A karbi leengedéssel tényleg ne szívasd magad, inkább indítsd be időként, mert ha kiszáradnak a belső gumi alkatrészek, akkor beindul a sz*p*roller
Szóval szerintem takarítsd ki a benzincsapot, aztán ha minden OK, akkor maradjon ON állásba.
Figyelj arra is, hogy teljes átfolyáson se szabad sokáig hagyni, mert az is megterheli a tűszelep gumikúpját, ami ha kicsit már idősebb, akkor onnantól nem fog normálisan zárni...
Az On és Res állás közötti Pri állásban, ezt pont erre az esetre találták ki! Ezért sem szabad soha erre az állásra rakni a csapot csak ilyenkor, meg majd tavasszal ha újra tele engeded a karbit!
De ha megcsináltad sem javaslom a karbi leengedeset mert ki fog szaradni és utána meg ereszteni fog a tû szeleped, kérdezd meg majd Norbertot mit szopott anno emiatt!
Tényleg, hová tûnt az a renegát ?!
Azt is lehet csinálni, hogy amikor csapról lehúzza az ember a csöveket, akkor egy kis dugóval bedugja a végüket. Egy pici kifolyik, de ha elég gyors az ember, nem sok.
Én így csináltam anno és nem kellett leeresztenem a tankot.
A gumi membrán nekem teljesen elfáradt, nem segített azon még a takarítás sem.
Van egy membrán csapban.A motor szívó hatására engedheti csak át a benzint üzemi állásban.Magyarán ha álló motornál átengedi akkor gond van vele.Esetemben kipucoltam és ismét zár a membrán.Kicsit tökölős a szétszerelés mert élég nehéz kicsalogatni a csapot a helyéről.A benzint leengedtem,a tankot megemeltem és úgy szedtem le.
Nekem is szar volt a csapom, a vaterán voltam kénytelen venni egy hasonló méretű vákuumos benzincsapot, konkrétan TZR Yamaháét.
Oda kellett valahogy applikálni az eredeti helyére, de megoldottam és utána nem volt gondom vele.
Elolvastam három Motorrevűt!
Hosszasan elmélkedtem a Kawasaki Z1000SX tesztjén és egy erdélyi túraleíráson és odaképzeltem magam a tesztelt gépek nyergébe.
(nagy sóhaj)
Azt hiszem, téli használatra szereznem kell egy kis endurót.
Smice, megkövetlek!
Tavaly nekem is elakadt a csap membránja.Akkor meg leengedi az összes benyát. Mondjuk én csak véletlenül vettem észre.Gyertyacseréhez vettem le a tartályt és akkor engedte a nedűt. Am. nem szoktam leengedni a karbit.
Hát nem tudom mennyi kellene legyen benne, de kettő bőkezű két deci az még nem túl sok szerintem . Azt nézd meg ha engeded tovább jön e, mert álló motornal nem szabad engednie benzint a csapnak, csak szerviz állásban!
A csap nem szerviz allasban van ugye!?
Azért az úszóházban is van anyag mennyi folyik ki belőle ?Ha minden ok, és akkor is sok folyik ki, akkor lehet elromlott a csapod ...
Ha már verted magad a multkor a csirke falatkádra akkor tessék, csak hogy lásd a kontrasztot! Ezt tudta a Hondád 1947- ben:
A karbi leengedéssel tényleg ne szívasd magad, inkább indítsd be időként, mert ha kiszáradnak a belső gumi alkatrészek, akkor beindul a sz*p*roller
Szóval szerintem takarítsd ki a benzincsapot, aztán ha minden OK, akkor maradjon ON állásba.
Figyelj arra is, hogy teljes átfolyáson se szabad sokáig hagyni, mert az is megterheli a tűszelep gumikúpját, ami ha kicsit már idősebb, akkor onnantól nem fog normálisan zárni...
De ha megcsináltad sem javaslom a karbi leengedeset mert ki fog szaradni és utána meg ereszteni fog a tû szeleped, kérdezd meg majd Norbertot mit szopott anno emiatt!
Tényleg, hová tûnt az a renegát ?!
És ha rossz a membrán azt lehet venni valahol ?
Én így csináltam anno és nem kellett leeresztenem a tankot.
A gumi membrán nekem teljesen elfáradt, nem segített azon még a takarítás sem.
Ninja 250 vs. CBR 250
Nekem is szar volt a csapom, a vaterán voltam kénytelen venni egy hasonló méretű vákuumos benzincsapot, konkrétan TZR Yamaháét.
Oda kellett valahogy applikálni az eredeti helyére, de megoldottam és utána nem volt gondom vele.
A fényképen a pót benzincsap.
Membrán hol ?
Elolvastam három Motorrevűt!
Hosszasan elmélkedtem a Kawasaki Z1000SX tesztjén és egy erdélyi túraleíráson és odaképzeltem magam a tesztelt gépek nyergébe.
(nagy sóhaj)
Azt hiszem, téli használatra szereznem kell egy kis endurót.
Smice, megkövetlek!
Ezek szerint valami gond van a csap körül.
vagy esetleg benzintyúk szeretnél lenni mögöttem?
szerintem jól néznénk ki
Kb 2 dl .
Engedjem tovább ?
Azért az úszóházban is van anyag mennyi folyik ki belőle ?Ha minden ok, és akkor is sok folyik ki, akkor lehet elromlott a csapod ...