Akkor ezt figyeld! Gyerekek! Rossi ma lenyomta Haydent és Bradlt is! Bravo! Stoner fika volt, 0.013 Pedrosahoz képest az semmi, nem hozta a kötelezőt.
Na hogy tetszett?
Viccet félre téve - bár természetesen nem láttam az időmérőt - holnap igen erős spanyol csapásmérésre látok esélyt. Ha száraz meleg pálya lesz, akkor jó eséllyel behúzza Pedrosa az első strigulát idén. Lorenzo egyre megy, Ő most fog többet hozni a fizikailag lehetségesnél. Meg ezután sem. És igen, Rossi is előbbre léphet pláne, ha netán esik majd az eső. Ekkor viszot Pedrosa a dobogónak is örülhet.
Mennyit fizet a bwin arra, hogy holnap Dani Pedrosa fordul elsőként az első kanyarban?
Nem kell bombázni a 2006 előtti eredményeivel ,akkor azok az ellenfelek ellen akkor is győzött volna ha minden versenyre sorsolnak neki motort a mezőnyből.
Rossi szerintem már nem tud változtatni a motorozási stílusán, úgy, hogy gyors is maradjon. A yamaha volt az a motor ami neki feküdt. Rendkívül stabil féktávon ami jól jött a csatáknál meg időeredményben is jelentkezik. A másik a blokk bársonyos erőleadása, a ducatiét még mindig agresszívnek érzi, pedig már agyon szelidítették neki, elektronikákkal, nehezebb főtengellyel stb stb. Ezen oknál fogva szerintem a honda sem feküdne neki, annyi, hogy ott az egyensúly rendben van a desmohoz képest.
A történelem során sokszor bebizonyosodott, hogy jó motor/autó nélkül mit sem ér a tehetség. Persze minden bizonnyal volt olyan idő mikor Rossi tehetsége a viszonylag gyengébb motornak hozott pár tizedet. De nem seccet. Most meg ahogyan nézem ez a tehetség már a múlté. Mára nem képes kicsikarni azokat a plusz tizedeket. De a ducatiból biztosan nem.
Vita addig volt, amíg a drukkerek a leírtak ellekezőjét fújták. Stoner csak a motor miatt jó, de Rossi eleve a legjobb, bárhol, bármikor. Ma már tudjuk, hogy egyik sem igaz. Persze olyat, hogy "elismerem, hogy tévedtem" sosem fogsz olvasni. (És amíg nem, addig gyökeres változás nem is lesz.)
A yamaha kétszer lett második Biaggival, több hondát is megelőzve. Ha Rossi és Biaggi közti tudás különbséget nézzük, nem is volt olyan rossz az a yamaha. 2003-ra minden top versenyzőt elvitt a honda, nem volt esélye a yamahának. 2004-re az 5 szelepes yamaha blokkot 4 szelepesre cserélték, barátságosabb lett az erőleadása, oda elég is volt a 80 másodperc (képletesen)
Itt. De nem láttam a futamot, mert nyáridőben hétvégén a szabadtéri programokra voksolok. Egyelőre le se töltöttem és lehet, hogy nem is fogom. Unalmas futam lehetett, ha a papírforma érvényesült.
Na inkább megyek motorozni...
Na hogy tetszett?
Viccet félre téve - bár természetesen nem láttam az időmérőt - holnap igen erős spanyol csapásmérésre látok esélyt. Ha száraz meleg pálya lesz, akkor jó eséllyel behúzza Pedrosa az első strigulát idén. Lorenzo egyre megy, Ő most fog többet hozni a fizikailag lehetségesnél. Meg ezután sem. És igen, Rossi is előbbre léphet pláne, ha netán esik majd az eső. Ekkor viszot Pedrosa a dobogónak is örülhet.
Mennyit fizet a bwin arra, hogy holnap Dani Pedrosa fordul elsőként az első kanyarban?