" Simán, tisztán " nem lehet, autóknál fele-fele arányban benzinnel keverve. Ha tisztán akarja használni az emberfia, átalakító kell, kb 40 rongy, beszerelve.
szevasztok
bocs hogy beleszólok az E85 témába,de tévhit hogy itthon nem lehet kapni pl:(Kecskeméten is van kb 3 helyen,én solti vok itt is van, kb 50 kúton lehet már kapni)
régebbi karbis vasakon csak több anyagot kell adni plusz az előgyujtást belőni,eggyes injektoros gépek melyeknek inteligens a vezérlése azok gond nélkül rá állnak kb 50%-ig a mostani hideg időben is, én hamarosan tesztelem a gépembe(2004 sv1000)akit érdkel átadom a tapasztalatokat csak azért is hogy ne a tolvaj kormány adóbevételét növeljem
Az E85 nem oktánszámot jelent, hanem 85% bioetanol(alkohol) és 15% benzin keveréke. Ezt még nem árulják Magyarországon, de már ideje lenne. Az alkohol oktánszáma 100-nál magasabb, ezért ha ezentúl minden benzinbe 4,4% alkoholt kevernek, az nem rontja le az oktánszámot, hanem helyettesíti a benzinben lévő oktánszámjavító anyagokat, tehát az oktánszámot ezután is pontosan annyira állítják be, amennyi eddig volt. Eddig 2% alkoholt kevertek a benzinekbe, ezt emelik fel most 4,4%-ra. Viszont az alkoholból 20-30%-al többet fogyaszt az autó, ezért ezentúl kb 0,5%-al többet fognak fogyasztani az autók, ezért legalább 1 Ft-al csökkenteni kellene a benzin árát, lehet, hogy csökkentik is ennyivel, de azt úgyse lehet észrevenni.
Úniós előírás, hogy növelni kell a bioüzemanyagok részarányát, azért növelik a benzinben a %-ot. Persze úgy is növelhetnék a részarányt, ha külön kúton árulnának alkoholt, és külön tiszta benzint, de ezt a benzinkutas cégek nem akarják.
Mi az hogy 4300?
Nem basztak át valamivel?
Tavaly 1800 volt,de szerintem ennyivel nem emelkedhetett a visszahelyezés
Vagy ügyintézői díjjat fizettél pluszba?
Hali!
a véleményetekre lennék kiváncsi....Van 1 yamaha zealom és az a gond vele hogy semmiféleképpen nem akar indulni.Szikra van benzint kap vezérlése rendben és kompleszió is van,de hideginditóval sem akar beindulni.Ha valaki tud SEGITSEN!
Ha kipróbálod,tedd közzé,mi volt az eredmény. Valami nyolcvan- akárhanyas oktánszáma van,ami a boldog békeidők 86-os normálbenzinjének volt. Azt pedig Roburokba,Uazokba,Zukokba,nameg a jó öreg benzines Zilekbe tették. A mai " korszerű "autókat is át kell álligatni, ha használni akarják és ha jól tudom,csak benzinnel keverve ajánlják.
Sziasztok.Lenne egy kérdésem bár nem tudom hogy jó helyen kérdezem-e?Nem tudom tankolt-e valaki közületek már bioetanolt a motorjába?Mik a tapasztalatok?Van különbség?
Véletlenül tudom,hogy Németországban hogy müködik:
ha 18 évesen csinálod a motorjogsit,akkor csak 34 le-set vezethetsz,3 évig.Ha 25,vagy a fölött vagy,akkor egyböl mehetsz
bármilyen erös motorral,rutin nélkül is akár. Valoszinüleg ez az oka,hogy sok fiatal "kis"mocit vesz.
hát végülis én megvettem a motort átírattam és 2 ok miatt vonattam ki a forgalomból egyrészt azért mert nem volt már pénzem a másik meg meg sporoltam kb 8000ft-ot amugy biztositást nem kell fizetned ha kivonatod a forgalomból ideiglenesen
Gondold át alaposan, milyen motorod volt eddig, ha csak autóztál felejtsd el amit tudni vélsz a motorozásról ! Csakis a fokozatosság lehet az alapja mindennek! Nagyon hasznos minden motoros továbbképzés,de a rutint azt nem pótolja semmi. Egyébként Németországban a kezdő motorosok sokkal több kis köbcentis motort vásárolnak, mint nálunk,persze, százalékos arányban az összes motoroshoz viszonyítva.Különben meg az ember max két év múlva úgyis át akar ülni egy másik motorra!
hát az biztos hogy ha lejár a kivonás akkor automatikusan vísszahelyeződik a forgalomba,de ha előbb szeretnéd akkor szerintem kifizettetik veled ujra az 1800 forintot,és már motorozhatsz is!Ne feledd a biztosítást,mert ha nincs rajta érvényes,akkor nem helyezik vissza,csak ha megkötötted
Hát nem is ugy gondoltam a kétszemélyes történetet hogy egybe ráültetni a második személyt.De nem szeretném jövöben lecserelni a mocit amit veszek érted?Hosszabb távra szeretném vásárolni,inkább ovatosabb leszek,vagy (amugy is)elmegyek safety honda-hoz egy két napos tanfolyamra,állitolag sokat lehet tanulni.Te erröl mit tudsz?Köszönöm gyors válaszod.
Hát nem is ugy gondoltam a kétszemélyes történetet hogy egybe ráültetni a második személyt.De nem szeretném jövöben lecserelni a mocit amit veszek érted?Hosszabb távra szeretném vásárolni,inkább ovatosabb leszek,vagy (amugy is)elmegyek safety honda-hoz egy két napos tanfolyamra,állitolag sokat lehet tanulni.Te erröl mit tudsz?Köszönöm gyors válaszod.
előbb tanulj meg rendesen motorozni.. kanyarodni fékezni.. aztán majd lehet két személy is.. meg mi az hogy kevés? 90-100nál még 2 személlyel is van tartalék egy 40 ló körüli motorban is
am sztem kisebb motorral eleve könnyebb a tanulás is. meg nem is büntet olyan keményen
bocs hogy beleszólok az E85 témába,de tévhit hogy itthon nem lehet kapni pl:(Kecskeméten is van kb 3 helyen,én solti vok itt is van, kb 50 kúton lehet már kapni)
régebbi karbis vasakon csak több anyagot kell adni plusz az előgyujtást belőni,eggyes injektoros gépek melyeknek inteligens a vezérlése azok gond nélkül rá állnak kb 50%-ig a mostani hideg időben is, én hamarosan tesztelem a gépembe(2004 sv1000)akit érdkel átadom a tapasztalatokat csak azért is hogy ne a tolvaj kormány adóbevételét növeljem
Csak mert itt Tbányán van a kúton 230 körül...
Úniós előírás, hogy növelni kell a bioüzemanyagok részarányát, azért növelik a benzinben a %-ot. Persze úgy is növelhetnék a részarányt, ha külön kúton árulnának alkoholt, és külön tiszta benzint, de ezt a benzinkutas cégek nem akarják.
Nem basztak át valamivel?
Tavaly 1800 volt,de szerintem ennyivel nem emelkedhetett a visszahelyezés
Vagy ügyintézői díjjat fizettél pluszba?
a véleményetekre lennék kiváncsi....Van 1 yamaha zealom és az a gond vele hogy semmiféleképpen nem akar indulni.Szikra van benzint kap vezérlése rendben és kompleszió is van,de hideginditóval sem akar beindulni.Ha valaki tud SEGITSEN!
ha 18 évesen csinálod a motorjogsit,akkor csak 34 le-set vezethetsz,3 évig.Ha 25,vagy a fölött vagy,akkor egyböl mehetsz
bármilyen erös motorral,rutin nélkül is akár. Valoszinüleg ez az oka,hogy sok fiatal "kis"mocit vesz.
és ha vivonnyák akkor mit nem kell azalatt az idő alatt füzetni?
am sztem kisebb motorral eleve könnyebb a tanulás is. meg nem is büntet olyan keményen