Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Sziasztok!

Én azt gondolom még korai az első időmérő alapján elemezni az erőviszonyok alakulását.
Egy MotoGp motor nagyon komplex szerkezet és nagyon könnyű rossz irányba elmenni.
Én azt gondolom a versenyből már némi valós képet láthatunk az erőviszonyok alakulásáról. Általában a teljes versenytávon jönnek elő az alapcsomag közti különbségek (gondolok itt pl:a versenyző-alkatrészek harmóniájára, gumikopás, versenytempó stb.)

De most is azt mondom, hogy a 2012-es Yamaha M1 egy erősen megalapozott-átgondolt csomag, ami a téli teszteken is jó érzetet adott a versenyzőknek.
Pedig egész télen azon dolgoztak, hogy Rossi számára jobb érzetet adjon. Sőt! A tavalyi szezont is feláldozták alkatrész fejlesztésre és mi lett belőle, Barbera, Hayden versenyképesebbek.
(én nem hiszem, hogy "fatális" konstrukciós problémák lennének a Ducatinál)
Egy két apróság :)))) Mire gondolhatott ? Lecserélni egy Hondára vagy egy Yamahára :))) Máris egy két apróság :)))))
Majdnem? Tök utolsó a GP motorok között. Csak CRT-s van mögötte.
Nem javitottak ezek semmit benn vannak az erdőben. rossinak sajnos előreláthatólag nem passzol az új motor sem .szomorű hogy majdnem a legrosszab dukatis!
Rossi tegnapi nyilatkozata:
"Reméljük, holnapra két vagy három kis dolgot is kijavíthatunk a beállításokkal, és megpróbáljuk a második sorba kvalifikálni magunkat."
Ki nem?
de azé bratyl tolta lefele a rosszitot!
Mint Bradl-nél.
Szerintem volt egy kis szélárnyék is a végén.
Lorenzo
Na végre Rossi odevert mindenkinek! Első lett.
holnapra egy nézhető linket szeretnék kérni v.kitől, a híres UPC-n nincs ilyen.
korrekt...
A yamaha nagyon erős, csak Stoner tudja felvenni a tempót velük egyenlőre.
Na igen. még egy párhuzamt vélek felfedezni a Merci és Duci fejlesztésében. Egyre szarabb .... :) Bár a Merci egy körön a Cipésszel a legjobbak közt van de a versenyen szarabb mint tavaly. :(
Reméljük a Dokival fordítva lesz. Egy körön szar majd a versenyen felugrik a dobogóra. Persze ennek kb. semmi esélye :(
Annyi különbség azért van, hogy a Cipész fossá-szarrá töri magát a jobb helyezését. Belemegy mindenféle kétesélyes dologba azért, hogy meglegyen a 7-8-ik hely. Rossi ezt a Jerezi esésig csinálta. Azóta elég neki ha célbaér. Szerintem.
Ezt arra alapozom, hogy azonos motorral alig vagy egyáltalán nem veri a csapattársát akit 2 éve körbemotorozott. Ilyen Barberakról meg Abahamokról nem is szólva.
Így igaz. Rossi története egy az egyben zajlik a Mercedes F1 ben.
Én hiszem ha a Cipőkészítő feneke alatt mondjuk Mclaren lenne folyamatosan dobogón látnánk és versenyben lenne a 8.-ik VB címért.
Doktor úr meg Honda nyergében lenne Vb esélyes.
Bármennyire szeretné bárki azt hinni, hogy elég versenyt nyerni csak egy jó pilótával vagy csak egy jó géppel az téved. . Honda fan vagyok de a Honda arcoskodott anno, hogy nem kell Rossi, hogy nyerjenek. Doktor átment a Yamahához és tönkre verte a Hondát elsőre. Ezzel bizonyítva nem elég csak jó gép kell egy jó pilóta is.
Konklúzió : VB recept JÓ GÉP+JÓ PILÓTA (ha az egyik csapni való abból nem lesz soha VB cím)
Szerintem még az is kevés lessz pedig ROSSI MÉG TUD MOTOROZNI BÁRKI MÁST MOND NEM ÉRT HOZZÁ!
Csoda kellene nekik. Nem szeretem Stoncsit, de szerintem Ő jobbat menne vele.
Rossz hir ducatik maradtak +1 másodperc / katasztrófa/
Az viszont érdekes volt, hogy ez a tömegátterhelődés a 990-es MotoGp motornál teljesen rendben volt, míg a 800-as MotoGp motornál katasztrofális volt.
Ebből az is kiderült, hogy a 800-as MotoGP motorok, egyben teljesen más vezetési stílust és sokkal precízebb-kiegyensúlyozottabb vázat-motort igényelt (ahogy nőtt a kanyarsebesség).
Sajnos...anno elég nagy ellentmondás volt a Kawasaki versenyzők és a Kawasaki mérnökök között, talán ez volt az egyik legnagyobb probléma (csak egy helyben toporogtak).

A Kawasaki versenyzők megvoltak győződve arról, hogy az egész csomagot újra át kell dolgozni (átdolgozott tömegeloszlással) és szerintük a erőforrást egy teljesen más helyre kellett volna beépíteni a vázba.
Míg a Kawasaki mérnökök a a versenyzők különböző vezetési stílusával magyarázta az esetet, Ők teljesen más vezetési stílusra voltak hozzászokva, mint pl: Hopper.