Kösz az infót, a kisebb teljesítmény nem hátrány számomra, sőt! Mióta családom van még autóval is sokkal óvatosabb vagyok.
2006-os 620-ért? Úristen! Szeretnék egy ilyent kifogni!
Jó döntés az Er-5. Én két és fél évig és 16.000 km erejéig tulajdonoltam egyet, és januárban adtam el 24.000 km-el 620.000.-Ft-ért. Fekete és 2006 szeptemberi, volt. (most egy új Er-6n van) Ebből az következik, hogy ha ellátogatsz a hasznaltauto.hu-ra ott sok esetben meglehetősen túlárazott gépeket találsz. 2004-es és 2005-ös motorok sokszor 700.000.-Ft feletti áron. Ez irreális.
Na de a motorról. Ha nem volt még Kawád akkor fontos tudnod, hogy a Kawa blokkok különösen ezek a sor kettesek, jellemzően több mechanikus zajt bocsájtanak ki mint mondjuk egyéb japán sor négyes társaik. Ez nem hiba, ez tulajdonság. Azonban, ha olajat cserélnek benne rendszeresen, akor örökélet + egy nap! Ez az ötszázas nagyon kiforrott konstrukció, típushibája nincs, de gondatlan tulaj lehet. Egyetlen dolog ami előfordulhat, hogy a hűtővíz csepeghet mert egy O gyűrű el tud fáradni a rendszerben, de pl, az én motormnál nem jelentkezett soha.
Ami esetedben probléma lehet, a GSX-F után, hogy a kis Kawán gyengébb a fék, és kisebb a teljesítmény. Ha ezekkel meg tudsz barátkozni, akkor soha ne fogsz csalódni benne, mert egy nagyon "jólelkű" motor. Sok sikert a vásárláshoz!
Szeretnék venni egy Er-5-öst, még nem volt Kawám, nagyon tetszik küllemre, el tudnátok mondani, hogy mire kell figyelni vásárlásnál?
Esetleg tudtok jó állapotú eladót?
Amúgy nem az első mocim lesz, egy '82-es Suzi GS400-zal keztem, vele egyidőben volt egy Yamaha fzr250-em, ezek után megvettem az első "igazi" mocit, egy 94-es GSX750F-et, amit sajna pár éve összetört egy barátom. Azóta egy robogón küzdök, de most úgy néz ki, összejött pár százas egy normális gépre.
(Bocs a rövid önéletrajzért... )
A cordura szakitó szilársága és kopásállósága a bőrnél jobb tulajdonságú és kőnnyebb sulyú.Igazat adok Lonettánek hogy jobb izzadni mint bőrtpotoltatni.
Na en is akartam cordura nacit venni aztán farmer lettbelőle.Először is nem volt olyan ami hosszba jó lett volna bokáig érőbe meg elég hülén néztem ki.Másodszor meg 2perc alatt folyt a viz a fenekemről.Csúszásnál meg a cordura ugyanugy szétmegy mint a farmer,a benne lévő protektorok meg nevetségesek.Ugyhogy inkább veszek normális térdprotektort/ha lessz rá lém/és kb ugyanott vagyok csak nem izzadom szét a valagam
Ez igy teljesen rendben is van...annyi, hogy enis hasznaltan vettem a borruham, cakkpakk kb 30ert, a csaj kb 3szor hordta benzintyukkent...ugyhogy csak nezelodni kell. a buko mas, ki tudja kinek a hajtetvei masztak abba mar bele, nem tul higienikus, de a ruhaval szerintem semmi baj nincs. Amugy meg fisi: oke h beleizzadok de konnyebb lezuhanyozni mint bort noveszteni
Hát, ha én elmesélném, hogyan szedtem össze fél millát a 12 éves motorra....szóval egyáltalán nem éreztem, hogy nekem erre a "hobbira" van pénzem, de javaslom, ne is vitatkozzunk ezen.
Akármennyire hihetetlen, nem volt 100k védőfelszerelésre, hanem be kellett osztani: túracucc (doboz, táska) is kellett, meg valami protektoros cucc és bukósisak is. Mindezt 2 év alatt szedegettem össze, amíg az öcsém motorja volt nálam.
Én is egyetértek azzal, hogy a védőfelszerelés fontos és kinek mire van pénze, de legalább protektor legyen benne itt-ott.
A cordura nadrágot és kabátot én sem egyszerre vettem meg, hanem gyüjtögettem, mint anyókák a rőzsét.
És tényleg nem olcsó annyira...de én meg használt bőrruhát nem tudnék felvenni magamra, valahogy nem.
Egy nagyon fontos dologgal vagyok adósa magamnak: egy normális bukósisakkal. Erre gyűjtök az idén, addig meg kihúzom a 8 ezer Ft-os sisakkal. Ha meg fejelem a betontpadkát, akkor annyi volt nekem, de remélem erre nem kerül sor.
Hejj- régi szép idők! Anno az MZ- vel- bomber dzseki- farmer- betkós- és egy fél sisak, de szép is volt.
Ehhez képest mikor megvettem az r-t úgy éreztem magam mint Don Quijote lova!
Én rettent utálom mind a bőr cuccokat, mind a cordurát! Ha tehetném a kabátot sem húznám fel. De legalább azt felveszem- amúgy nyáron farmer, acélbetkós, és cordura felső a párosítás...
én első sorban olyanokra gondoltam akik farmer+sportcipő+pulóverbe nyomják. De azért megjegyzem hogy az én bőr ruhámat itt vettem az apróban, 30.000 kemény forintért (mondjuk az igaz hogy ki kell fogni az ilyen lehetőségeket). Kb 3 éves, egy esés van benne, de nagyon kis sérülések látszanak. Ennél nem hiszem hogy olcsóbb sokkal egy cordura kabát+nadrág. Nem kötelező újat venni, én eddig csak bukót vettem újonnan, mást nem, és nem is tervezek.
Ami pedig a másik véleményem, hogyha valakinek van pénze a hobbijára (és ezzel nem személyeskedni akarok semmiképpen) ami ebben az esetben a motorozás, és mondjuk vesz pl egy er-5 öt ami alsó hangon fél milla, akkor nehogymár ne legyen 100k védőfelszerelésre, mégha használt is, abból kijön a fullos cucc.
Ez így van!
És amúgy sem lenne kedvem-holmi tini ninja teknőcként feszengeni az er- en!
Amúgy meg mi bátran halunk meg - és kész!
Na- jó- hülye vicc volt!
Kedves b_ricsi, azért óvatosan a hülyézéssel. Van olyan, pl. mint én, akinek nincs se 70, se 100 ezre full bőrruhára.
Protektoros cordurára igen, de az csak fele annyiba kerül.
szerintem mint mondtam nem tul sportos. Ezzel is eppugy eshetsz nagyot mint akarmelyik masik "sportosabb" motorral...ha szerinted a csigolyak vedelme ezen a motoron felesleges a te bajod, reszemrol ugy gondolom, hogy ricsinek igaza van.
szia, én is full bőrbe nyomon, nekem egy spyke 2 részesem van. Szerintem aki nem ilyesmi rendes ruhába motorozik, az vagy hülye, vagy még nem esett nagyot . Én azt mondom sose lehet eléggé felöltözni
http://www.tataymotor.hu/?page...
Egyáltalán zavarhatlak titeket ilyenekkel?