nem az auto gyujtogatáson van a hangsuly, hanem azon hogy az emberek álljanak ki a saját országukért ,jogaikért, mert ha igy marad tovább a palesztinok sorsára jutunk...
- Adott Magyarország 2010 év vége , én Bálint holnap kitalálom hogy a SAJÁT pénzemen költségemen munkagépemmel ,embereimel, holnap épitek egy szökökutatat a város egyik parkjába, körűlötte 5 paddal.
Bemegyek a polgármesteri hivatalba, a gondolatommal, elképzelésemmel, tervrajzokkal, stb stb.
ÉS megkapom azt a három oldalas listát hogy milyen szervezetektöl, zöldektöl kismadárvédöfigyfaszoktol , épitési hatoságoktol hozzak engedélyt három példányban, nyolc bélyegzővel,
aztán csináltassak hatástanulmányt 3,5 milliobol, milyen kihatása lesz a parkra, az ott élőkre, oda betévedőkre az én kis szökökutam 5 paddal.
ha ezeket mégis beszerzem cirka 1-2 év alatt, mert annyira elvakult vagyok hogy azért sem adom fel, a végén kapok egy elutasito határozatot hogy miért NEM lehet mégse ott az a dolog.
ugyan ez pl Ausztria 2010 December.
bemegyek egy ottani kisváros vagy akár falu polgármesteri hivatalába ugyan ezzel a szökökutas 5 pados elképzelésemmel.
-Gut Morgen Herr Bálint.. foglaljon helyet, ez egy igazán remek elképzelés, mennyit szán erre a dologra, 5 milliot, akkor mondjuk mi is hozzá tennénk még 10-et és legyen a szökökut mellett egy kis to is három hattyuval a közepén egy fahiddal, sok szép virág ágyással körben , mit szolna hozzá.
És természetesen megtisztelve érezzük magunkat hogy a mi kis városunkra gondolt, ez egy remek gondolat.
azért a kettő között erős lényegi hozzá állásbeli különbségeket érzek, mondjuk akkorát mint egy szakadék...
béláim amúgy visszatérve francia példámra de mondhatnék görögöt vagy bármely más nációt ami hasonlóképpen azonnal reagál az őt érő bajra...vagy rosszra...
szóval nem a kocsigyújtogatásra tettem a hangsúlyt előbbiekben hanem arra a tényre, hogy a magyarok hagyják ,hogy a szájukba szarjanak és sajna elégett kocsik ide elégett kocsik oda ...a fő gond hogy így vagyunk elkönyvelve az országot megszerezni akarók tudatában...
szóval lehet megérné az a pár kocsi is ..beáldoznám az enyémet is mert ha pöcsök vagyunk ez se lesz probléma mert lassan kocsink se lesz ha mujafaszok leszünk továbbra is...
szóval inkább össze kéne tartani és ezt izrael felé láttatva talán nem lennénk súlytalanok annyira...mert lassan körül is metélnek minket..ill. titeket mert énbelőlem le kell engedni először a vért ...persze zsidók lefogják ezt is szemrebbenésnálkül szerintem ..a nulla szemét üzleti etikájukból kiindulva nem drága nekünk az életünk se...
szerintem majd minden ember tudna olyan példát hozni az általa ismert terűletén, munkáján belűl amivel rögtön és hatékonyan lehetne jobbá tenni gördűlékenyebbé, átláthatobbá tenni azt a bizonyos dolgot,
én magam például fejböl tudnák itt a balatonon egy csomo olyan dolgot amit törvényben változtatva, pár év alatt szebbé- jobbá és sokkal több turistát vonzová lehetne tenni a plattensee-t...
Ott mondjuk pont a bevándorlóknak vagy azok leszármazottainak a kedvenc szabadidős elfoglaltságai a különböző tömegrendezvények meg a vandalizmus...és kurvára nem kell hozzá megszorításokat bevezetni, elég ha a meglévő jogszabályokat próbálják betartatni az ottani sünök...szóval ez a példa eléggé nem állja meg a helyét...
Nehéz bármit is mondani! Addig míg olyan emberek lesznek mint most! Van nekem ismerősöm aki az "átkosban" teherautóval járt haza, összelopta a házára valót, fia ezt látta lopott ahol tudott, annak a gyereke ezt látja... és így tovább. Komplett generációt kellene kihagyni az utánajövőknek meg átmosni az agyát, megtanítani nekik hogy "nem baj ha dolgozol fiam", nem kell főiskola vagy egyetem, elég ha JÓ szakember leszel(ill. elégnek kellene lenni). Minek ez a sok kutyafasza-"manager"? Ők csak pofáznak, érdemi munkát nem sokan végeznek...
Viszont a másik sorstársnak meg azzal kellene támogatni hogy nem a szar teszkó gazdaságos tejnek nevezett fehér vizet veszi meg hanem kicsit drágábban a termelőtől...
Hibás ez az egész rendszer... No meg nagy gáz van a fejekben is...
Persze sokszor érthető, mindenki a kis életterét félti... Nem ugathatsz vissza a munkahelyeden, sokan várnak a helyedre, ha meg maszeknak mész, megfojt az állam... Nincs mit tenni nyelsz és húzod tovább, ebbe fásult bele mindenki...
Szerintem nem baj, ha beszélsz a rosszról, jó ha felismered!
Nehéz mondani helyette valamit, ami jobb, mert ahhoz nagyon át kell látni és nagyon sok oldalról megvizsgálni, mert azzal, hogy egy konkrét dolgot megoldasz valami "jobbal", lehet hogy még nagyobb kárt csinálsz másutt. Szumma, nehéz jobbat mondani a rossz helyett, s ez mindenre igaz. De ez nem csak politika, igaz lehet szakmára/munkákra is, életbeli dolgokra is, stb.
most is azt beszéljük h mit csinálunk rosszul meg mások mit csinálnak rosszul és ez a baj?
akkor mondjatok valamit amivel helyre lehetne tenni a dolgokat, ha ott beváltak ezek a dolgok akkor itthon mi válna be?
fasz kivan ezzel a politikával pedig engem még nem is érint olyan szinten mint titeket
Ezzel egyetértek... könnyű azt mondani menjünk utcára csak, pont akik a szarban hagynak, taszítanak minket azokat nem éred utol. Márpedig ne a saját sorstársaiddal csesszél ki...
Benzináremelés? Miért nem a kutakat kezdjük gyújtogatni?
Úttorlaszok, de miért azok akadnak el benne akik esetleg nem tehetik meg hogy ne dolgozzanak? Stb...
Szóval lehet utcára vonulni, de addig míg nem megfelelő helyen csináljuk a "fesztivált" addig nem sokat ér...
Szerintem nem túl nyerő, bár hatékonynak tűnik...
Nem tudom mi alapján választanak pl. autót...de szerintem te sem én sem és más sem örülne neki, ha ilyen kis akcióban szétvernék az utcán parkoló kocsiját úgy, hogy pl. az illető is egyetért, ő is tiltakozik.
Egy biztos, a rosszra könnyebb megmondani, hogy rossz, mint mondani helyette egy jót/jobbat ami kiváltja és jobban működik...s ez mindenre igaz.
az irány rossz abban igazad van, de a magyar embernek is van egy olyan szint hogy azért áljunk meg egy szóra.. vannak itt azért okos emberek, nem azt mondom hogy máris jobb lesz a helyzet, de eljön az ideje, és igen én még hiszek a mesékben
hátha, nem szabad feladni
szidhatjuk MI a kisember szintünkön a politikust, vezetöt, pártelnököt faszom tudja akárkit, elhőbölöghetünk az idők végezetéig a kocsmába, a neten , a buszon, a bárhol...
kérdés az mikor jön rá az átlag magyar ember hogy nem Ő van a politikusért, hanem forditva kéne legyen, és amig csak tőlük várják az összes dologra a megoldást addig meg lehet cseszni...
ha nem tudunk kimenni az utcára hogy érvényesitsűk az érdekeinket, mikor már durván beleszarnak a vezetők, a kis emberek jogaiba, jövőjébe, ez lessz a sorsunk hogy mindent le fognak nyeletni velűnk...
jahh hogy tavaszig 400 ft lessz a benya, az emberek elháborognak rajta de megveszik,
jahh hogy annyi lessz a tandij amit terveznek...
jahh hogy az összes kibaszott faszkalap eu szabályzot bevezették ebben az országban, még azt is ami csak tervezet volt az euban pl HCCP.
(erre csak egy példa : - Ausztria magasrol szarik egy csomo eu szabályzora ,ajánlásra, és milyen jol teszik ...)
jahh és még egy hétig sorolhatnám a példákat, meg szerintem mindenki...
ugye nem kell sorolnom azokat az europai országokat ahol az emberek rögtön utcára mennek ha valami rendelet nem tetszik nekik, amiben egy ujabb szart akarnának lenyeletni velük...
nem az auto gyujtogatáson van a hangsuly, hanem azon hogy az emberek álljanak ki a saját országukért ,jogaikért, mert ha igy marad tovább a palesztinok sorsára jutunk...
és ez nem vicc.