Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem!

Csak egyben eladó
Nekem is kb. 13 ezer az éves kötelező, de a helyi adó csak 6 ezer vmennyi.
Hát igen. Pest megyei, 26 évesnél ez legolcsóbb helyen is 30.000Ft/év.

Elég nevetséges dolog ez is.
Sógorjelöltem 1 évvel fiatalabb nálam Miskolc környékén lakik (papíron) Aprilia SL1000 Falco (1000ccm-es sportmotor)után fizet kb. 3000Ft/negyedév (És ez nem a legolcsóbb, asszem Allianz).
Én meg itt az öszvér után 3szor annyit.
Jól ki van ez találva... na mindegy.
Nekem más adatokkal kell számolnom ezért a konzekvencia is más lett mint nálad.
Felelősség bizt. 12.254Ft/év
Teljesítményadó 11.100Ft/év
Egyenlőre időjárástól teszem függővé.Ha normális idő lesz péntek délután megyünk.
hello

érdekes az alapjárattal nincs gond, és voltam már hosszú távon is vele pest balaton az m7sen
és érdekes mert csak 4000ig csinálja, a felett mintha elvágták volna, megy mint az álom.
de ha mondjuk tartósan 3000es gurulok, akkor kicsit rángatja, dadog a moci.
de már hívtam a kawásokat, elviszem aztán megnézetem, az a tuti..
Sziasztok! Kb két hét múlva csináltatok sportdobot a motorra! Mátraszelén csináltatom a Handó féle dobot. Ha rákerestek a videók között akkor találtok róla videót. Utánajártam és mindenkinek pozitiv a véleménye a srác munkájáról! Ha valakit esetleg érdekelne sportdob akkor szóljon nekem! 30000-ft a dob komplett ára,de lehet hogy ha többen rendelünk akkor olcsóbb sőt......!
A hétvégén jön valaki Szelidre?
Köszi.Én is kb 17000 körül számoltam.
Egyébként még az jutott eszembe a problémával kapcsolatban, hogy amelyik moci nálam ezt csinálta, az csak hidegen tette.
Mentem vele pár kört, hogy rendesen bemelegedjen, és akkor már jó volt alapjáraton is.
Szerintem gyertyacsere előtt menj vele vmi nagyobb kört, hogy lásd a gyertyaképet. Abból kiderül, ha esetleg karburálási hiba, és keveset, vagy sokat kap.
Esetleg még egy alapjárati fúvóka eltömődés lehet.
De inkább gyertya, szerintem sokat állt, és állandóan csak beindítgatták pár percre, és ezt a gyertya nem csipázza hosszú távon.

Remélem segítettem.
Hello

köszi a segítséget, meg próbálom a gyertya cserét, ha nem jön be akkor megy a kawa szervizbe.
Valóban megéri kivonatni. Én a mult évben kb 15000 ft ot spóroltam vele! A biztosítóhoz elég ha beviszed a forgalmi másolatot is,áa a kivonási költség már 2300-Ft!
Lehet, hogy én emlékszem rosszul, és egész évre annyi, mondjuk az enyém 37KW-os nem tom ez számít e.
Súlyadó kalkulátorral megnéztem 25kw-os er-5 7500Ft,de nem írták,hogy fél évre.Amúgy köszi.Nem tudtam ,hogy így megoldható súlyadónál is.
A 4000 fordulatig kicsit dadog, az amiatt van hogy csak 1 henger jár. Legalábbis ezt már tapasztaltam egy er-5-nél. Mondjuk abban 50000 km-volt, de valszeg ez mindegy. Úgy láttam a tiedben csak 8000 van. Ha nem vertek át vele (futásteljesítmény terén), és valóban egyhengerezik alacsony fordulaton akkor első körben (már csak a sok állás miatt is) gyertyacserét javasolnék. Közben pedig nézdd át a csatlakozásokat a gyertyakábelek körül.

Ha nem segít a problémán akkor javaslom, hogy ne sajnáld rá a pénzt, és vidd el egy hozzáértő szervízbe.
Szerintem viszont elég jól lehet a kivonatással spórolni, pláne, ha nincs még jó bónuszod a biztosítónál. Pár okosságra kell odafigyelni, és akkor símán meg lehet spórolni évente legalább egy 10-est.

Tehát:
1. A forgalomból történő kivonatás nemcsak fél évre szólhat. Ha azt mondod a néninek, hogy te 3 hónapra szeretnéd kivanatni a paripát, akkor annyi időre vonja ki.
2. Szerintem nincs vele sok macera sem utánajárás. Ha foglalsz időpontot az okmányirodában max. fél óra alatt simán el lehet intézni, a visszahelyezés pedig automatikusan történik a forgalmiba bejegyzett napon (tehát a garázsban állva is).
3. Amikor ki van vonatva a forgalomból a járgány nem kell fizetni rá sem biztosítást, sem súlyadót. A biztosítónak írni kell egy levelet, hogy szeretnés szüneteltetni a biztosítás, mivel nincs forgalomban a ketyere (A szüneteltetést visszamenően a kivonás napjától lehet kérni). Ha már befizetted az összeget, akkor visszautalják a nem nekik járó összeget. Súlyadónál (azt ugye szeptemberben be kell fizetni) a túlfizetést levonják a jövő évi befizetendő adóból.
4. Érdemes még figyelni a biztosítás időtartamára. A biztosító 9hónap folyamatos rendezett szerződés esetén a következő évben növeli a bónuszt (persze ha nem okoztál balesetet). Nekem pl. márc.15-ig ki volt vonva a gép, így már ebben az évben nem fogom kivonatni.

Jó biztosítási díj mellet valóban nem nagy spórolás, de ha fiatal vagy, pesti, friss jogsis a biztosító símán lehúz 12000-rel negyedévre súlyadó kb. 8000/félév asszem, kivonási díj 1800Ft. Mindenki matekozza ki, hogy neki hogy éri meg.
Szia!

A dobot nem adnád el róla külön?
Köszi szépen!
Nagyon igyekszem a tökéletesség érdekében!
(még kell egy kis idő)
Köszönöm mindenkinek az üdvözlést!
Irigykedni lehet is, csak nyugodtan
A kirándulás az 3hétre sikerült. A nyár sok élménye az Erdélyen kívül is túl léptea keretemet, de a terveimet megakartam valósítani így a motor bánja most mert kell az a fránya magyar valuta!
Nem utolsó sorban Erdélybe a rendes látnivalókhoz enduró kell nem túrasport!
Minden jót!
szia csirkeszárnyas, örülök, hogy jó utatok volt, nagyon mácsós vagy a képen
kis hangulatkép a hétvégéről
ezek a képek készültek Mágikánál
sziasztok srácok!
nagyon jó hosszú 7végénk volt
csütörtök délelőtt indultunk, tettünk egy jó kis túrát zongoristával, meglátogattuk Mágikát, aki nagyon örült nekünk, kicsit felevenítettük a június 25-26-os ER5-ös emlékeket
van egy nagyon édes, éles fogú kiskutyája
egyik nap délután pedig meglátogattuk Zimmedli családot is Sajkodon ,ittunk egy kis páleszt és sörtés egy jót beszélgettünk
szia kedves Kraszy!
előzetes egyeztetés után szinte bármelyik este 7 órától jó nekem, ezen a héten csüti vagy péntek, mi a 17.kerületben rákoskeresztúron lakunk
ha gondolod, hívj fel 70-24-54-378 és megbeszéljük
várunk szeretettel
Bocs Fisi!

De csak most olvastam az üzeneted mikor már itthon vaok.

Üdv

GZ