Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Anélkül, hogy elveszítse a motort, nem is nagy dolog vissza mászni rá.
A füves rész valszeg gond lett volna. Bár volt már olyan aki ott is megoldotta. Sajnálatos baleset volt.
Esetleg ha még van pár 10m aszfalt. De ha nem is rongyolnak bele, már jött volna a füves rész.
Tényleg seggel is támaszt Debon Tiszteletben tartom a véleményed, én is azt vallom hogy minden lehetséges! Viszont.. sztem onnantól, hogy Sicnek becsuklik a könyöke és ráesik a vállára elmúlt az esély a visszamászásra..
Fel akarta szedni, ez biztos. De szerintem nem sikerult volna. Az elso pillanatban elment a lehetoseg, mert "elvesztette" a motort. Kesobb pedig (nagyjabol akkor, amikor Edwards odaert), azert nem jott volna ossze, mert mar erosen keresztbe mozgott a gep. Leszaladt volna a palyarol oldalra.

Azt, hogy megprobalta termeszetesnek talalom, hisz szerintem reflexsszeru, h az ember a motoron probal maradni. (Tehat nem ertek egyet azokkal, akik azt allitjak, hogy ezt csak a legnagyobbak probaljak meg. Szerintem barki megprobalja, csak legfeljebb nem sikerul.) Terepmotorozas alkalmaval gyakoriak a hasonlo jelenetek - vagyis amikor "felig" esik el az ember es egy darabig kuzd a visszakapaszkodassal. Pl. domboldalon keresztbe lefele csuszo motort felett pl. viszonylag konnyu az uralmat visszanyerni.
Ezen sem látszik az egész egyben. Bár Te vagy kb. az 5. aki belinkeli itt ezt a videót. Nem kizárt, hogy igazad van, de mivel sok olyan lehetetlen helyzet volt már amit ezek a "tehetségtelen" motorosok megoldottak, ezért nem zárom ki a lehetőségét annak, hogy ez is közéjük tartozott volna.
Debon még seggel is támasztott.
Itt is lejött a sisak ! ..................UNCINI 1983
Sic

Biztos láttad már a videót! Amikor lecsúszik a motorról nem sikerül neki könyökkel kitámasztani és ráesik a vállára.. sajnos..
Az Edwards és Debon is kitámaszt könyökkel és sikerül menteniük.

És javítok ill elismerem, h vissza akart mászni a motorra, csak sajna neki becsuklott a könyöke..
Ok.

A visszakapaszkodas kerdeseben mindket tabornak igazat adok. Marco az a tipusu versenyzo volt, aki eron felul igyekezett (volna) visszaallitani a motort. A megcsuszas uteme, modja, a kanyar huzatos tempoja miatt viszont ugy gondolom erre egyetlen pillanatig lehetett volna csak elvi lehetosege, de pont nem adta ki, mert tul tavol kerult a motortol a feneke. Utana mar valoban csak tehetetlenul fekudt a motor alatt-mellett.

A belinkelt videok legtobbje (az altalam linkeltek is) abban kulonboznek a Marco esetetol, h inkabb bejarati iven tortent bicsaklasbol szarmaznak, Marco pedig szerintem mar kigyorsitott, amikor elment a motor fara. Ez esetben lenyegesen nehezebb, gyakorlatilag lehetetlen visszahozni. Jamie Hacking mentesen kivul nem is ismerek olyan esetet, amikor ez sikerult valakinek.
Sic-hez képest a tizedét sem kapta. A sisak is fent maradt, mégsem élte túl . Veszélyes sport ez, annyi biztos.
http://youtu.be/AoZ_9R-sZr0
A felvélelekből nekem nagyon úgy tűnik, hogy már nem visszakapaszkodni akart hanem inkább sodródott a motorral mert a lába beleakadt a kormányba.
Ne érts már félre . Minden értelmes embert bánt ez a dolog. Téged meg közéjük sorollak .
Mást sem akart mint vissza mászni rá. Sokan megcsinálták és ha valaki hát akkor Ő is képes lett volna rá.

Pár példa:

http://www.youtube.com/watch?v...

http://www.youtube.com/
watch?v...
szerintem is.........S még vissza akarta hozni valahogy........
Sztem Marco nem nagyon akart visszakapaszkodni.. Mikor elmegy a hátulja ráesik a vállára és már nem ül a motoron, hanem kapaszkodva csúszik mellette. Ráadásul a motor jobb oldaláról kellett volna felkapaszkodnia, ami jobbra dől..
Hiába a légzsákos ruha, az sem védi se a nyakát, se a fejét, főleg sisak nélkül...
Csak azert mert nem azzal foglalkozom, hogy csopogos sorokat irogassak tele "R.I.P" meg kitudja milyen sablonokkal, ne gondold, hogy nem bant a dolog. Az erzelmi es a technikai oldalat kulon probalom kezelni es szamomra csak az utobbi forumtema. Nem az emlekvideohoz, nem a cikkhez irtam.
én meglátásom kikockázás után:
Colin első kereke Marco seggétt találja el ami akkora lökést jelentett Marco testére hogy nem tudott tovább a kormányba kapaszkodni, ettől az ütéstől a hajlott háta és a kormány fogása megszünt, a teste kiegyenesedett és kinyult jobbra, ez okozta a vesztét mert igy került a feje védtelenül távol a motorjátol
Colinnak arra sem volt ideje hogy elfektesse a motort
Marco pedig abba halt bele hogy nem adta fel, minden áron vissza akart kapaszkodni, bizott benne hogy vissza tudja szerezni a tapadást.
Ha nekem igy elmegy a motor, akkor én meg akarok szabadulni a motortól és engedem hogy menjen.
De Marco már jó uton volt arra hogy visszakapaszkodhasson a nyeregbe, de ehhez ugye jobbra kellett vennie az irányt mert akkor segit a centrifugális erő a visszakapszkodáshoz.....
Te csak ne nézelőgggydjlyééé.
Szomorú dolog ez apám. De sajnos ez van .
Valóban pont a legrosszabbkor váltott a kamera és nincs egy olyan felvétel ami végig mutatná az esetet. Most még.
Szerintem pont Simoncelli miatt fordultak szűkebben, nem volt előre látható, hogy ilyen extrém irányt vesz Marco és a motor.
A kozvetites kepei eppen ugy valtottak, hogy nehezen ertettem meg, mi is tortent pontosan pillanatrol pillanatra. En csak emiatt nezelodtem.