Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nagyon sok főtengelyt javítottam és tapasztalatból írtam. A legtöbb motornál ma már , könnyített főtengely sonkák vannak, egyes helyeken papír vékony. Nem lehet a szétpréselésnél rendesen alá támasztani, szétvágás után már lehet. Azt azért hozzátennem van olyan főtengely amit szét szabad préselni vágás nélkül is, de a könnyítettet nem. Azért van sokszor az az eset, hogy fel van újítva a főtengely, de nem lehet rendesen vonalba hozni , mert elvetemedett. Te meg vagy nyugodva, hogy jó főtengelyt kaptál a kezedbe, beszereled, és ha hamar tönkremegy , akkor az van mondva , nem jó hajtórudat kaptál. Különben nem feltétlen kell követni a leírtakat, de aki ezen elgondolkodik rá fog jönni , hogy nem írtam butaságot.
Több 660hoz volt már szerencsém hála az égnem, persze az más világ.
Hogy mondjam, érdemes azért kipróbálni egyet.
Nem csalódnál benne, kanyargós utakon jókat motorozz és mindezt kényelmesen arra tökéletes társ.
A blokkja kifinomult, nem rezonál mint az LC4, alul sem rángat sima járású.
Nem rossz motorok ám még ha nincsenek is olyan extrákkal ellátva mint a KTM.
Ez könnyen megmagyarázható a köbcenti különbség miatt.Elvégre csak 625ccm a KTM.A 660 SMC-re már lehet mást mondanál.Nekem nem is a motor blokkal volt gondom hanem a súllyal.Persze ebbe a blokk is beletartozik.Kicsit a 90-es évek technológiája a teleszkópok is.
szia.nekem, mint írtam, nem a bütyök kopott meg,azt valóban javítják,nekem sem tetszett amit láttam,persze autónál működött,de csak kényszerből csinálták, nem akarták megvenni a sricket,hanem lemásolták.azért idegesítő venni ezért másikat,mert szivárog nyomás alatt a vizem,de ez van.
Ez tiszta sor és egyértelmű!
De az értelmese, ahogy te is nem fikázod le mert más a feelinge és átlátod a dolgokat. Aki tudja mi a lényeg az nem ír baromságokat

HanGab.

Ismerem az írásait és, hogy nagy köztiszteletnek örvendő személy ezért nem is macerálok vele, csak már szúrta a szememet a sok ostoba jelző amit rádobált az xtre.
Na most erre az XTX témára annyit hozzáfűznék hogy MT-03 után amiben az XT 660 blokk van vettem az SMC625öt.
Hát középtartományig sehol sem volt a KTM nyomatékban az MT-hez.
KB fél fordulatszám tartománytól kezdett el jobban menni az SMC.
100ig simán bárhol partiban voltam az MTvel az SMCvel szemben.
köszönöm a segítséget,pont tegnap voltam Szekszárd környékén,persze a tengelyt nem vittem,de már átgondoltam a dolgot,megveszem az újat.a felhegesztéstől tartok is,hogy átedződik,elpattan(10es anyag), és adtam a szarnak egy pofont.azért köszi.
De te is miért vagy meglepődve a stílusán, akárhová ír, bármelyik topickba csak sértő megjegyzéseket tud írni.
Nem kell vele foglalkozni aztán kész, mások is ezt teszik vele.
Nem rossz gép a 660XTX viszont kategóriatársa KTM LC4 hez viszonyítva tényleg sehol nincs.Gondolom egy utcai SM től elvárt teljesítményt tényleg alulról súrolja.Husqvarna 610SM,KTM LC4 640 sokkal több élményt adnak.Mondom mégegyszer nem rossz gép az XTX csak nem egy nagyszám az is biztos.
Nem vitatémát indítottam csak kicsit sértő volt a kijelentés, hogy fostalicska, tuskó, szar gépnek nevezel egy igenis jó masinát, PUSZTÁN AZÉRT, mert te befürödtél vele, mert annak ellenére, hogy nem akartad és nem sok kedved volt hozzá, de mégis megvetted.
Annak tudatában, hogy neked erősebb és robbanékonyabb motorok jönnek be.
Mit vártál, jó reggelt?
Lényeg még mindig nem jött le látom.

De én vitázni nem fogok veled!

Nekem is és sok más embernek tökéletes megfelel az a" fostalicska, tuskó, semmire se jó XTX. Mert mi tudjuk mire kell használni és pont azért vettük és nem azért mert hátha jó lesz nézzük meg.
A stílusoddal volt a gond, ahogy és amiért ítélkezel egy gépről, TÉVESEN!
Részemről végeztem.
Az előző motorja is hüvelyezve volt.Nemtudom lehet nem volt vele megelégedve.Fel akarja újítani faszán a gépet gondolom még sokáig akarja használni.
És miért nem jó neki a hüvelyeztetés ha nincs más?
Most lehet hogy nem húzza addig mint nicasil de, bírja azért az is rendesen.
És töredéke áron meglenne hozzá.
Tudom én is mennyibe kerül újonnan.Használtan jót sajnos még nem sikerült találni.Olyat találtunk amit ugyancsak újra kéne nicasiloztatni.
Használt hengert kap hozzá csak iszonyat áron, Gerecsénél egyszer kérdeztem 80-120 között lett volna.
Új henger meg 180 körül kapható hozzá.
Hüvelyeztetni nem szeretné a hengert.Vagy új nicasil réteg kerül rá vagy keres hozzá jó állapotú használt hengert ami szerintem veszett dolog.Végső megoldás az új henger de az nagy összeg ezért hagyná a végére.Köszönöm az infót.
Whitmann István 30/956-42-49

Zircen lakik, nagyon nagy szaki a kisöreg, Husqvarnások is Pápáról hozzá viszik a 2T gépeket komplett felújításra henger javításokra.
Csak hogy hozzászóljak.Én a lent említett hirdetésben szereplő hengert dugót ingyen adtam az EXC-hez.Először 90-ért próbálták eladni aztán itt 50-ért.Pedig az a henger még tényleg tökéletes állapot.Jani azt a dugót tényleg gusztustalanság tovább adni.Van EXC 400 blokkhoz egy szatyor alkatrészem.Én is kezdjem el árulni talán megveszik?
Üdv.
Havernak van egy 2006-os 200EXC-je.A henger már megette az utolsó méretű dugót is.Esetleg nincs e valakinek a polcán 200-as henger amin használható nicasil réteg van.Vagy tudtok e megbízható műhelyt ahol foglalkoznak újra nicasilozással és hogy ez mennyire megbízható a gyárihoz képest?Köszönöm az értelmes választ előre is
Majdnem olyan sok mint egy 150órás dugóért :
Én nem becsülöm le a portékádat mert szíved-jogod annyit kérni érte amennyit akarsz, de szerintem is sok érte.
Nem rázott nem szitált EDDIG de mond a gumisnak üsse még most már mindegy neki.
Azt a mindenit, neked ezzel a komoly szakmai tudással már a yamahánál kéne dolgoznod, szerintem komoly felelősség teljes állást kapnál! Konkrétan azt sem bíznám rád, hogy műhelyt takaríts mert még azt is elrontanád,de a továbbiakban is igényt tartok a hozzászólásodra legalább tanulok valamit!
Én passzolom...a felét éri kb...
Nekem 450 exc-n volt fenn! 80ezret szeretnék érte!
jólkivagy az biztos..