Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Lehet! Hasonlít!
De ha ennyire tetszik a motor akkor miért eladó?
Vizipók-csodapók szerintem vágja, pontosan melyik cimborájáról mintázták :)
Meg is értem h nem tudsz vele betelni tényleg szép.
Nekem legjobban a fejidom tetszik rajta. Valamire nagyon emlékezetet csak nem jut eszembe h mire...
Sziasztok!

Mert bár a Fotók rovatba is feltettem, de nem tudok vele betelni, olyan szép...!
Nem találom a féktárcsát.. mert nem zzr-hez volt hanem valamilyen enduróhoz de a méretei meg a felfogatása megegyezik a zzr-rel.
http://www.kepesmotor.hu/motor...
Ennél a csávónál van egy 250-es bontja elfelé én is tőle vettem a himbákat tudtommal még meg van a hátsó tárcsa.
A fémfékcső méreteit nem tudnád leírni mert erősen gondolkodom h lecserélem, viszont pont 250-es re nem találtam fékcsövet.
Amúgy meg a 160-as gumi simán elfér egy környékbeli csávónak is a 250-es zizin 150/60-as van.
Hazafelé jövet kinéztem a pannónia ringre..
Az enyémmel az van hogyha kissé oldalra döntöm akkor valami zörög, függőlegesben nem. Én a vezérműláncra gyanakodtam, ezért visszavittem Áronékhoz, de ők sem tudtak rajt segíteni.
Lehet a himba lesz, mert a vezérléstől hallatszik.
Otthon valóban olcsóbb, de nekem még semmi tapasztalatom nemvolt ezen a téren.. most sincs sokkal több
160? azmeg hogy fér el? Az előző 140/80as mt08 ami 148mm széles volt nálam már darálta a láncvédőt A mostani 150/70es Pilot Road2 szűkebb ezen a felnin. Ez a gumma nálam is telitalálat: 16ezer van benn és még simán elmegy 8-10et úgy hogy tüzön-vizen tapad
Fémfékcső: én már ezzel vettem, nincspanasz a betét/tárcsa viszont fogyóeszköz annak ellenére hogy szerintem alig fékezek.
Típust vagy cikkszámot esetleg árat tudsz mondani rá? Van egy nálam az új 250es ninjáról, de még nem tettem fel. Kopott is, nomeg ehhez szerintem nem illik a hullámos tárcsa.
A féktárcsát Peetertől kérdezd meg hátha árulja még.
Én épp ma vettem egyet Celben náluk, ezt otthagytam.. igaz kopott, cserébe olcsón odaadják
Én abból következtettem h hiába állítottam be a szelephézagot egy kis zizegést mindig hallottam aztán nekiálltam megkeresni az okát.
Szétszedtem a blokkot hengerfejet is levettem átnéztem mindent becsiszoltattam a szelepfészkeket a szelepeket és minden rendben volt kivéve a himbákat. Én nem viszem szerelőhöz a gépet csak végső esetben de eddig csak 1x kellet elvinni. Így spórolok is meg "tanulom" a szakmát.
Neked hátul mekkora gumi van?
Nekem 160/60/17.
Fémfékcsővel van valami tapasztatod? Érdemes beruházni rá?
Ha még aktuális nálad a hátsó féktárcsa cseréje én itt találtam egész korrekt áron. http://www.bardiauto.hu/
Nemtudom, lehet hogy van ilyen gond..
Ha jólsejtem ehhez le kell venni a tengelyeket hogy látszódjon, vagy a nagyobb hézagból lehet ennek a kopására következtetni?
Én szerelőhöz vittem szelephézag állításra, annyit mondott hogy a vezérműlánc nagyon elnyúlott és cserés, így az cserélve lett. Hogy a himbák mennyire kopottak, azt nemtudom. Legközelebb megnézem.

Gondom csak a fogyasztásával van: 5,6-5,8
Szélfogók: én+doboz+tanktáska megpakolva ~ 120kg+ 9-10e rpm ~120+
lehet a csuklómban van a hiba, de 80nal már 10perc után kényelmetlen
hát rezonancia
olyan mintha a motorból jönne, mert nem éles kopogós, hanem nagyon apró... leírni elég nehezen tudom.
Annyi biztos h a jobb féktárcsám cserés, +a kerékre ráfér egy centírozás, de ezek a tünetek remegést, nem rezonanciát okoznak, véleményem szerint.
Egyszerűen érzem h elzsibbad a csuklóm, pedig dolgozik, vagyis nemcsak egy állásban van a gáz, mert az ugye megint mást eredményez...
Olyan mint anno az mz-n, csak ott a 2 ütem, és a kezdetleges blokkfelfogatás miatt még érthető is volt, de ott nem fáradt el ennyire a kezem...
Motorból semmi zaj nem jön, nincs kopácsolás, csörgés semmi, szép tiszta hangja van.
Én se találok rá semmi más magyarázatot bár annyit furcsálok h a két himba másként kopott.
Egyik mind két széle érdes míg a másiknak nem annak a himba felületén egy negatív forma alakult ki de nem egy hanem kettő.
Majd a következő szelephézag állításnál megnézem h mit mutat.
Nekem volt ilyen a kettővel ezelőtti 1100-ason, 16-ból csak az egyik kopott el; kicseréltük és nem tudtunk más következtetést levonni, mint gyenge anyagminőség.
remeg az agyad, és el alszo
had kérdezzem meg, milyen rezonancia és miként fáraszt?
Szia!

Nekem is teljesen hasonló tüneteim vannak, avval a kivétellel, hogy bárhol fogom a markolatot, a rezonanciától teljesen kikészül a kezem. Néhány másodpercre eleresztem a kormányt, és lefelé tartom a kezem, akkor jobb lesz.

Fogalmam sincs miért lehet ez, de ha rájössz akkor kérlek oszd meg velem is.

Elnézést nem tudtunk menni a tegnapi fagyizásra, mert nem úgy jöttek össze a dolgok.
Szia MI!

Neked nem volt olyan gond Zizivel h elkoptatta a szelephimbákat?
Nekem 8-ól 2 nagyon elkoptatott pont most cserélem ki azt a kettőt a többin viszont még kopás se nagyon látszik!
Próbáld ki hogy mikor érezhető legjobban: fékezéskor, gyorsításkor, bizonyos fordulaton vagy sebességnél?
Volt hogy nekem is annyira zsibbadt a jobb kezem az egyik alföldi szocimotoros-túrán, hogy meg kellett állnom pihentetni. Az elsőfékre gyanakodtam: kézzel megforgattam az első kereket, 2-3fordulat után állt meg, bár hallani lehettett hogy nem a teljes fordulat alatt ér hozzá a fékbetét. A mellettem lévő etz-é egyszer sem fordult körbe.. Aznap hagytam a csudába, másnap már nem éreztem a rázást Vagy az út minősége lehetett és/vagy a hosszabb ideig tartó 70-80-as tempó, azonos fordulaton, a végtelennek tűnő egyenesekben..
Ha sebességfüggő akkor középállványon forgasd meg az elsőkereket, ha valamelyik féktárcsa üt azt észreveszed, ha nem akkor vidd el centíroztatni.
Elsődleges ötlet, hogy ne fogd a kormányvégsúlyt, hiszen arra a markolat való.
Sziasztok!
Kérném a segítségeteket a következőkben:
Minap tettem egy hosszabb karikát a kicsikémmel, és azt tapasztaltam h a jobb csuklom elkezdett fáradni, és fájni, de rettenetesen, mégpedig a rezonancia miatt. én egy kicsit kintebb fogom a gázt az átlagosnál, már a kormánysúlyt is fogom, és érzem is h van "némi" rezonancia, ami viszont hosszabb távon megfájdítja a kezem.
Első kerékről leesett egy ólomsúly, de ez lassabb temponál nem befolyásolná a rezonanciát, márpedig abban a tartományban is érzékelhető.

Ötletek?

Köszi előre is
Úgy legyen!
Gyere/gyertek!

Puszi.
Úpsz!
Tegnap kicsit agymosott voltam, tisztára azt hittem, hogy csütörtök van!
Na, de ma lehet hogy tiszteletemet teszem!
ÓÓÓ, de jó, ennek igazán örülök, de akkor fogd vissza magad...
Vigyázz rá!
Hátulról, minden más...
Szia!
Viszek minden jegyzetelős szerkezetet :)
Lehet, hogy lesz egy utasom is, aki most nem autóval jön
Sziasztok. Kutya ment egy mail