Sziasztok srácok!Nemrég vettem egy 92-es ZX7-est.Olyan kéréssel fordulok hozzátok,hogy hol tudnék szelephimbákat vásárolni.Akár lehet bontott is csak jó állapotú legyen.Mellékelek egy képet a mociról.A motorkód ZX750JE motorszám nincs.Előre is köszönöm!Üdv:Pisti
GURO!
Jövő héten szombaton egy Kawa túra?
Én megyek, mert a múltkor ez a szlovák vendéglős kitett magáért és kellemes hangulatú volt a csapatás is. Hmmmm?
Nem akartam senkit untatni a teljes történettel, de nem szeretem, ha ismeretlenül belémállnak.
Nem azért kérdeztem, mert nem értek hozzá. Csak ilyen régi zx-et még nem csináltam. A motor a főnököm barátjáé, aki egész jó hírű robogószerelő a XVII.-ben, de inkább behozta hozzánk, mert nem akarta szétszedni. mivel soha nem szerelt nagymotort.
Kb 1 hónapja vette a motort egy szervízből, mert a tulaj nem tudta tavaly nyár óta kifizetni a 191 ezer forintos javítást. Akkor kapott új csapágyakat, kuplungot, teljes tömítéskészletet, olajat, szinkront.
2 héttel és 500 kilométer után a szabadonfutó megadta magát, tolásra indította 2-3 szor, és elkezdett zörögni-csörögni a motor.
A generátor lánc olyan laza volt, hogy a feszítőről leesett a műanyag csúszka, a vas tolta volna a láncot. A kuplungkosáron 2-3 tizedes beverődések vannak, a vezérműtengelyek ki vannak pikkelyesedve, himbák szarrá kopva. Főtengely csabágyaknál 1-1.3 tizedes hézag, csapágyak szarrá kopva. Hajtókar csapágyak újak, látszik hogy kicserélve. Azért lettem volna kíváncsi, milyen csapágy van benne, mert 2 keresztkérdéssel meg lehetne tudni, hogy cseréltek-e, vagy nem csapágyat. Mert állítják hogy igen.
Mellesleg a szelepfedél tömítésen 15 deka sziloplaszt, a gyertyák túlhúzva, vízcsövek elvágva-toldozgatva....
Szóval mielőtt ítélkezel kérdezzél, ha tudsz okosat válaszolni a kérdésemre tedd meg. Ha csak kötekedni akarsz, akkor inkább maradj csendben.
Nem az akksi okozta a gondot, vagy a feszszab, vagy a generátor halt meg, vagy mindkettő, majd kimérem, ha lesz időm. Nekem vége a szezonnak, se gumi, se fék, se töltés.
Mindegy, jöhet a hóesés.
Azt meg zárójelben jegyzem meg van nálam most egy 92es gép.
Elözmény:
3ember küzdött vele, nemrég volt álítólag szétkapva váltó javítás miatt és csak 2henger megy.Utoljára lévő mókár mondta cseréljenek hengerfejet, mert szar. Tulaj vett egy bontott blokkot olcsón elhozta a 2 blokkot cseréljek hengerfejet.
Innen jön az érdekes:
-bontot blokkon alig van szelep ami zár
-a saját blokkjában 3db kipu szelep enged picit(nagyon picikét) de abban a két hengerben is a kompó kb. emlékem szerint 10bár volt a másik kettőben meg max fullllos ennyivel menni kellene 4hengernek (jó alapjáraton 2 húzná a másik kettőt,de menne) és mégse ment!
-leskelődök, mert szétkapva érdekezett a zxr, fele dobozban és kiderül a gyújtás és karbi téma területén hiba hátán hiba....
-mint írtam nemrég volt megbontva váltó csere miatt, és mégis áll a korom a hengerfejben meg a dugó tetején! Nem akarom minősíteni aki így vissza rak egy hengerfejet.....
Most abban maradtunk leszeden a HF t és kipucolok mindent meg akkor már a 8 kipu szelep-szelepfészek újra lesz illesztve nem csak összekókányolva csiszolóporral és a gyújtás,karbi rész is rendet kap...
Múltkor küzdöttem egy offtopik kawával, ami szarúl ment....
(valami barom állat hosszú csavarral fogatta fel az airboxot) a csavar vége félrenyomta az uszóház szelőztető csőt, a csavar meneteinek nyoma rajta is a karbi fém "csöcsén".... Minimálisat ott eltudott szökni a torlónyomás...
Minek nyul bele motorba aki nem ért hozzá?
Múlthétvégén szombaton:
Haver: -adájámá kölcsön gyertyakulcsot, vettem 4 új gyertyát opelhoz
Én: - és mi lesz a torx csavarokkal(gyujtotrafosor a HF ben) meg a többivel?
-többi?
-igen a kosz tkifujni kompresszorral meg kiporszivozni a gyertya kitekerése előtt
-hú erre nem gondoltam
-és a csavarok meg gyertyákat találomra húzod be?Nekem van nyomaték kulcs készletem
-akkor inkább átugrok velük...
Átjött, kicseréltük szakszerűen és ennyi. Lovét nem fogadtam el, mert bármelyik motorom összetortem 99% ő jött értem mindig futóval...
Nem mondom neki, már rég teszkós gyertyakulcssal a port, piszkot bele ejtve izomból a gyertyát belehúzva kicserélte volna.....
Minek kell mindenkinek mindenbe belenyúlni?
Én se fogok otthon zúglaborban gyógyszert gyártani, mert nem vagyok vegyészmérnök....
Sziasztok!
Egy ismerősnek szétkaptam a 92-es 750-es blokkját. Az lenne a kérdésem, hogy a szervízkönyv szerint a főtengely és hajtókarcsapágyak oldalt vannak megjelölve. Ezen semmilyen jelölés nincs egyik csapágyon sem. Ilyenkor honnan tudom meg, mi volt benne?
Lehet megvan még neki!
http://www.starbike.eoldal.hu/...