Van egy barátom, aki egy pár éves, hangszer nevű xj600-al motorozik. Mentünk vele egy kört. Bármit csinál, bárhogy pörget, bármilyen gyorsan kapcsol a lámpánál, bármennyi előnyt kap... állva hagyom ott. Ez nem vicc ÁLLVA!
Már többször majdnem leszállt és árokba dobta a hangszerét.
na ez a beszaratós történet nálam is jáccik, most hogy -1 es elsö lánckerekem van basszus a gép ugy veszi a lapot szinte minden sebességben mintha nagysztenderen állna és nem lenne semmiféle surlodási nehézségi tényező, tényleg vadállat lett, de hát ezért szeretjük
Elnézést a hallgatásért, először nem emlékeztem a jelszóra, stb... bénaságok.
A 12-esről:
Állandósult a vigyor a képemen, fekete a fogsorom a sok bogártól.
A motorral eddig csak a városban és közvetlen környékén mentem 400-450km-t. 99,9%-ig tetszik. Azt, hogy miért nem 100% mindjárt ecsetelem.
A motor nagyon bejön, lehet vele 50-el is ballagni, de ezt a másodperc tört része alatt elfelejti csuklómozdulatra. A 12-es 2001-es gyártmány, egy kicsit figyelni kell lassú menetnél, hogy melyik fokozatban van, rángathat. Ez forgalomban lassú indulás és menetre vonatkozik. Ha nem figyelek nagyon meg tud ugrani és ezzel mosási feladatokat ró a mosógépemre, ha értitek...
A problémáim (Ki szeretném jelenteni, hogy egyik sem a Kawasaki gyár hibája!):
- A kereskedésben a gyárinál sokkal kisebb akkumulátort tettek bele, én meg csodálkoztam, hogy hamar lemerült.
- A motor hátsó részét (segédváz) összetörhették, mert a farokidom elektronika csatlakozói sérültek és a vezetékköteg több helyen megbontott, javított. Ez már okozott problémát, nem indult be a moci. A kontakt javítása után azonnal indult. A rossz vezetékelés miatt jelenleg időnként kiveri a 30-as biztosítékot, ami az aksi mellett van. Ez a fejlámpák fő biztosítéka. Ilyenkor a két első nagy lámpa nem világít, csak a helyzetjelző lámpa és a hátsó. Érdekes, hogy a visszajelző rendesen működött ilyenkor is, csak szürkületben jöttem rá, hogy baj van, majdnem vakrepülés volt.
Valszeg ezen probléma miatt az üzemanyagjelzőm sem működik rendesen.
- Az egyik tükröm ragasztással volt helyzetbe rögzítve (hogy miért ne kérdezzétek) már orvosoltam a problémát.
- A gyári plexi nekem alacsony. Nem vagyok egy kuporgós, fekvős típus. 170-180 környékén a sisakra jön a terelt levegő.
A 12-es túlesett Bárdinál teljes olaj- és szűrőcserén, fékolaj- és hűtővízcserén, kapott egy új első gumit és egy gyári akkumulátort.
Nekem utcaiban eddig (inkább endúrós voltam) egy tuningos FZR600Exup volt, amivel legtöbbet mentem, azon is vigyorogtam, de azon tiszta maradt az alsóm.
Mentem a 12-essel esőben is,természetesen visszafogott csuklóval. Nem volt gond menet közben, csak a lemosással.
Tudom most többen megróttok, de valószínűleg kap egy 28-as SBK kormányt a gép és magasabb plexit. (remélem Bárdi szerelője Józsi nem olvassa...)
jó reggelt mindenkinek, tegnap mentem a géppel egy Tarján malomvölgy tata kört, pont 100 km, vegyes használatban, (huzgálos 1kerozós) 10 liter, sajna a kimélö üzemmodot nem sikerült kiprobálnom, mert valahogy kivánja hogy tépjem neki, még mindig okoz meglepetést a vas rettenetes kemény lett az egyébként se gyenge gép. faszányos, leszarom a 10 litert, jo volt, egy stabi-t azért muszály lessz feleszkábálni rá, mert hajlamos csapodni, igaz sokkal könnyebb megfogni a szélesitett kormánnyal, de a stabi nem árt, szélvédelem 0, koppra ráhasalva 260-at tudtam kipréselni belöle. szép napot mindenkinek, és ne csak én irkáljak, nem hiszem el hogy senkinek nincs 5 perce beirni valamit
Mindenkinek nagyon köszi Tegnap volt szerencsém kiprobálni a gépet -1es áttétellel, örület, az 1 es eltünt gyakorlatilag, és az összes fokozatban vehemes a Pusztitó, egy igazi Z1200- lett a drágámból . Most tökéletes, kiváncsi vagyok a fogyasztására, kimélő üzemmodban, üzve szereti a benzint, de kaptam is érte + dinamikát, veszedelmes
Rátapintottál a lényegre,az RSV megállja a helyét ahová tervezték,és az a versenypálya. Utcára inkább ZX12 ! Az 100% hogy nem fordul úgy mint az RSV,azt én is éreztem mikor próbáltam,hogy az RSV-vel valami eszement kanyartempót lehet menni,sőt minél merészebben tettem be a kanyarba,annál jobb lett!
Én se vagyok elfogult kawabuzi
Nem kell elhinni amit írok, mert elfogult vagyok a ninjákkal szemben, de ugyanakkor mindíg is elismertem és el is fogom, ha valami jó, vagy valamiben jobb,v mint a Kawasaki.
Nagyon jó motornak tartom a Hayabusát, kegyetlen erősek alapból és nyomatékból iszonyat nagyot mennek. Viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy míg a 12-es "csak" 1198 ccm, addíg az új busa 1340 ccm. Ez pedig akárhogy is nézzük több, mint 10% többlet. Régen megmondták már a nagyok is, hogy a lóerőt nem lehet mással pótolni, csak köbcentivel.
A 2011-es busánál pl. az erőforráshoz kapcsolódó hatsebességes váltó kuplungját a Suzuki Clutch Assist System (SCAS) rendszer optimalizálja, amely fékezéskor például enyhíti a kuplungtárcsákra nehezedő nyomást. Az úgynevezett Suzuki Drive Mode Selector (S-DMC) lehetővé teszi, hogy - akár menet közben is - háromféle motorvezérlő térképrendszer közül válogassál, ha soknak tartod a ménest. Szóval a suzuki a fejlesztések terén soha nem ült a babérokon és nem is fog.
A Kawánál az első 12-es megjelenése után 2 évvel nyúltak a géphez. A fejlesztés célja a jobb kezelhetőség és a még inkább sportmotoros jelleg hangsúlyozása volt.
Mivel akkoriban ZZ-R 1200 volt nagy túrasport motor a Kawasaki-nál, így a 12-es mindíg is egy kicsit sportosabb vonalat képviselt. A blokk, a váz és a formaterv mind felülvizsgálatra kerültek, és több mint 140 alkatrészükben megváltoztak! A blokkot csak kisebb módosítások érték, mivel ez az egyik legerősebb 4 hengeres motor volt szériában. Főleg a gázvételi reakcióján és a kanyarokból való kijövetel miatt javítottak rajta. Ezenkívül egy nehezebb főtengelyt kapott, nagyobb lendítőkerekekkel. Ezzel akarták kiküszöbölni a néha vad és rángatós gázreakciókat, amit páran tapasztaltak.
Az új gázbowden a jobb vezethetőséget célozta, általa annál gyorsabb választ kapunk, minél jobban be van már tekerve a gázkar, így kis sebességnél nem tud váratlanul kitörni a gép.
A váltó és a kuplung szintén módosult, az új kuplung több olajat kap a jobb hűtés érdekében, a váltót továbbfejlesztették, hogy javuljon az átmenet a gyorsítás és a lassítás között, valamint a fel és lefelé váltás finomabbá váljon. Érdekes módon a gyár bizonyos helyeken csökkentette a híres monocoque váz merevségét, hogy a vezető még több visszajelzést kaphasson a gépétől. Új lett a kormánycsapágy, és az utánfutás mértékét csökkentették.
A kormányfej szöge 23.5-ről 25 fokra nőtt. Ez fura, de a Kawa mégis azt állítja, ezzel csökkent a kormánycsapkodás veszélye, és még mindig sportosan kezelhető a ZX12-R. Nekem pl. utcai használatban soha nem csapkodott be a 12-es és versenyen is csak azért használok kormánygátlót, mert kötelező az ültetés miatt.
Hátul a lengővilla ágyazása 2 mm-rel hátrébb került a blokkban, ami segíti az erő jobb átvitelét a talajra. Az új hátsó rugóstag és az átdolgozott csatlakozási pontja jobban kisimítja a huplikat. Az első villák belseje ki lettek cserélve, ezáltal csökken a motor besüppedése erős fékezéskor, és egy igen érdekes, fokozatmentesen beállítható húzó és nyomó fokozatú csillapítást kapott.
A végsebesség elektronikusan korlátozott 300 km/h-ban. Az idomzat a jobb légellenállás érdekében lett módosítva, a hegyesebb orr és kisebb lámpák agresszívabb kinézetet kölcsönöztek az új ZX12-R-nek. A plexi 20 mm-rel magasabb, és a tükrök felfogatása masszívabb lett a kisebb vibráció érdekében.
2004-ben tovább finomitották a motorvezérlést a jobb fogyasztás és a finomabb gázreakciók miatt, valamint az első fékeket lecserélték 320/6 dugós helyett 270/4 dugós radiális felfogatású féknyeregre.
Fogyasztás szempontjából én soha nem kocogtattam a fogaimat, mert a teljesítményt meg kell fizetni. Volt amikor elment 6-7liter között és volt amikor 11-12 volt a kívánsága
Szerintem egy iszonyat jól kezelhető, nagyon jó blokkal és futóművel rendelkező motorról beszélünk. Hogy a gumit eszi vagy sem? Szerintem gumi és csuklófüggő a dolog. Én van amikor 1 versenyszezont lenyomok 1 hátsóval
Viszont valakinél akár 2000 km alatt elfogy egy puha hátsó
Ahogy Action is mondta szerelésről nem igazán hallanni. Persze mindent szétlehet ütni ha paraszt az ember. Én az 5-ik teljes szezonomat kezdem meg a kicsit megpiszkált 12-essel és nincs okom panaszra. Ami idáig kellemetlenség volt az mind a szerelési pontatlanságból adódott. Nem húzták meg pl. a bilincset rendesen a szervízben stb..
3 éve egy neves osztrák tuning guru megcsinálta a hengerfejet + sportlégszűrő + PC + Muzzy rendszer + a végén AGO (www.agomotors.hu) beállította az egészet a fékpadon és így voltunk 210 paci környékén. 3 éve meg se nyitottuk a blokkot! Összesen azóta csak olajat és szűrőt cseréltem, pedig jó pár gyorsulási menet van már a 12-es háta mögött rengeteg futamgyőzelemmel és jó pár bajnoki címmel
Mivel szeretnék továbblépni így vettem még egyet utcára amin még egy sportdob sincs, a versenygépet pedig felhúzzuk cirka 500 lóra
És a legfontosabb, mint egy rúzsüzletben: szerintem a 2003-as Kawazöld színben az igazi
Biztos van még egy csomó dolog ami most nem jut eszembe (pl. a hátsó ülés alá elfér a PC, az izzókészlet, az elsősegélycsomag, szerszámkészlet, amit a suzukisoknak kölcsön tudunk adni , és az esőruha), de ha érdekel valami akkor csak nyugodtan kérdezzél itt bátran bárkit.
Te tényleg elfogult vagy , de ha nem lennének ilyenek mint Te el sem hinném h jó ez a gép! Ez kicsit erős ugyan "utcán olyan mint egy Hoffer traktor" mert ezen az alapon a ZX12 úgy kanyarodik mint egy pickup az RSVvel ellentétben, a lényeg h mindegyik megállja a helyét a neki szánt területen!
Szívesen meghallgatnám Mézga beszámolóját is, ha olvasod írj!
Mézga üdv a nagyok közt