"(((És a motoros 70-es sebességével sem vagyok kibékülve...)))"
Vegyük akár csak a közúti motorosokat, 60%-a alap 140-el közlekedik az utakon. (nem autópályára gondoltam) Szóval a tempóról csak ennyit.
Mint már írtam is jó lenne több körülményt tudni az esetről. Hol van ez a telek pontosan? Kint a mezőn, esetleg egy tanyán vagy faluszélen a ház kertjében. Én egy toleráns és segítőkész embernek tartom magam, ha nekem semmibe nem kerül az hogy egy másik embertársamnak jót tegyek akkor segítek. Tegyük fel enyém most az említett telek. Tegyük fel kint van a mezőn és nincs vetve bele semmi, csak úgy egyszerűen van. Akkor én azt mondom, hogy haladjon át rajta aki csak szeretne, hiszen ettől nekem nem lesz se jobb se rosszabb. Tegyük fel hogy ez egy tanyarész ahova hetente kétszer kijárok körbenézni hogy minden okés-e. Ha nem a kis vályog tanyát akarják szétbontani az ott áthaladók, azt mondom menjenek nyugodtan, nekem ettől nem lesz se jobb se rosszabb. Tegyük fel hogy az említett magántulajdon a faluszéli házam kertje. No nyilván egy ilyen kertet gondoznak az emberek, így én is vetnék bele, művelném tehát nem szeretném hogy ott emberek eljárjanak. No de nyilván egy ilyen kert a házammal együtt be lenne kerítve. Ennyi a megoldás. Csak sajnos manapság az emberek jó része olyan, hogy beleköt az élő fába is, az anyját 10ft-ért megbaszná és ott vág alá a másik embertársának ahol tud.
És még mindig tartom hogy a vén rókának minimum 8 év a kemény legények közt.
de érted, ha van egy telked, és mindenki azon jár keresztül, zajong, zúzdázik, akkor egy idő után te is megelégelnéd...
nem hiszem, hogy akarattal azért választotta a drótkötelet, mert kerítést nem volt kedve építeni... valszeg erre volt pénze, és úgy gondolta, hogy ennek a látványa! az ott (akárhogy) közlekedőknek az eszébe juttatja, hogy az magánterület...
ha speciel én folyton egy járdán motorozok, majd annak valamelyik nap a végére tesznek egy korlátot, és én azt nem veszem észre, és nekirongyolok, úgy hogy leszakad a fél lábam, akkor nem fogom beperelni az építtetőt... mert én szegtem szabályt azzal, hogy olyan helyen motoroztam, ahol amúgy nem szabad...
Ha csak leesett volna a motorról, akkor senkit nem zavart volna a dolog, azért lett így "felkapva", mert tragédia lett a vége...
Nem tudhatod, hogy milyen anyagi vagy pszichés kárt okozott annak az öregnek az, hogy mindenki átjáróháznak használta a telkét...
és mint mondtam, meg vagyok győződve róla, hogy nem a megtörtént eset végett tett határjelzőt a telke köré...
persze, én is volt, hogy olyan helyre mentem be, ami kerítéssel volt elkerítve, mert megszoktam a helyet, szerettem a kilátást... de tudtam, hogyha elkapnak, akkor nincs kibúvóm a büntetés alól, mert szabályt sértek...
és mindezt annak tudatában mondom, hogy én is motoros vagyok...
de mint a közlekedésben is sokszor, van, hogy a motoros vét a szabályok ellen...
Te mit tettél volna a fószer helyében?! táblákkal jelzed 10 méterenként, hogy mennyi idő múlva számíthat a delikvens drótkötélre?!
(((És a motoros 70-es sebességével sem vagyok kibékülve...)))
"Ha otthon a kertkapunknak nekirongyol valaki, mert eddig ott nem volt kertkapu, akkor ne engem büntessenek már, ha meghal..."
Ezt ugye te sem gondolod komolyan? Drótkötél között és kertkapu között akad némi különbség. Amúgy meg a vén fasz mit várt, hogy a kis drótkötelecske majd finoman összekarcolja az arra járók combját? Egy ilyen drótköteles téma felér egy szándékos emberöléssel, a gyilkolásra pedig nincsen semmilyen mentség.
Illetve még a történetből azt hiányolom, hogy milyen kárt okoztak azok akik ott elmentek, pl konkrétan ez a csóri motoros? Nem hinném hogy az értékes dinnyésen haladt éppen keresztül és ezzel több százezer forintos kárt okozott. Én ezt a vén varangyot bebasznám vagy 8 évre a nagy kafferek közé, hagy pörgessék kényük kedvük szerint amíg a szar magától ki nem pottyan a begyepesedett faszból.
azért egy szolgálaton kívüli rendőrnek szerintem illene tudni, hogy NEM motorozunk mások birtokán, mert az birtokháborítás...
ha ezért fejbe lőtte volna, akkor azt mondom, oké, üljön... de hogy egy kifeszített colos drótot nem vesz észre, az azért cink... (mégsem egy milliméteres damilról beszélünk, ami kimondottan gyilkolásra van kifeszítve) ráadásul tábla is volt, hogy magánterület, plusz lógtak rajta dolgok, hogy méginkább figyelemfelkeltő legyen...
Ne hidd, hogy nem sajnálom a motorost, aki meghalt, de a tetteinknek következményei vannak...
Ha otthon a kertkapunknak nekirongyol valaki, mert eddig ott nem volt kertkapu, akkor ne engem büntessenek már, ha meghal...
Mindenki a saját dolgaival/dolgaiból garázdálkodjon...
Hidd el, én örülnék a legjobban, ha nem lenne ilyen módszerekre szükség... de valljuk be, egy darabig világbéke sem lesz még...
A téli szünetben itthon vagyok és 1 picit alkatrészezem.
Van eladó főtengelyem,kuplung, gyűrűk, dugók, vezérműtengelyek, gyertyák ….nagyon szép hátsó idomok, váz, tank,műanyagok, gyújtás elektronika, műszerfalból is van még, kormány, első felni,…..
nem kell leminősíteni... jó lesz az eyes-nak...
viszont az még az előző lámpán volt, ami eltörött...
majd tavasszal csinálok újat (vagy beleteszem az előzőt ebbe a lámpába)... de amúgy jó poén...
Hali!
látom nem nagyon endült fel az élet az elmúlt 3 hétben
Télére tervez valaki valami újítást,javítás vagy átalakítást?
Nekem már felkerültek hátra a pici indexek de az igazi nagy dobás csak most kezdődik majd
Az enyém lesz az első ZXR 250es Angel eyes lámpával
a projectről majd teszek fel képket vagy egy galáriát.....már alig várom csak sajnos nincs időm megcsinálni pedig már minden megvan hozzá
Vegyük akár csak a közúti motorosokat, 60%-a alap 140-el közlekedik az utakon. (nem autópályára gondoltam) Szóval a tempóról csak ennyit.