Áh, Orfű... nagyon király hely, vagy 15 éve táboroztam ott, szép emlékeim vannak róla. Ha még nem csinálták meg, akkor be lehet látni a női zuhanyzóba.
Tavaly mikor megvettem a motort volt egy kis alapjárat ingadozás gondom, illetve egy komolyabb dugulás is befigyelt egy idő után. Ezért elvittem karbitisztításra a gépet. A szervízben mutatták a benzint amit leeresztettek belőle, tele volt kosszal. Állítólag a tank alján vastagon állt valami bizonytalan eredetű szennyeződés. Gondoltam utána nézek, hogy az eltelt közel egy évben újratermelődött-e a cucc. Tegnap leszedtem a tankot, kiöntöttem belőle a benzint, majd friss benyával néhányszor átöblítettem. Nem volt benne semmi kosz, csak amit előtte a betöltőnyílás környékéről letörölt, felpattogott festékrétegből belepotyogott.
Ti tapasztaltatok már valami hasonló koszolódást a tankban? Nem rozsdára gondolok, inkább, mintha valami felmáló védőréteg vagy festék lenne?
Sziasztok!
Nyári TKB bulira lenne ötletem, Orfű Camping.
Lehet kanyarogni a Mecsekben, fürdeni a tóban, Villány sincs messze.
Június vége, július eleje lenne jó, addigra felmelegszik a tó vize. http://www.panoramacamping.hu/
Vélemény ?
Nekem úgy is jó ha megbeszéljük mikor jársz erre és össze futunk.
Ketkomponensu ragasztóval ragasztottam a Caberget, de elfogyott, max ebbe kell beszállni, Era esetleges tisztelet dijan kívül.
Köszönöm a véleményeket és ötletet, a többtényezős egyenlet alapján egyelőre a Grex irányába mozdulnék, azt legalább árulják pár helyen
A neten történő rendeléssel is pont ez a bajom, szerintem mindenképp kell a fölpróbálás, elég érdekes a fejformám
Jut eszembe! Gyakran haladok át Kalocsán, estleg ha újra ott járok, akkor egy gyors találka keretében megoldhatnánk. Ez működhet? Ha jól értem akkor ez a háló a bukóba integrálódna. Ugye nem technocollal ragasztanád?
Nem egyszerű kérdés.Harminc alatt felejteném az biztos.De még azt is kétlem,hogy a negyvenesbe belefér olyan amit felvennék.Persze drágával is mellé lehet nyúlni.(Vettem sok éve 25-30 körül egy OSBE márkájút. Xar volt.Szinte használhatatlan.Inkább ingyen nekiadtam a sógornak.Neki robogóra ennyiért jó volt.
Nem vagyok nagy bukósisak szakértő, csak szeretek utánanézni a dolgoknak, és tavaly vettem én is új sisakot.
A Nox-ot nem ismerem, én Marushin-t vettem, M409, felnyitható, napszemcsis, üvegszálas héj, zajvédő gallér+bogárháló+orrvédő+sisakzsák, tehát pinlock-on kívül minden elképzelhető extra járt gyárilag, ez került 200 euróba (kb. 60e Ft volt akkor). Én nagyon szeretem, szinte csak jót tudok mondani róla, egyedül a menetzaj zavaróbb egy nagyon kicsit mint a régi sisakomnál, nem hangosabb, csak más a frekvenciája vagy nem tudom... Mindegy mert hosszabb útra úgyis csak füldugóval megyek, ez a régiben is így volt, meg mindig így lesz. De minden más szempontból egyszerűen tökéletes.
Hogy maradjunk a 20-40e tartományban, az elődje (ami nem sokban tér el) az M401 kapható 120 euróért - kb. 38e Ft. Én ezt nyugodt szívvel merem ajánlani, nyilván nem egy Shoei Neotec, de ennyi pénzért szerintem tökéletes, ehhez viszont nem jár zajvédő gallér tudtommal, tehát gondolom hangosabb.
Szóval a kérdésedre válaszolva létezik minőségi felnyitható 20-40e közt; a Marushin-nal csak az a baj, hogy Magyarországon nem tudom, hol forgalmazzák, de nem nagyon lehet vele találkozni, én is Németországban vettem az enyémet.
HJC-vel vannak még jó tapasztalataim, vannak nagyon jó ár-érték arányú sisakjaik, de ahogy nézem ott a felnyílós 54.900-nál kezdődik...
Nem tudom milyen olcsó-de-jó márkák vannak még... Grex? Mondjuk erről sincs semmi tapasztalatom, de sokan szeretik. Az RF2 felnyitható és a Sharp teszten 4 csillagot ért el (jobb mint a Schuberth C3 ) - akcióban 32e Ft. Én ezt is sokkal inkább választanám mint a Nox-ot.
Tudom, ez nem az a fórum, de "az" eléggé halottnak tűnik, ezért inkább itt kérdezek, a jelek szerint többen értenek itt bukósisakokhoz
A jelenlegi nóném cuccomat már le kéne cserélni, és egy felnyithatósat tervezek helyette. Van ilyenben értelmes opció 20-40 ezer Ft között, vagy csak efölött érdemes, esetleg ki lehet fogni ez alatt is? Nekem pl. a Nox 956 tűnik alsó határnak. Felejtsem el?
A 2. kérdés kicsit konkrétabb: a Nox sisakot
No fene......1-2 nappal ezelőtt még nyavajgós voltam, h ilyen bajom van, de azért ahogy telnek múlnak a napok jönnek az újabb Jelentkezők akiknek ilyen problémájuk van.....üdv a klubban.
Nekem is Caberg bukóm van és most világosodtam meg hogy azért "sírok" mocizás közben mert lehet hogy kellene egy ilyen bogárháló nekem is. Nincs esetleg erről a maszek megoldásról egy "szabás minta" ?
Ti tapasztaltatok már valami hasonló koszolódást a tankban? Nem rozsdára gondolok, inkább, mintha valami felmáló védőréteg vagy festék lenne?
Dátum?
Ha kell segítség szólj!
Nyári TKB bulira lenne ötletem, Orfű Camping.
Lehet kanyarogni a Mecsekben, fürdeni a tóban, Villány sincs messze.
Június vége, július eleje lenne jó, addigra felmelegszik a tó vize.
http://www.panoramacamping.hu/
Vélemény ?
Biztosan rájöttél, hogy bizony ez fisi sisakja volt, én megörököltem. :)
Vele kell megbeszélni.
RozsaT!
Nekem úgy is jó ha megbeszéljük mikor jársz erre és össze futunk.
Ketkomponensu ragasztóval ragasztottam a Caberget, de elfogyott, max ebbe kell beszállni, Era esetleges tisztelet dijan kívül.
A neten történő rendeléssel is pont ez a bajom, szerintem mindenképp kell a fölpróbálás, elég érdekes a fejformám
A Nox-ot nem ismerem, én Marushin-t vettem, M409, felnyitható, napszemcsis, üvegszálas héj, zajvédő gallér+bogárháló+orrvédő+sisakzsák, tehát pinlock-on kívül minden elképzelhető extra járt gyárilag, ez került 200 euróba (kb. 60e Ft volt akkor). Én nagyon szeretem, szinte csak jót tudok mondani róla, egyedül a menetzaj zavaróbb egy nagyon kicsit mint a régi sisakomnál, nem hangosabb, csak más a frekvenciája vagy nem tudom... Mindegy mert hosszabb útra úgyis csak füldugóval megyek, ez a régiben is így volt, meg mindig így lesz. De minden más szempontból egyszerűen tökéletes.
Hogy maradjunk a 20-40e tartományban, az elődje (ami nem sokban tér el) az M401 kapható 120 euróért - kb. 38e Ft. Én ezt nyugodt szívvel merem ajánlani, nyilván nem egy Shoei Neotec, de ennyi pénzért szerintem tökéletes, ehhez viszont nem jár zajvédő gallér tudtommal, tehát gondolom hangosabb.
Szóval a kérdésedre válaszolva létezik minőségi felnyitható 20-40e közt; a Marushin-nal csak az a baj, hogy Magyarországon nem tudom, hol forgalmazzák, de nem nagyon lehet vele találkozni, én is Németországban vettem az enyémet.
HJC-vel vannak még jó tapasztalataim, vannak nagyon jó ár-érték arányú sisakjaik, de ahogy nézem ott a felnyílós 54.900-nál kezdődik...
Nem tudom milyen olcsó-de-jó márkák vannak még... Grex? Mondjuk erről sincs semmi tapasztalatom, de sokan szeretik. Az RF2 felnyitható és a Sharp teszten 4 csillagot ért el (jobb mint a Schuberth C3 ) - akcióban 32e Ft. Én ezt is sokkal inkább választanám mint a Nox-ot.
A jelenlegi nóném cuccomat már le kéne cserélni, és egy felnyithatósat tervezek helyette. Van ilyenben értelmes opció 20-40 ezer Ft között, vagy csak efölött érdemes, esetleg ki lehet fogni ez alatt is? Nekem pl. a Nox 956 tűnik alsó határnak. Felejtsem el?
A 2. kérdés kicsit konkrétabb: a Nox sisakot
Megcsinálja Era a bogár hálót azt eldontod hogy te ragasztod bele vagy én.
Úgy érted hogy becsomagolom aztán irány a posta stb.... ?
Nekem is Caberg bukóm van és most világosodtam meg hogy azért "sírok" mocizás közben mert lehet hogy kellene egy ilyen bogárháló nekem is. Nincs esetleg erről a maszek megoldásról egy "szabás minta" ?