Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A gumi méretéhez számolják ki a mennyiséget, valamivel több mint 5ezer a két gumi feltöltése az én motorom méreteihez.
Kételkedtem én is benne de mielőtt beletettük a kerekeimbe a sógorom furgonját teszteltük... amikor kihúztam belőle a szöget köpött egyet és azonnal begyógyult a "seb"
Attól tartottam leginkább, hogy elviszi a centirt, de semmi ilyesmit nem tapasztaltam, aztán amikor lejött a régi gumi láttam saját szemeimmel, hogy egyformán terült el belül az anyag.
Ne mond hogy celeb vagyok
Nem vagyok ER-5 tulaj, de ha Dipshit nevét látom valahol, reflex szerűen benézek oda Ez a hírnév ára A kérdés: olyan feka környezetvédelmi matricát honnan lehetne szerválni, gondolom kamu, mivel mkp-ra nem kell, de jó poén
Ez jó. Mennyibe kerül egy ilyen kezelés?
Nem zöld hanem kék és nem úgy viselkedik mint egy tehetetlen folyadéktömeg, gél formájában terül el, nem hagy foltot semmin!
Ha leszedik a gumit és azonnal letörlik száraz ruhával könnyedén lejön a felni belső felületéről.
Nem akarom favorizálni hiszen semmi hasznom belőle, viszont ahogy lecserélte a gumis már intéztem is az új gumiba a megfelelő "takony" mennyiséget főleg mikor láttam a régi gumi belsejét és azt hogy milyen szépen elterült ezáltal öngyógyulóvá tette a gumit
Nekem jó megoldásnak tünik, de nem ajánlom senkinek...
fillérbaszás..........
igazad van...
Burzsuj!Inkább benyát vettél volna ennyiért.
Rendszeresen?De hol?Mert itthon nem eccerű dolog.
Az utolsó ezer évben motorral egyszer autóval kétszer kaptam defektet.De ez kb.Qrva sok km.
Hello Tibikém!

Hát igen, én is gondolkodtam anno ezen, de győzött a lustaság, már meg is vette a debreceni motoros tesókám, mind a 3 db. -ot- Zimmedli, ahogy megbeszéltük majd viszem Neked is!
Hát Fisikém ilyet te is tudsz csinálni magadnak.
Legalábbis Én csináltam. Nem ilyen designes, de ugyanolyan hasznos.

Egy asszem 5 literes flakont az oldalán felül kilyukasztottam, és hőlégfúvóval szépen óvatosan benyomkodva enyhén tölcséresre csináltam, hogy mindenhonnan a lyukba follyon az olaj.

Egy átlag autóban kb. 4 liter olaj van, azt kényelmesen befogadja, felállítva is bőven a lyuk alatt marad a szint.
A Kawával, és az AUDI-val is leteszteltem... Fasza
Egyetértek, én se fogom beleönteni a Slájmot a kerekeimbe megelőzésnek. Mondom, nem is ilyet vettem volna, ha nem a kompresszorral együtt jön. De most már addig nem veszek másik defektjavítót, amíg ez megvan, addig meg kibírom 100 alatt, míg defekt után elérek a gumisig.
Szia!

Köszi, átolvastam, valóban jobban járok, 5400huf... a trutyikkal az a gond, hogy megőrülnek tőle a gumiszerelők, szétfolyik mindenhol, meg a felnit is lehet tisztítani, továbbá mi azért rendszeresen megyünk 130-140-el :D, azért ott már nem szeretnék folyadékot a kerekeimbe.
Illetve a Motorrevüs cikkben egy pesti bolt szerepel a dugós készletnél, Motorparts, Lechner Ödön fasor 1. Bár ott 2009-ben volt 4500 Ft, azóta lehet drágább.

Szóval arra akarok kilyukadni, hogy szerintem olcsóbban jössz ki, ha besétálsz egy magyar boltba, és megveszed, mintha külföldről rendeled.
Mellesleg az emlegetett debreceni boltban is megtaláltam a dugózós defektjavító készletet:

http://www.motorarzenal.hu/ind...

Ha postaköltség nélkül hozzá tudsz jutni, mint Fisi, akkor innen talán olcsóbb.

A szódapatronos dolog meg szerintem mégsem működne, mert gondolom ezeket a patronokat bele kell csavarni a szelephosszabbítóba, a szódásnak meg valszeg nem olyan a vége, hogy rendesen belemenjen...
Na szerintem az lesz a Slime, ami nekem is van. Ez ugyanis nemcsak defektjavító cucc, hanem megelőző is, ha belenyomod a gumiba, akkor egy zöld takonyréteget képez a belső felületen, és ahol lyuk képződik, ott kijön és megszilárdul, ezáltal eltömíti a lyukat. És bocs, korábban rosszul fogalmaztam, ez nem spray, hanem egy tubus van a készletben, amiből a taknyot a szelepen át bele kell nyomni a gumiba. Gumimérettől függ, hogy mennyi kell, a kisninjába nem kell a teljes tubus, tehát több alkalomra/gumira is elegendő (2-3).
Cblaci meg valami zöld takony- szerű cuccal szaladgàl a kerekeiben. Olyat láttam egyszer a kisúji motoros talin, az egyik sátorban árulták.
Ja, régi szép idők, amikor az Etz- Simson ülése alatt még volt pumpa, igaz azzal 10 év alatt se pumpáltál fel egy kereket!
No, defektjavító téma: találtam egy tök jó összehasonlító cikket:

http://www.motorrevu.hu/motorteszt/defektjavito_szerek_ossze
hasonlito_teszt

A szakember szerint a "dugózás" a legjobb módszer, azaz az, amit a korábban belinkelt patronos készlet is tud. Egyébként a Slime is benne van a tesztben. Megtaláltam a Slime honlapját is, innen lehet rendelni is, ha valakit érdekel, most látom, hogy baromi sok termékük van. Én azt hiszem ilyet rendeltem a nagyvasról:

http://slime.lapunk.hu/?modul=shop&reszletes=5589

A történethez hozzá tartozik, hogy eredetileg kompresszort akartam rendelni, mert a régi tönkrement, de azt nem találtam külön, csak ilyen készletben, és akkor már gondoltam, miért ne, jól jöhet még egy defektspray. Az ára tizenpárezer volt házhozszállítással, ha jól emlékszem, szóval olcsóbb, mint itt, bár ezt tavaly vettem.

A spray-t szerencsére még nem kellett használnom, szóval tapasztalat még nincs vele, de azt tudnotok kell, hogy 6 mm-nél nagyobb lyukakra nem ajánlja a leírás, szóval a dugózós rendszerrel pl. nagyobb réseket lehet betömni.
A kompresszor viszont nagyon király, érezhetően erősebb, mint ami nekem régebben volt, pedig az nagyobb volt. Legutóbb gyerekbicikli kereket fújtam fel vele, a 0-ról pillanatok alatt felnyomta. Emellett az egész szinte tenyérnyi méretű.
A honlapon látjátok, mi van a készletben; az egész doboz elég kicsi, mondjuk az ülés alatt nem fér el, kivéve egy robogó ülését, az alatt szerintem simán. Viszont csak maga a kompresszor (a szükséges kábelekkel együtt) befér az ER-5 ülése alá, hátra, még egy A-s elsősegélykészlet mellett is. Ja és a kompresszort külön is meg lehet venni, ahogy látom.
Ha most vennék defektjavító szettet, szerintem vennék egy patronnélküli dugós készletet, meg egy minikompresszort.
Á, hagyd már szegényt, valami Idióta fiséről beszélt, olyat meg nem is ismerünk...
mégis hogy jössz te ahhoz, hogy így beszélsz barátom?!
Elviszem autó szerelő rokonhoz a nagy gyűjtőbe.