A tapasztalatcserét nem a rendelés előtt kellett volna megejteni? Amúgy nekem a Castrol olaj nem jött be, a többivel nincs tapasztalatom. De lehet csak én fogtam ki vacakot, olyat is hallottam, hogy több hamisított Castrol van Magyarországon, mint igazi. Mindegy, többet Castrol-t nem veszek semmibe.
Szia!
Nekem a hétvége nem jó mert dolgozok (sajnos) de előbb utóbb összefuthatnánk!Nekem a gyári dob is durrog ha nagyon figyelek bár hangosabban ciripel Megrendeltem bele a kötelezően cserélendő dolgokat ezekre esett a választásom:
Olaj: http://www.goldolaj.hu/castrol...
Szűrők: http://www.hiflofiltro.com/cat...
fékbetét: http://www.louis.de/index.php?...
Ha valakinek van ezekkel a dolgokkal pozitíz/negatív tapasztalata szívesen várom!
viszont előjött egy hibám megyek egy kis karikát a városban leállítom beszaladok boltba kijövök beindítom indulnék el és lefullad vagyis inkább lehörög(mint régen a Ladáknál ha nem húzták rá a szívatót) ha nem nagyobb gázzal indulok el de nem mindig csinálja attól függ mennyit áll de zavar viszont az eddigi 110 kilométert amit mentem vele végig vigyorogtam
Fisikém! Nekem a gyári dobbal is,ha gurultam le egy hegyről és elengedtem a gázt picit akkor is durrogott csak jóval halkabban! Sisakban nem is vettem észre mindig csak ha direkt odafigyeltem rá. Mielőtt feltettem a sportdobot az előtt volt karbiszinkronon is teljesen jó volt minden beállítás. Azóta meg hozzá sem nyúltam semmihez.
Fúh. Hát köszönöm! :)) ER 5 gumi tapasztalatoknak olvasgattam utána, mást nem is lett volna érdemes. De ti is nagyon sokat segítettetek és ezt igazán köszönöm! (Köszi Fisi! :))
Felhívtam a Kék hold-ot és igazán segítő készek voltak, egyből megadták a gumik felszerelésének költségét is, sőt előre látható időpontot is. Szóval egyenlőre jól alakulnak a dolgok, megrendeltem a linkelt gumit párosan :) Új szezon, új élet, új gumik! :DDD Majd beszámolok róla, hogy teljesítettek! De remélem azt már személyesen valamikor!
Én is szeretek utánaolvasni a dolgoknak, de azért tudni kell, a leírások mindig szubjektívek, nehéz kitalálni belőlük, hogy Nálad hogy fog viselkedni pl. az adott gumi. Sokminden múlik pl. a felhasználás módján (pl. milyen jármű), a véleményező vezetési stllusán, vagy csak a tapasztalatán más gumikkal (avagy ha ez az első gumija, és le tudta dönteni a motort, az még nem jelenti azt, hogy nincs jobb gumi a világon, legfeljebb ő érzi úgy). A legjobb, ha a márkatársak körében érdeklődsz, mert ott legalább a motor és a gumiméret azonos (adott típuson belül az eltérő méretek is másképp viselkedhetnek).
De még hivatalos nagy összehasonlító motorosújságtesztben is pl. a Dunlop GT501-et hozták ki a legjobbnak a 110-130-as méretben (Suzuki GS500-on tesztelték), amit pedig itt sokan átkoznak (többek közt Te is :)).
Szóval ilyen ez, leírásokból nem lehet biztosra menni, persze valami támpontot azért adnak. Általános aranyszabály, hogy a prémiummárkák jobb minőséget gyártanak (Michelin, Pirelli, Bridgestone, Metzeler stb.), mint az olcsó gagyik (Deestone meg ki tudja milyen többnyire távol-keleti csoda). Viszont a Heidenau kiváló példa az "olcsó (és kevésbé nagy nevű) de jó" kategóriára. Szóval prémiummárkákkal szinte nem foghatsz mellé, de nem feltétlen muszáj egy vagyont kifizetned.
A konkrét ajánlásokat Fisi már leírta, amit linkeltél az a Michelin Pilot Street, arról még senkinek nincs tapasztalata, mert idén jött ki először. Én viszont megbíznék benne, egyrészt mert a Michelint talán nem túlzás a világ elsőszámú gumigyártójának kinevezni. Bár ha darabszámot nézünk, akkor nem ők az elsők, hanem a: LEGO. Igen ez komoly. :) De a szakértők szerint is gyártástechnológia terén ők állnak az élen, rossz gumit nem gyárthatnak. Másik meg, hogy ez elvileg a régebbi Pilot Road 2 "kicsinyített mása", arról meg nagyon-nagyon jókat mond mindenki, az egyik legjobb sport-túra abroncs volt, amíg le nem váltotta a Pilot Road 3. Száraz és vizes tapadása, stabilitása, élettartama mind kiemelkedő volt. Szóval én megvenném a Pilot Street-et (meg is fogom, ha eljön az ideje).
Ha viszont nem bízol új gumiban, akkor szerintem Bridgestone vagy Heidenau, ezek már kipróbált, jól bevált gumik az ER-5-ön (is). (A miénken egyébként Michelin Pilot Activ van, azt is nagyon jónak tartom, de ez viszonylag drága és régi fejlesztés. De most már nem írom le többször, hogy Michelin, még azt hiszed, a cégnek dolgozom, pedig nem. :)) Na megint sikerült regényt írni. :)
A dob ára 30.000 forint volt! Van hozzá hangtompító is,de azt csak műszaki vizsgakor teszem bele! A gyári hangjára már alig emlékszem(hála az égnek)! Ha kíváncsi vagy rá milyen gyere el hétvégén Eger egy köpésre van!
Lacikám Én is fogytam már! Ruha nélkül 97 kg! Nem kell elkapkodni tudod! :D
úgy értem, h egy-egy gumiról olvastam már ezt is azt is. Van akinek jó, van aki szerint csúszik és nem az igazi. Ilyen, olyan, amolyan. Lehet már túl sokat olvastam utána, így már full bizonytalan vagyok :D De jobb túlparázni és utána járni, mint belefutni valami silányságba.
Nem hiszem hogy gyári lenne, de fog szép összességében de a baloldali deknin sajna csúszásnyom van mondta a srác hogy elcsúszott vele. Ha szabad kérdeznem milyen dob van Neked a mocin és mennyibe fáj egy sportdob mert agyamra megy ez a ciripelés igaz fordulaton kisimul a hangja
Durrog is? Hát az a jó! :D Hallják hogy jössz legalább! Medve eladta az EN 500-at! Most a németeknél melózik gyűjt ER-5 re! XD Az asszony meg azért mossa a motort,mert neki nagyobb a tapasztalata ebben! Csak hagy gyakoroljon Te Mázsamen 2! :D
Nekem a hétvége nem jó mert dolgozok (sajnos) de előbb utóbb összefuthatnánk!Nekem a gyári dob is durrog ha nagyon figyelek bár hangosabban ciripel Megrendeltem bele a kötelezően cserélendő dolgokat ezekre esett a választásom:
Olaj: http://www.goldolaj.hu/castrol...
Szűrők: http://www.hiflofiltro.com/cat...
fékbetét: http://www.louis.de/index.php?...
Ha valakinek van ezekkel a dolgokkal pozitíz/negatív tapasztalata szívesen várom!
viszont előjött egy hibám megyek egy kis karikát a városban leállítom beszaladok boltba kijövök beindítom indulnék el és lefullad vagyis inkább lehörög(mint régen a Ladáknál ha nem húzták rá a szívatót) ha nem nagyobb gázzal indulok el de nem mindig csinálja attól függ mennyit áll de zavar viszont az eddigi 110 kilométert amit mentem vele végig vigyorogtam
Felhívtam a Kék hold-ot és igazán segítő készek voltak, egyből megadták a gumik felszerelésének költségét is, sőt előre látható időpontot is. Szóval egyenlőre jól alakulnak a dolgok, megrendeltem a linkelt gumit párosan :) Új szezon, új élet, új gumik! :DDD Majd beszámolok róla, hogy teljesítettek! De remélem azt már személyesen valamikor!
De még hivatalos nagy összehasonlító motorosújságtesztben is pl. a Dunlop GT501-et hozták ki a legjobbnak a 110-130-as méretben (Suzuki GS500-on tesztelték), amit pedig itt sokan átkoznak (többek közt Te is :)).
Szóval ilyen ez, leírásokból nem lehet biztosra menni, persze valami támpontot azért adnak. Általános aranyszabály, hogy a prémiummárkák jobb minőséget gyártanak (Michelin, Pirelli, Bridgestone, Metzeler stb.), mint az olcsó gagyik (Deestone meg ki tudja milyen többnyire távol-keleti csoda). Viszont a Heidenau kiváló példa az "olcsó (és kevésbé nagy nevű) de jó" kategóriára. Szóval prémiummárkákkal szinte nem foghatsz mellé, de nem feltétlen muszáj egy vagyont kifizetned.
A konkrét ajánlásokat Fisi már leírta, amit linkeltél az a Michelin Pilot Street, arról még senkinek nincs tapasztalata, mert idén jött ki először. Én viszont megbíznék benne, egyrészt mert a Michelint talán nem túlzás a világ elsőszámú gumigyártójának kinevezni. Bár ha darabszámot nézünk, akkor nem ők az elsők, hanem a: LEGO. Igen ez komoly. :) De a szakértők szerint is gyártástechnológia terén ők állnak az élen, rossz gumit nem gyárthatnak. Másik meg, hogy ez elvileg a régebbi Pilot Road 2 "kicsinyített mása", arról meg nagyon-nagyon jókat mond mindenki, az egyik legjobb sport-túra abroncs volt, amíg le nem váltotta a Pilot Road 3. Száraz és vizes tapadása, stabilitása, élettartama mind kiemelkedő volt. Szóval én megvenném a Pilot Street-et (meg is fogom, ha eljön az ideje).
Ha viszont nem bízol új gumiban, akkor szerintem Bridgestone vagy Heidenau, ezek már kipróbált, jól bevált gumik az ER-5-ön (is). (A miénken egyébként Michelin Pilot Activ van, azt is nagyon jónak tartom, de ez viszonylag drága és régi fejlesztés. De most már nem írom le többször, hogy Michelin, még azt hiszed, a cégnek dolgozom, pedig nem. :)) Na megint sikerült regényt írni. :)
Lacikám Én is fogytam már! Ruha nélkül 97 kg! Nem kell elkapkodni tudod! :D
110/70-17 130/70-17
De már elküldtem milyenek a jók illetve leirtam
erről mit gondoltok?!?!
Mázsamen 1!