Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

boldog karácsonyt nektek ZIZI banda
Sziasztok!

Köszönet a jó tanácsokért! Tőlem kb. 20 km-re van a motor (télire ), amint időm engedi, az ajánlott műveleteket elvégzem. Hátha megúszom még a lánc/kerék cserét .
Addig is mindenkinek Boldog Karácsonyt kívánok!
Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!
Sziasztok Zizzentek ill "hitetlenek"!
Mindenkinek Nagyon Boldog Békés Karácsonyi ünnepeket, és olcsó benzinben, sok balesetmentes motorozós élményben gazdag új évet kívánok!
Zsoo
Kedves Zizzentek - és nem azok

Kívánok mindenkinek békés, boldog, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket.

„Olyan jó néha angyalt lesni
s angyalt lesve a csillagok közt
Isten szekerét megkeresni.
Ünneplőben elébe menni, mesék tavában megfürödni
s mesék tavában mélyen, mélyen ezt a világot elfeledni." – Wass
"..És ezúton jelentem, hogy a hagyományos Január 1-i újév köszöntő gurulás idén is meg lesz tartva ( aktív hóesés ill. ónos eső kivételével minden időjárási helyzetben.)
Ha valaki csatlakozna hozzá az északi vidékről ( Pest és környéke ) akkor a szokásos Újváros-Harta-Szelidi tó útvonalat ennek megfelelően módosítjuk, és észak felé indítjuk a karikát!

A hagyományt 2000-ben kezdtük, azóta csak két alkalommal maradt el az újévi gurulás ( a garázs előtt épp tökig érő hó állt akkor ) - és már edzem a kezemet a (tor)túrára, hogy kibírja azt a 80-100 km-t !
Egy hülye babona az alapja az egésznek: jellemzően, aki velünk tartott ezen az év eleji bohóckodáson, az sok-sok kilométert motorozott abban az évben! Így egyre népszerűbb lett a kirándulás, 2-3 éve már egész kis felvonulássá duzzadt a kezdetben 2-3 fős gurulás.."

Szóval 2009.jan.1 - 6-os út, Adony - MOL kút

1, Kutya.
2,
3,
Boldog karácsonyt minden Zizzentnek, és "hitetlennek" is persze !
sziasztok

ma lementem a garázsba mondom beinditom a drágámat hogy mi a helyzet aksi visszaköt pöcre indult be is melegedett nem birtam megállni mentem egy karikát :) marha jó volt a hideg se zavart tulságossan ! LEGYEN MÁR TAVASZ! egyedül a tapadás hiánya volt zavaró de hát karácsonykor motorozni nem minden évben lehet ! Mindenkinek ezúton kivánok kellemes karácsonyi ünnepeket ! Üdv Ádám
nagyon szép Boldog Karácsonyt a Márkatársaknak!
Minden egyes zizzentnek, és egyéb motoros örültnek nagyon boldog és motorban gazdag karácsonyi ünnepeket, és már előre is fergeteges kilóméterdús új évet kívánok!
Üdv. a fórumon Bologna!

Gratulálok a gépedhez!

Hasonló képen Hozzád, sokan motoros rutin nélkül vettük meg a kis Zizit , megbocsájtó gép a hibákkal szemben, de az elején azért csak óvatosan, 1000 km után veszítheti el az ember a fejét igazán, mikor már tényleg ráérez az ízére .
A hang miatt sokat ne aggódj . Valszeg csak egy egyenetlenül megnyúlt, elhasználódott lánc okozza. Hasonló hangok jöttek az enyémből is. Nagyon idegesített , mert olyannyira hangos volt már, hogy azt hittem, hogy a tengely van meggörbülve, az általad is írt lábtartó rezonancia miatt is. Kicseréltettem a láncot+fogaskerekeket és meg is szűnt a probléma.
A lánckeréken ha átugrik, az (még) nem a csapágy hibája, hanem az elkopott kis lánckeréké ( az egyenetlenül nyúlott lánc miatt gyanús is hogy kopott már )
Ha leveszed a kis fedelet, megnézed a lánckereket ( ne hegyes, vagy egy oldalra hajlott -e a foga ) ill. megmozgatod fel-le ( nem lóg -e a tengelye ) akkor gyorsan kiderül hogy hol a hiba.

És igen, köszönöm érdeklődésed: a helyzethez képest TÉNYLEG jól vagyok!
Köszi a segítséget!
Val.szeg ez a probléma, a lánc nem egyenletesen nyúlt meg. Első lánckerék csapágyazása: ez viszont szintén gyanús, egyszer volt egy olyan érzésem - "heves gyorsításkor" - mintha átugrott volna .
Szóval, tavasszal számítok rád.
És remélem, jól vagy
Most már látom, nem tudom mit bámultam eddig. Intézkedem!
Na jó, van amit csak átfutottam ! Minden esetre tetszik a fórum. Az utóbbi években egyébként rendszeresen jártam Csopakon nyaralni, kedvencem az állomáson található 375-ös (nem csak motor-, hanem vonatbuzi is vagyok) .
A haverom, aki segített a vásárlásban, szintén ezt a tippet adta: első lánckeréknél nézzek szét. Rajta vagyok (nem a haveron .
Viszont, a módosítás még mindig nem megy - mondjuk nem vagyok egy nagy netbetyár, max. ostoba hozzá. Tedd meg légyszi, hogy részletesebben leírod, régebben mintha tHUNdernek is lett volna ilyen problémája. Köszi!
A lánc lesz a baj, szinte biztosan.
Mosd át alaposan, állítsd be a feszességet, forgasd körbe többször és nézd meg a belógását, végül fújd be bőven láncspray-vel.

Ha ezek után is jelentkezik a hang ( vagy már a lánc állításkor nem ugyanaz a belógási érték a különböző pontokon ) akkor egészen biztos hogy ez a baj. Ha nem nagyon extrém a jelenség, akkor nem szorul azonnal cserére.
De hosszú távon az első lánckerék csapágyazását (no meg a motorozás élményét) tönkreteheti, ha egyenetlenül nyúlott - szóval megéri időben cserélni. Kb 30ezer Ft -os művelet, ha szervizben csináltatod.
Üdv!

Kitartó lehetsz ha ezt mind el tudtad olvasni, főleg bizonyos részeket
Adatlap módosítása a nagy narancssárga képesmotor logó alatt lehetséges a képernyő jobb felső sarkában.
Surrogó hang, ha sebesség függő, akkor lehet akár a lánc. Első lánckeréknél sok kosz össze tud gyűlni, szedd le a takaróját, és tisztítsd ki
Üdv fórumozók!
Kb. 2 hónapja boldog zzr tulaj lettem (zzr 400 \'96). Sajnos eddig csak kb. 300 km-t tudtunk futni, tapasztalat tehát nem sok - ráadásul friss a jogsim, más motorral még ennyit sem mentem. Nem igazán vagyok (sőt) egy japcsi fan, de az összes körülményt betáplálva (főleg anyagiak, ill. esztétikum, 2személyes használhatóság, várható felhasználási kör stb.) v.hogy \"ezt dobta a gép\". Nem voltam rest végig olvasni a fórumot - jegyzeteltem is - mégis maradt néhány nyitott kérdés (tekintettel a nem mindig egybehangzó véleményekre), de ezekről majd később.
Viszont most hirtelen, ami eszembe jut: menet közben van egy folytonos, ütemes, súrlódó, kattogó hang, amit a lábtartó is közvetít v.mennyire. Ha jól emlékszem, a fordulatszámnak nem függvénye - a sebességnek talán igen - ráadásul a súrlódó hangtól eltekintve a kattogás nem is mindig jelentkezik. Mi lehet az oka?
Más: hogy lehet a személyes adatlapon módosítani, ill. fényképet felrakni? V.hogy nem érzem.
Köszi!
Sziasztok!
Elvonási tüneteket megpróbáltam ma két haverommal együtt enyhíteni.
Bejártunk pár motoros boltot. Jó kis kör volt. Ráment az egész napunk.
Euromotor - Bembo - Shox - Bázis - végül egy kis nézelődés, motorsimogatás RedBaronnál.
Volt sok szép motor. Persze horror áron. De legalább a kiszolgálás normális volt.
Van náluk egy szép '99-es ZZR 400. Az ára 880.000 Ft.
Jó volt ráülni pár gépre: 1100XX, VFR, FZ600, SV1000, CBR600F4 , Busa,
Sajnos a nagy kavarodában a végén a ZZR1400-at elfelejtettem...
Jól van Kutya, látom elemedben vagy! (vagy akksidban?)
Mivanmivanmivan- ez a három szó elhangzik egy verekedés előtt.
2ig autoCAD-eztem, és hajnali 8kor fel lettem ébresztve, aztán meg visszaaludtam délig . Fehérjét azt kajával, most toltam be egykis rakott káposztát, semmi olyant hogy szkájtek és társai . Nálunk az idő szép volt ma, csak fujt a szél, simán lehetett volna csapatni, de lusta voltam rá, inkább megnéztem a szállító 3-at. magyarországot valami elmaradott vidék szintjén mutatták be
Akksit majd megdumálhatjuk, de lehet kell gumi is , a mocira .
Kompresszor akkor nem lesz rajta , pedig tetszett volna .
Jaaa, milyen árban mozognak a gépeink? használtautóról, meg motor.hu-ról nem lehet megállapítani, elég széles a skála. Ha jól olvasgattam, páran szeretnék innen is eladni.
Mocit csak ezért nem daruzzuk be, mert akkor nem szállnék le róla, azon aludnék, és rövidúton gerincferdülést kapnék, nomeg két személynek kényelmetlen rajta aludni
Elvonási- motorozásos elvonási, nem olyan amihez Luxx kellene
No, akkor sorban:

"..MivanMivanMivan! - BESZÓLTÁL ?!
"..Mindenki alszik? - Nem csak én. Hajnal fél3-ra értünk haza. Bográcsos party, és Valami Amerika 2 RULEZ ! ( apropó: Hogy mondják angolul hogy Szotyi ? - Fuck You ! - Köszi... )
"...Vagy motorozik, és azért nem ír? - Hülye vagy te... minden csupa víz, meg sár. Az eső monnyon le !
"...Kicsit csendes a topik. - Nem kicsit. Beszélgessünk. Te milyen forrásból fedezed fehérje - beviteled ?
"...Lemerült az a mocsok akksim, és majd vehetek újat, most meg ha akarok menni, akkor bika, és leállítani tilos . Tankolás kicsit para - addig is töltsd fel árammal + akkuvit. Lehet h tavaszig kihúzza. Újvárosban lakik egy kis köcsög frenki, az tud neked olcsón újat szerezni majd...
"...Mit szólnátok hozzá, ha raknánk egy kompresszort, vagy turbófeltöltőt a zizire? - Király. 400cc+turbó? Akkor már majdnem olyan erős lesz mint egy kopott 600-as ? ( Sic! de bunkó valaki... )
"...Ha földszinten laknék behoznám a szobába a pónit, és feldíszíteném karácsonyra - Adok csörlőt neked. A karácsony szent, a jó ügyért bármit. Egy CBR-t a 3-ra vittek fel "kézben". 4-en. Nagy meló volt

"..Lehet ezek már az elvonási tünetek? - ezt a csajoddal beszéld meg, vagy Lux Elvirával
MivanMivanMivan!
Mindenki alszik? Vagy motorozik, és azért nem ír? Kicsit csendes a topik. Lemerült az a mocsok akksim, és majd vehetek újat, most meg ha akarok menni, akkor bika, és leállítani tilos . Tankolás kicsit para
Mit szólnátok hozzá, ha raknánk egy kompresszort, vagy turbófeltöltőt a zizire?
Ha földszinten laknék behoznám a szobába a pónit, és feldíszíteném karácsonyra
Lehet ezek már az elvonási tünetek?
Ha történt is ilyesmi, akkor PR okokból jól titkolták...
Es a kerekagy nem tort kette, vagy a blokk? (Csak mert a KTM-eknel nem ritka az ilyesmi ) Nade hagyjuk. Megbeszeltuk, amit kell.