom, bár így olcsóbb volt. Az uniq@ nevű csodabiztosító gyönyörűen leemelt nekem 10eft "fedezetlenségi díjat", amit júni25-től a szerződéskötés napjáig számolt napi 400valamennyi forinttal. Meg is reklamáltam az irodájukban, hogy hogy képzelik, jegyzőkönyv satöbbi. Elvileg visszakapom a pénzem, már jött is róla papír, de pénzt még mindig nem láttam, felhívtam, őket, azt mondták utalják, de 30nap a feldolgozási idő. tehát cirka másfél hónapja használják jogosulatlanul a pénzemet. Reklamálni kell, ugyanis létezik ez a fedezetlenségi díj, de forgalomban levő gépjárműre csak! Tehát ha adásvételid volt, de nem volt forgalomban, akkor jogtalanul követeli a pénzét. Ez 2011óta van talán így, ezzel próbálják behajtani a be nem fizetett biztosítási díjakat. Engem hajszál választ el attól, hogy fogyasztóvédelemhez forduljak...
3 évvel ezelőtt hoztam Németországból egy 125-ös Mitot.Különböző okok miatt most kerül sor a forgalomba helyezésére.Akkor Némo.ki lett jelentve és idehaza pedig semmilyen formában,még segédmotorként sem volt bejelentve ill.használva a motor.Ennek a motornak az éves biztosítása kb.4e forint.Most engem visszamenőleg 1 évre 22 000Ft biztosítás megfizetésére köteleznek.Behozatalkor nem lett a motor a nevemre irva,kvázi szobadíszként is funkcionált.
Kérdem én,hogy milyen alapon kérnek visszamenőleges biztosítást egy olyan motorra,ami még Mo-on nem volt forgalomba helyezve?
Ha egy kereskedő 3 évig nem tuja eladni az új motort,neki miért nem kell ilyen sarcot fizetnie?
Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?Kérem ssza azt meg velem.
Sziasztok!

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy NSR 125-ös motorom 50-es papírral. Most tudnék venni papíros vázat 10.000 Ft-ért. A papíros alatt azt értem, hogy valamilyen német papírjai vannak (csatoltam őket). Lehetséges, hogy így le tudom rendszámoztatni?

Előre is köszönöm a válaszokat, segítségeteket!
Hello!
Székesfehérvári ügyintézőt keresek, aki vállalja külföldi motorkerékpárok teljes körű honosítását.
Ha tudtok valakit kérlek jelezzétek.
Pacsi all!
Melyik országban érdemes használt motort keresni amivel nincs gond a forgalomba helyezéskor, illetve olcsóbb mint nálunk?
srácok!

nem tudtok olyan motorlerakatokat olaszországban ahol jóval piaci ár alatt lehet venni enduro/cross motorokat?
Sziasztok!
Van egy problémám remélem ti tudtok segíteni.Van egy öreg Honda amit az Egyesült Királyságból hoztunk be még 2-3 éve és elmaradt a motor kivonása a forgalomból.Ez itthonról is elintézhető?Esetleg tudna valaki segíteni a menetében?
Menj be a helyileg illetékes vpop-ba és megmondják hogy ha már egyszer kifizettek mindent rá mi a további teendő.
A pecsét megvan, a motorkódnál annyi van h rotax 123 de maga a blokknak a sorozatszáma nincs feltüntetve, a kétnyelvű adásvételi megvan, viszont kivonó papír nincsen. Minden vámos papírja megvan, a vámon fizetett adó igazolása is megvan. Mekkora gáz ha nincs meg a kivonó papír?
Fénymásolaton kell lenni egy piros pecsétnek amin az áll hogy a másolat az eredetivel megegyezik.Motorszám nincs csak motorkód. Kell még kivonó papír és kétnyelvű adásvételi.
Sziasztok!

Van egy külföldi forgalmis motorom (aprilia af1 125), '92 as évjárat, de 95 ben helyezték forgalomban olaszo.-ban, én attól vettem aki a kinti csávótól hozta be, minden adásvételi megvan.

A problémám az, hogy a forgalmi fénymásolat, viszont van rajta olasz pecsét, (ez nem fénymásolat) h az eredetivel egyező. Ez egy A3 nagyságú lap, 6 kicsi részből áll, csak az egyik oldalára van fénymásolva, a másik üres, minden adatot tartalmaz kivéve a MOTORBLOKK számát, és nem látok rajta pecsétet, hogy meddig volt érvényes a forgalmi. Lehet h a másik oldalát nem fénymásolták le? Így akkor nem is tudom forgalomba helyezni a motort?
nekem hozhatnátok, persze nem ingyen
Júniusban ,majd felkereslek :)
Magyarországi forgalomba helyezés ,műszaki vizsga honosítás ,eredetiségvizsgálat,szerviz,szállítás ,minden ami motor :) www.lepo01.hu
Na haló :D

Képzeld,találtam egy motort,igaz nem felvágós nevű ,de itt nekem tökéletesen megfelel.
Hyosung Gt 125 Naked
16000Km van benne, új kisszervíz , fékbetétek,fékolaj, 2db 90%os jó gumival. Műszaki 2013 májusig van még rá.

900 Euro volt. + 30 Amire visszavittem a srácot kocsival
Ma pedig le is papiroztam,persze itt a németeknél.

1 évre 80Euro volt a kötelező
30Euro volt az átírás és az új forgalmi
10Euro volt az új rendszám.

Nem tartom soknak, otthon ugye az eredetvizsga megdobja.

Elindultam az összes papirral és a biztosítást+ az átiratást 1:40 Perc alatt lerendeztem. HIHETETLEN! :)

Már csak azt várom,h ne legyek náthás és megjöjjön a motoros ruhám Moról...már postán van :)
Aztán csütörtökön túra lesz! :)

Szval cakk pakk egyenlőre 288Ezerből van egy huncut motorom... :)

Köszi a segítséged!
Nem akarlak megbántani, de a szöveget is elolvastad? Utóbbi nem árt, ha vásárolni akarsz... Ez nem egy eladó motor!
Sziasztok! Ebay-en találtam egy motort, ami Angliában van. Olyan embert keresnék aki a vásárlásában/szállításban tudna nekem segíteni! Előre is köszi! http://www.ebay.co.uk/itm/MONT... Erről lenne szó!
Akkor ez is megvan oldva.
Hazamegyek egyszer mocival majd utolsó előtti héten. Vissza meg úgy is apám ismerőse ad majd kistehert , ez igy marhajo.
Köszi, valóban sokat segítettél, hát ha még azt is hozzátesszük,hogy egy csunya hátsérülést is megúsztam már a kabiban ... ;) ;)
Tényleg nagyon kösz!

ui: vasárnap nézek egy dél koreai csodát :D :D
Én új motort vettem, beszámíttattam a magyar rendszámos (!) járgányomat. Haza lábon hoztam úgy, hogy az utolsó előtti hazautazásnál azzal jöttem vissza, itthon levettem a rendszámot, és a forgalmit meg a rendszámot visszavittem németbe és ott kivonattam a motort meg leadtam a rendszámot. A másik megoldás az lett volna, hogy előbb kivonatom és kérek rá egy piros rendszámot, ami talán 5 napig érvényes (ebben nem vagyok biztos, de pár nap). Azzal akkor el lehet hozni. De ez csak akkor kell, ha lábon akarod hazahozni, ugyebár.
Nekem a magyar motoromat jobban beszámolták, mint ahogy itthon el tudtam volna adni, plusz belealkudtam minden létező extrát az újba. Úgy vettem észre, hogy kicsit furcsállja a kereskedő az alkudozást, de mindenbe belement...
Jó a kabátod!
Meg annyit szeretnék.kérdezni hogy hogyan hoztad haza mora
koszi
Megvaaaan!
Egy marhajo kabatom van tőletek!

Koszi a jotanacsokat igazabol yamahabol 1-2 eveset keresek kb15ezer kmmel nem olcsobb mint otthon,de nagy a valasztek.
A cbr 125 2. Generacioja is izgat,azok olcsobbak,volt mar egy 2005ös repsilkam,csak azt pont a kinti let elindutasa miatt el kellett adnom.
koszi a segitseget...a tel folyaman biztos lesz vmi ;)
Nálunk olcsón lehet jó motoros ruházatot találni, lehet, hogy már üzleteltünk!
Én is ösztöndíjjal voltam kint és 3 hónap után lecseréltem a járgányomat...... A rendszámot és a forgalmit fél óra alatt el lehet intézni a Strassenverkehrsamt-nál. Kell hozzá az adásvételi és a biztosítás. Az egész éves súlyadót levonják a számládról, de ha kivonatod később, akkor visszautalják a különbözetet. A költsége az én motoromnál cakumpakk kevesebbre jött ki, mint itthon lett volna... Ha viszont hazahozod, akkor be kell fizetned a regadót, és újra forgalomba kell helyeztetned, ehhez kell majd az eredeti forgalmi, amibe beleütötték, hogy kiviszed Németországból. Ha jól emlékszem akkor 6000 km-ig és 6 hónapig új motornak számít, és így többe kerül itthon forgalomba helyezni.
Illetve bankszámlám már van ,onnét megy a lakás parkolo és kondi is :)
Ösztöndíjjal vagyok kinn 10 honapra, Göttingenben. :) és már találtam mellékállást is :)
Az nem jo ,hogy rengeteget esik az eső!
Míves!
Nagyon köszi! Én is igy tippeltem, hát most is tudnék egy kis ciberét venni, de lehet már megvárom a februárt ami még nyomott árú honap, aztán egy yamha yzf r 125 ösre fáj a fogam ,de nagyon :)

Minden jót!

ui: nagyon ismerős a neved, nem üzeleteltünk mi már? :D
Vehetsz magadnak kint motort, és ha hazaköltözöl, akkor ott kivonatod és itthon forgalomba helyezed (sajna a regadót ki kell fizetni). Nem nagy ügy, a németnél könnyen megy az ügyintézés (nem úgy, mint itthon...)! Attól kezdve, hogy kint lakcímed van, vehetsz járműt, köthetsz biztosítást! Legyen bankszámlád, mert ott a súlyadót arról vonják automatikusan. Biztosítást érdemes online kötni, nekem az Axa jött ki a legolcsóbbra és mindent levélben meg faxon intéztem velük. Jó motorozást!