hát nehéz...
zárt ajtók és zárt fülek zárt elmékkel találkoztam mikor olyanokkal beszéltem akik "ott" vannak...
pedig átgondolt javaslataim és terveim is voltak ..ezek nemcsak az enyémek voltak de úgyérzem erre illene nekik válaszolni ..és fülük botját se mozgatták rá .....ezzel bizonyították számomra , hogy nem is akarnak megoldást a problémákikra csak mi ne menjünk bele az erdőbe....(mert zavarjuk és látjuk őket a lopásban )erre ez a magyar helyes találó kifejezés és nem más!
felvetődött a fatolvajlás és illegális szemétlerakás megelőzése természetvédelmi területen való motorosok megfogása figyelmeztetése stb témakör...ajánlva lett erdei őrszolgálat ...csöndes nem túl bütykösgumis biomotorozásos önerőből működő..cserébe mi is kirándulhatnánk közbe ...
előnyeit is hangsúlyozva... nekik költségmentes motor benzin ember ruha gps fotómasina telefon stb..nem kell felszerelkezni ..kitanítani vakokat ...mert mi ismerjük is a pályát...stb..szóval nem sorolom csak előnye van és ingyen érik el ..
semmi nem érdekelte őket... tehát nem akartak megoldást ...
innen gondolom , hogy a rangers szolgálat csak a motorosokat akarja majd megfogni sok milliót átutalva saját cégüknek /állami támogatás /adókedvezmény / meg ilyesmi ...még egy plussz lopás ami nem zavarja őket se a normál lopásba mert azok is ők...
szóval ezekkel nem tudsz mit kezdeni ..sőt közénk van állítva bábként az a sok sötétzöld...
de érdekes fejleményként említeném olyannamű változást , hogy már bár kevesen de vannak köztük olyanok is /most pont beszélgettünk egyről/ aki már fújja, hogy tényleg nekifutottak motorosoknak médiákat is feltüzelték stb.......
de meglátták mik történnek amúgy a háttérben...ezért se volt felesleges az ugatásunk mert ebből ráfókuszálódott a szemük akaratlan is azokra a dolgokra amiket mi látunk ...
kiváncsi vagyok mi lesz ...lehet a zöldekhez kéne elmenni őrnek..még a végén...de azért szopjon le mindegyik..
Nincs ezzel az oldallal amúgy bajom de most hol a KTM-be írok hol a GasGas ba nekem tökmindegy ki milyen márkához húz.Gyökereket ki lehetne tiltani aki szájkaratézik stb...Már csak kéne egy ember aki szerkeszteni is tud ilyen oldalt Az a haj hogy én hülye vagyok ilyenekhez
Én előszöris egy weboldalt készítenék külön terepmotorosoknak!Ez már egy jó indulás kezdésnek!Tudnánk fejleszteni az oldalt saját elképzelések alapján.Motoros útvonalak,Tájegységek mennyire vannak incidensek stb...Élménybeszámolók stb stb......
Nana,Én má annak idején tettem le az asztalra Egy fecske meg nem csinál nyarat.Az egynyári emberekkel,meg csak falvédőzés az egész.Ma meg már időm nincs rá,hogy foglalkozzak vele Ha lennénk vagy 20-30-an akik komolyan gondolnák úgy már ellehet indulni,de páran kevés,sok lenne a feladat,nem olyan egyszerű ez,áttekinteni csak több részre kiosztott melóval lehet.Pár ember nem győzi főleg meló mellett,hidd el Meg ez sem árt Ismerettség mindenhol van,a fejeknél nem a lábaknál Bele lehet vágni,de kemény a hús amit fel kell vágni
Jól mondod!
Az érdek és annak képviselete a lényeg, csak az a baj, hogy ez az endúrós érdek marha sok másik érdekkel ütközik és jól előre átgondolt terv nélkül szerintem hiába van szervezet meg érdekképviselet, ezt is csak okosan lehetne mint minden sok mást...
Most így hirtelen belegondolva semmi másik szervezetnek hasznos dolgot nem tudok mondani, amit az enduro szolgálna. A vadászok mindjárt elsütik az erdőgazdálodás meg vadgazdákodás dumát, meg hogy ők milyen jót is tesznek és ezt érdekes módon beveszik a természetvédők, pedig nem az endurosok basszák szét az erdőt a 4 tonnás terepjárióikkal, miközben mennek hobby vadászni... Bár tény, hogy közöttünk is vannak állatok...sajnos, akikkel az életbe nem tudod megértetni, hogy gyerekek lesz enduros pálya, de csak ott menjetek már, ne a tájvédelmi körzeten, vagy a túristaukatan, stb... Azaz nem csak szervezet kéne és sok ember, hanem egy jól átgondolt terv is.
Üdv itten is
Az a baj hogy aki prédikál meg írja a fasza szöveget az se tesz semmit!Hiába mondod el mi is tudjuk mi a szar az országban meg szerintem a nép fele tuti hogy tudja azt hogy tenni kéne valamit!De nincs olyan aki feláll és bevállalja egy csoport vezetését!Ki vállalja be hogy élére áll az endurós szakszervezetnek?Ha lesz ilyen én mellé állok és szerintem még rajtam kívűl sokan ezt tennék!Szóval akár lehetne úgy is kezdeni hogy nyitunk magunknak egy külön webolalt és ott fórumozunk összejárunk,régiókra osztjuk a szervezetet képviselőkkel stb...Nem lenne egy halott ötlet!Én szerintem sok terepmotoros csatlakozna egy ilyen szervezethez!
akár egyenes párhuzamot is vonhatunk az ide járo terepmotorosok legfőbb problémájával, vagyis hogy miért ükdöztek-üldöznek ki minket akár hobby, akár verseny szinten is az erdőkböl...
azért mert nincs semmilyen érdek képviseletünk, szövetségünk stb. aki felszolalna az érdekűnkben és olyan alapvető egyszerű dolgokat pédául kivivna hogy egy EC verseny had mehessen már be arra a domb oldalra ahol a mult héten még tarvágás volt , és csak a fák tuskoi állnak ki a földböl, és oriás munkagépek baszták szét az egész környéket.
az országos szinten több mint 60 000 regisztrált ,bejegyzett vadászoknak viszont van komoly erős összetarto érdekképviseletük, szervezetük stb.
ennyit erröl.
mivel ahány terepmotoros annyi felé huz, csak ilyen meg hasonlo kocsmai forumokon rija el a sirámait, igy nem is kell csodálkozni semmin...
Talán már ma eltudom hozni a bélésit,azt este vagy holnap kiróbálom,jó-e,me a pöcsöm ki van má az összes öhlinssel,hogy ezekkel 8-szor annyi meló van mint mással Olyan kopott szarok,mint állat Mostmár mindene új lesz ,remélem tömít normálisan mindenhol
Csak azt mond meg, hogy ki nyúljon vissza? Ezek a parlamentben egymás farkát sz....k, kéz kezet most alapon sosem tesznek olyat, ami nagyon fájna a másiknak. Néha 1-2 bábot bedöntenek, aztán gyerünk tovább...a Lenini úton...
1. vissza nyulni törvényileg azokhoz a részekhez ahol csunyán el lett baszva, pl a hatvan évre titkositott olaj aktákat holnap kinyitni, hadd hulljon a politikai fejek legalább fele,
sok csunyán privatizált (magánositott) gyárat üzemet, tsz-t stb azonnali gyorsitott eljárásban vissza államositani, és lennének még tippjeim a vissza nyuláshoz hol kéne helyes irányba pofozni a dolgokat.
2. a giga multik Tesco, Auchan, Interspar, és a többi annak idején az államtol kapott 5 év ado mentességét most utolag fizessék meg, mondjuk öt év alatt tetszőleges felbontásban.
ugyanis a dolog csunyán vicces, egy kisvállakozo miért nem kap a frissen indulo vállalkozására 5 év ado fizetés aloli mentességet, egy multi geci aki milliárdokat lop ki a zsebünkböl és rögtön a kinti számlán landol a lové az miért kapott ?
sőt aztán ha épitett még egy gyárat üzemet bevásárlo kontér áruházat még 5 év járt neki....
fizessék meg, mert ellopták, az akkori politika segitségével!
3 . el lehetne inditani egy tegyük szebbé jobbá Magyarországot programot, ahová minden kisember beirhatná hogy az ő terűletén ahol él, dolgozik, min kéne változtatni a helyes irányhoz...
4. és még egy oráig sorolhatnám a turisztikai változtatásu ötleteimet, fiatalok magyarság tudatára nevelő, és egy csomo más terűletröl az elképzelést...
csak az a gond a mogyar csak kesereg, mérgelődik ,hőbölög, de nem tesz semmit.
Így már érthetőbb, bocsi! Egyetértek!
Magyarországon egyébként van sok-sok iható édesvíz, amiből egyre kevesebb a világban és ez nagy érték/biznisz lesz nemsoká, ezért települnének errefelé, s ez szépen ki van találva... IMF hitel
A nemzeti öntudat szépen le van építve, azaz mindent meg lehet etetni a néppel.
stb. Lehet találni rengeteg érdekes anyagot a neten.
Egyébként a megoldást nehéz megmondani erre az összetett problémára szerintem...
Szia!
Sosem voltam jó fogalmazásból Nem akartam olyat írni, hogy senki nem tud, csak azt mondtam nehéz és körültekintőnek kell lenni, főleg, ha az a dolog sok másikkal összefügg.
Egyetértek Veled, igen sokan tudnának mondani jobb dolgokat, sőt még lehet jobb is lenne, de kinek? S ebben van a lényeg, hogy miért nem hagyják a jobb dolgokat elterjedni egyesek...
Németország központi okmány irodájában egy igazolást kellett kérnünk,hogy az ügyvezető régi cégei ellen nem volt felszámolás vagy csőd eljárás. Az okmány iroda Münchenben van,4 vagy 5 szintes,akkora épület mint az annyapicsája, saját terem garázzsal,liftekkel meg minden szarral. Mikor megláttam,na mondom,itt nem mostanában lesz ilyen igazolás. A mai rendből ki indulva:sorban állás,időpont kérés,majd 3 nap vagy 1 hét múlva megint sorban állás órákig,kérvény kitöltés,csekkér sorban állás,postán csekk befizetés,sorban állás,okmány iroda,sorban állás megint órákig,majd igazolás kiadása.
Ott kint? Bemész,portásnak elmondod mit akarsz,megmondja melyik milyen szint,hányas iroda,felballagsz,sorszámot kérsz a szinten,10 perc múlva behínak,bemész,elmondod mit akarsz,mosolyogva megkérdezik hogy az igazolást most kéred vagy postázzák?Mondod hogy most szeretnéd.adnak egy 5 eurós csekket,megkérdezed hogy el kell menni feladni,aztán visszahozni? Mondják hogy nem,lent a földszinten a posta,csak add fel. Kezedbe adják a csekket meg az igazolást,és elköszönnek. Az egész 20 perc volt!
Ez mind szép és jó, csak mi a megoldás? Minden friss hús politikus addig kemény, amíg oda nem kerül, és ugyanúgy lop-csal-hazudik...dolgozni meg már senki nem akar, se adót fizetni. Szerintetek miből működik az ország, még ha rosszul is? Csak abból, amit befizetsz...csodálkozhatunk, de lesz itt 500 forint is az üzemanyag, ha így haladunk...
ja meglehetne csak az összes politikusunk meg a vezetőség .....eladta magát nekik és azok nemhogy megvédenének hanem le is szopatnak minket...
nálunk itt a suzuki ...hát ha nem láttatok már szopatni magyart akkor ide érdemes lenne eljönni...borzalom mi megy itt..
és hozzámondom mindenki ugat a nindzsákra ..és mi látjuk meg ismerjük itt hogy mennek a dolgok.... a magyar vezetőség ami legjobban leszopatja a melósokat...
japán azt se tudja mennyi itt a fizetés ...ill azt tudja hogy neki egy kisember kb.600-700 ezer forintba van / havonta...ezért el is vár dolgokat ......az elvárásaik nem kicsik de ennyiért akár...csakhát ugye emberekhez nem jut le csak 120 ezer per hó...és mikor akarnak kérni apróságokat ..pl. kimehessenek pisilni egyszer naponta plusszba ...akkor már ordítanak hogy menjetek a picsába...és ha nem teccik valami akkor lehet menni a faszba...kint áll a sor a kapu előtt rászoruló emberekből...
szóval itt is a magyar vezetés aki szar és kinyúlja a pénzt a bizniszből...
ha arra terelődik a szo mindig jönnek az emberek a példákkal hogy miért tud az osztrák paraszt, vagy a román paraszt ember megélni a három tehenéböl, 20 malacábol 1-2 hektár földjéböl...
mert kiállt a jogaiért, és nem hagyta hogy szétbasszák a mezőgazdaságát, kisűzemeit,mikro gazdaságait , a multi gecik hanem megvédte törvényekkel...
itt is meg lehet ezt csinálni, csak akarni kéne...
zárt ajtók és zárt fülek zárt elmékkel találkoztam mikor olyanokkal beszéltem akik "ott" vannak...
pedig átgondolt javaslataim és terveim is voltak ..ezek nemcsak az enyémek voltak de úgyérzem erre illene nekik válaszolni ..és fülük botját se mozgatták rá .....ezzel bizonyították számomra , hogy nem is akarnak megoldást a problémákikra csak mi ne menjünk bele az erdőbe....(mert zavarjuk és látjuk őket a lopásban )erre ez a magyar helyes találó kifejezés és nem más!
felvetődött a fatolvajlás és illegális szemétlerakás megelőzése természetvédelmi területen való motorosok megfogása figyelmeztetése stb témakör...ajánlva lett erdei őrszolgálat ...csöndes nem túl bütykösgumis biomotorozásos önerőből működő..cserébe mi is kirándulhatnánk közbe ...
előnyeit is hangsúlyozva... nekik költségmentes motor benzin ember ruha gps fotómasina telefon stb..nem kell felszerelkezni ..kitanítani vakokat ...mert mi ismerjük is a pályát...stb..szóval nem sorolom csak előnye van és ingyen érik el ..
semmi nem érdekelte őket... tehát nem akartak megoldást ...
innen gondolom , hogy a rangers szolgálat csak a motorosokat akarja majd megfogni sok milliót átutalva saját cégüknek /állami támogatás /adókedvezmény / meg ilyesmi ...még egy plussz lopás ami nem zavarja őket se a normál lopásba mert azok is ők...
szóval ezekkel nem tudsz mit kezdeni ..sőt közénk van állítva bábként az a sok sötétzöld...
de érdekes fejleményként említeném olyannamű változást , hogy már bár kevesen de vannak köztük olyanok is /most pont beszélgettünk egyről/ aki már fújja, hogy tényleg nekifutottak motorosoknak médiákat is feltüzelték stb.......
de meglátták mik történnek amúgy a háttérben...ezért se volt felesleges az ugatásunk mert ebből ráfókuszálódott a szemük akaratlan is azokra a dolgokra amiket mi látunk ...
kiváncsi vagyok mi lesz ...lehet a zöldekhez kéne elmenni őrnek..még a végén...de azért szopjon le mindegyik..