Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

a szerzeményesek természetesen szervízigényesek akart lenni
Sziasztok!
Most szereztem meg az A korl. jogsit,még 2 évem van a korlátlanig.
Szerintetek milyen motort lenne érdemes vennem?

Egy 125-ös sportmotort(RS,Mito) vagy egy 400-as belpiacos japán gépet?(RF,Bandit,CBR,VFR,FZR)

Melyiket könnyebb fenntartani (alkatrészellátás,megbízhatóság) és melyiket lesz majd könnyebb eladni 2 év múlva?

Úgy tudom a kis 125-ösök nagyon ki vannak hegyezve,ezért szerzeményezések,viszont a belpiacosokhoz nehezebb alkatrészt találni...
100alatt, 50felett. de 75körül biztos meglenne!
Egy külföldről behozott, 125ccm-es motorkerékpárnak mennyibe kerül a magyar forgalomba helyezése?
Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Hamarosan nagymotor vásárlás elé nézek. Nekem nagyon tetszik a Suzuki DRZ 400 Nektek mi a véleményetek róla? Jó motor? Előre is köszi
Sziasztok!
Riasztós féktárcsa lakatról szeretném megkérdezni a véleményeteket?
Volt e esetleg már valakinek negatív tapasztalata ilyen szerkezettel(nem Abus-t akarok venni,inkább egy olcsóbb de talán megfelelő védelmet biztosító Xena-t)?Érdemes ilyet venni,vagy egy rakás szar,egy fillért se ér...
Előre is kösz!
Az Enumáról még nem is hallottam, de az EK az jó minőség volt nekem... Amúgy meg D.I.D.
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem mi a különbség az Enuma és az EKchain között.
Elvileg az EK-t az Enuma gyártja. A különbség csak annyi hogy enumát kb egy tizesért adnák az EK-t meg kb a feléért? Miért? Milyet vegyek?

Kösz a segítséget előre is!
helló csak olyan kérdésem lenne hogy csak fektetve tudnék motort szállítani hogy lehet e?
HOnda Cr röl volna szó...
Üdv mindenkinek!
Most szeretnék venni egy quadot és ehhez szeretnék tanácsokat kérni. Mire figyeljek a vételnél?Milyen típust ne vegyek? stb..
A segítséget előre is köszönöm!
Helló Lenne egy oan kérdésem hogy vettem 1 új rendszámtáblatartót a mocimra endúró 250 es papiros és nincs rajta fehér kis ablak meg külön lámpa se a rendszám világításához ebbe bele kötnek a hatóságok? Vagy van erre vmien szabály a piros fény az megvilágitja a rendszámot.
Ha volt ien tapasztalatotok vagy tuttok vmit irjatok köszi
Szevasztok akit érdekel a téma etanol kérdésben,akkor annak egy tapasztalat sv1000 teli tank 3l etanol többi benzin(95) akkor a változás semmi,eddig indul megy nem eszik többet és nincs átalakító,köv tank nő az etanol aránya
Mondom a rendőrség az égvilágon semmit nem fog csinálni, oda szerintem feleslegesen mész. Ha nem fizet menj be inkább a károkozás helye szerinti bíróságra és ott segíteni fognak a fizetési meghagyás elkészítésében. Készülj arra, hogy annak az illetéke 3 ropi lesz.
Rendben akkor holnap még egyszer megpróbálom jobb belátásra bírni, ha nem ér semmi írány a helyi kapitányság.
Kösszi az infókat!
Annak hogy hol állt a motorod semmi köze az egészhez. Még ha a nagyapja sírján állítod le, akkor sem boríthatja fel (bár te akkor kegyeletsértesz )
Ja bocs akarom mondani "írásban" kicsit elgépeltem.
Szia!

Értem! Írásosban nem tett bevallást de kb 6 ember előtt beismerte hogy ő volt.
Abból lehet valami problémám hogy nem a parkolóban volt a motorom hanem az épület előtt? A kép régi még átépítés előtti de berajzoltam a feljárót és azt hogy hová szoktam tenni. Gyakorlatilag soha senkit sem zavart. De ezzel kötözködnek miért raktam oda. Ezen kiakadaok mert nem mind1, ha ott volt már hozzápiszkálhat és felobríthajta? Se a polgármester se az igazgató soha nem szólt érte.
Hacsak nem szándékosan tette (miért is tette volna) akkor ez nem rongálás, hiszen azt csak szándékosan lehet elkövetni, szóval a rendőrség el fogja utasítani a feljelentést. Ez szimpla Ptk. alapú károkozás alapesete, amelyet köteles megtéríteni. A károdat miután felszólítottad, a bíróság előtt érvényesítheted (fizetési meghagyás útján elsőnek), ha annak ellentmond akkor per lesz belőle. Mint felperesnek neked kell bizonyítanod azt, hogy a motorban a kárt a nőci okozta, annak mértékét, és hogy előtte nem volt törött. Itt jönnek majd be a tanúk, illetve fasza lenne ha volna valami írásos elismerő nyilatkozata a muffnak. Ha kell még valami infó szólj.
de az is megeshet hogy kiolvad az égő foglalat vagy a lámpa búra ha műanyag
Sziasztok!

Jogi tanácsot szeretnék kérni, hátha van itt ügyvéd vagy hozzá értő motorostárs.
A munkahelyemen vagy egy teljesen degenrált csaj felvették takarítónak. A munkahelyem előtt a bejáratnál van egy oszlopos fedett előtér 2 lépcsőfok emelkedővel az egyik oldalról tolókocsi feljáróval akadálymentesített. Ide a túloldalra fel szoktam tolni a motorom, nem hagyom a parkolóban, mert állandóan jönnek mennek könyvtár, műv-ház, iskola, orvosi rendelő, nyugdíjasok nagy a nyüzsgés egész nap. Itt nincs útban senkinek és kicsit védve is van ha esetleg esne.
Pénteken jön a csaj, hogy felborította a motoromat eddig tisztázatlan okokból, azt monda takarított és véletlenül elborult ami gyanús, mert azért nem olyan könnyú felborítani csak úg yhozzápiszkálás nélkül, azt is kinézem belőle hogy ráült. Elég rondán összetört a bal oldala, visszapillantó, kuplungkar, váltókar, a kormányon is látszik kicsit, hogy ütést kapott és a festés is több helyen le van horzsolva.
Megdícsértem és mondtam, hogy a kárt fizesse ki ebben is maradtunk, a hétvégén szétszedtem a gépet mert terveztem a blokkon kis felújítást gondoltam míg áll ezt is megcsinálom, ma jött azóta először dolgozni kértem egy árajánlatot egy alkatrészbolttól a festéssel és a kormánnyal nem is foglalkoztam az új alkatrészek ára 30.000Ft körüli összegre jött ki. A postaköltséget sem kértem ezt fizesse ki és rendben van. Elvette az árajánlatot hogy rendben van holnap hozza sz összeget.
Erre délután bejön az édesapja hogy nem hajlandóak kifizetni csak maximum 15.000Ft-ot. Jót nevettem mert csak egy új váltókart 14.000ft-ért adnak. Mondtam hogy így is eltekintettem egy két dologtól.
Erre azzal jött hogy már előtte is törött lehetett meg hogy én vagyok a hibás, mert oda tettem a motort ahol volt. Stb stb.... Szóval nem hajlandó fizetni.
Azt szeretném kérdezni ilyenkor tehetek feljelentést rongálás miatt? Ha igen mi ennek a menete, mert ezt nem fogom lenyelni ennyi erővel a fogytékos lánya bármit megtehet büntetlenül? Az esetre sok tanúm van, mert az összes kolega kijött és láttaák a fekvő összetört motort a csaj beismerte hogy ő volt.
Mit tehetek ez ügyben? Még annyit megpróbálok hogy használt alkatrészeket keresek ez a megoldás egy kicsivel talán olcsóbb de szerintem csak pár ezer forinttal és 15.000ből biztosan nem jön ki. Ezt még felajánlom de ha nem fogadja el valamit tennem kell. De elmondtam neki ha ebből feljelentés lesz az összes káromat fogom követelni. Még én akartam elnéző lenni.
Sziasztok! Igazából nem tudom, hogy kihez forduljak segítségért, így ide írom. Hallottam, hogy az osztrák határ közelében van valahol egy motorpiac minden hétvégén. Ha valaki tud valami infot azt megköszöném! Üdv!
Üdv! Segítséget kérnék , egy 95-ös 750-es gixerhez.A probléma az hogy 7000-ig pörög csak és onnantol semmi, nemrég szereltem össze és most valami bi-bi van a karbikkal!? könyen indul,7000-ig simán aztán mintha nem lenne tovább,a szerelés elött tökéletesen működött minden a karbikhoz nem nyultam csak a hengerröl lett leszerelve egyben aztán 2honap mulva vissza.Ha valakinek van valami tippje érdekelne.
Szívesen. Szóra sem érdemes.
Akkor nem variálok. Még egyszer köszönöm a segítségeteket.
Nem javaslom, esetleg leég a generátorod, vagy a világítótekercsed.