Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

ricsi tesóm!

Sokunknak 6 éves gépe van itt, vagy több, de komolyan mondom most ősszel cseréltettem vizet a gépesben- totál semmi elöregedést nem láttam- akkor a vezműtengely dolog meg kb. csaba 600 stílusú lehet- kvázi, agyonbasztatott nem rendesen szervízelt gépről lehet szó?!?

Apropó- karbi átnézessel is foglalkozol? Értem ez alatt az új kipuvégem összehangolását a karbikkal- szinten?
nyilván az ilyen dolgok minden motoron elöregszenek és ugyanúgy cserések x évente. Csak itt speciell azzal van a bajom hogy amikor ereszt, pont a gyertyákra folyik rá a víz.
Tényleg?

És persze a szutykodon nem voltak kopó alkatrész cserék ugye? Meg a trafó sem? Na hagyjuk...
A vezműtengelyed meg ki tudja hogy néz ki- pl. amúgy tuti olyan lehet a motorod, hogy minél többet mész vele belül stb. egyre csak újul- ja amúgy nem kéne neked elhúzni innen a büdös picsába? Hmm?
vezműtengelykopás nem évjáratfüggő, sztem ugyanaz van az összesben. Az a baj hogy km-t nem igazán lehet mondani (olaszból hozott motoron néztem), ha nem cserélik az olajat időben az hatványozottan gyilkolja. Árban nem vészes, múltkor komplett gpz hf-et láttam 20ezerért. A benzincsap meg fogyó alkatrész, elfárad benne a gumi tömítés, ezért is kell cserélni 6 évente, a csövekkel együtt. Karbi esetében sajnos csak a csere+új tűszelep a megoldás.
És ezt a gumi gyűrű, meg vízcső elöregedést egyáltalán fel lehet róni típushibának? Tehát úgy értem, hogy más motoron, nem öregszenek el ennyi idő alatt a gumi alkatrészek?
Na, csak kibújik a szög a zsákból
Ezzel az O- gyűrű problemmel nem találkoztam, valami O- gyűrűket nekem cserélt a szerelő, de nem a gyertyáknál az tuti.
A vezműtengely kopás mennyi km- tál? És nem lehet hogy évjárat fűggő? Tehát mindegyik x km- től elkopik? Orvoslása mennyibe fáj?
Ziminek anno télleg elromlott a benya csapja- mondjuk az ővé szinte első szériás volt.
Karbi dolgot hogy oldottad meg?
A kipu könyököt már lekoccoltam egy-kétszer.A sárvédő tényleg csak dísz.Mint a legtöbb ilyen motoron gondolom.De műszaki hibám soha semmilyen nem volt.Hazudok mert műszerfal izzót cseréltem. A többi felsorolt hiba nekem nem ismerős.Ja én szüzen szereztem a csikót és vigyázok rá.
Alapjában véve nem logikus egy típus fórumon feltenni azt a kérdést,hogy olyan motort vegyek mint a tied vagy másmilyent.Mégis milyen választ lehet rá kapni.Azért vettem ilyet mert engem meggyőzött.Én meg nem akarok meggyőzni senkit.Vegyen amilyet jól esik .
megpróbálom sorra venni:
-a hf-be csatlakozó vízcsövek és a termosztátház o gyűrűje elöregszik, ereszti a vizet pontosan rá a gyertyákra
-fogyasztás összehasonlításba nem mennék bele, mert nekem hobbieszköz, nem nézem soha
-a leírt szivatóhiba szerintem egyedi eset vagy szerelési hiba, szinte minden motoron ugyanígy működik, mégse ázik be
-műszerfalkonzol szétreped: stimmel (műanyagos megcsinálja 1-2ezerért)
-ülés kényelmetlen: nekem nem gyári ülésem van, de ez sztem egyénfüggő hogy kinek mi a kényelmes
-motorblokk zajos, dehát minden kawasaki ilyen, ettől még nem rossz
-felveri a vizet elég szépen a hátamra, mondjuk esőbe úgyis robogózok
-fékproblémával én nem találkoztam, kivéve a kötelező karmantyú porvédő és fékcsőcserét
-magas futásteljesítmény megtétele után látványos vezműtengelykopás
-benzincsap meghal, majd a tűszelepek is, telefolyik az egész blokk benzinnel, ráadásul a karbiban nem cserélhető a fészek
Fel faszkalapkám- fel- úgyhogy takarodhatsz is innen!
Pedig már kezdett gyanús lenni hogy Krissal meg Te egy és ugyanazon személy... legalább is adatlap szerint...

Nyugodtan belevau- itt mindenki belevau, csak köcsög Dipshit féreg nem belevau
Milyen önérzetes vagy hallod..

Soha nagyobb problémád ne legyen, ha erre így felhúzod magad
Hali,

Most végezek a melóhelyen, aztán húzok haza, ott meg az asszonyka nem fogja engedni, mert ma még nem látott

holnap meg hajnalban vidékre kell mennem, de szerintem csütörtök este tudunk dumálni
Te nem azért vagy faszkalap, mert engem basztattál, hanem azért mert ide jöttél kis takony- és most is itt van a mocsok pofád, azok után gyökagyú, hogy nem átallottad az egész bandát- idézem " meg nem értett hülyéknek titulálni".
Szal ezért még elkenem a pofád eccer kisfiam!
Benne vagy szívemben ne feledd- csak azon imádkozz hogy ne találkozzunk soha sem!
Ha már megszólítva vagyok, csak kinyitom a pofám..

Nem én faszkalap fisizek.. úgyhogy
És főleg azután tipli hogy ezt az egészet te indítottad el anno taplókám!
Pápá dipshit!
Le fogja majd írni, amint gép elé kerül!
Nekem inkább azt mondja meg valaki, hogy "Mekkora távolságra van a Föld a Naptól? " - mert halvány lila gőzöm nincs!
Ne mond már, hogy annak aki 500-as kategóriában gondolkodik, annak szempont hogy 200-zal menjen a motor, mert ez kb a 99.-ik lehet a preferencia listán..

Aki 500-ast vesz, az azért veszi, mert vagy kezdő, és arra van jogsija (feltételezve, hogy 25 kw-ra van papírozva), vagy mert számít neki a fenntartási költség és egy széleskörűen használható motort szeretne a segge alatt tudni.

Továbbra is mondom, nem a GS a top a kategóriában, hanem a CB.. de mind1

65 ezer kilométert mentem eddig a GS-sel, trafócserét leszámítva csak a kopó alkatrészek cseréjével.. Jövőre lesz 25 éves a motor, bárki bármit mondhat, de a megbízhatósága megkérdőjelezhetetlen!
Krissal nem szokott hülyeséget beszélni........
Amúgy leszarom mindenki véleményét,és minden motort szeretek
Nekem bejött az Xj900,de mert ezt dobta a gép.És a Shrek testemnek pont megfelel.De ER-5-ön vizsgáztam,beleszerettem a "kis"2hengeresekbe.Aztán Krissalnak leütöttem ebay-en a Gs-t.Az is tetszik.Lég vagy vízhűtés.....mindegyiknek megvan az előnye,nem kell taglalni.Na de hogy hátul tárcsa vagy dobfék van,az lebaszta a szijat nálam.Bőven elég egy dob.Hátra tárcsa kisebb gépekre úri huncutság.Csak a piac miatt van......
Na mind1.Elnézést hogy megint belevau.
Norbi!

Skype később? Mikor jönnél fel?
Nem szomszédoltam, hanem még a múltkor körülnéztem miket irkálnak itt suttyomban a másik fórumon- részemről lezárva a dolog, amit max ebből a kamuáradatból elhiszek az az lesz amit b_ricsi leír! Remélem legalább is leírja- mert nekem elég nonszensz dolgoknak tűnnek ezek!
Ott a pont!

Norberto!

Neked van igazad- meg látod Zimi is csak kapkodja a fejét...
Most ricsire várok, ő miket tapasztalt- remélem leírja! ?
tévedsz az a simson