Ennyire oreg lennek ? :-) Robogot semmi esetre sem szeretnek venni . Kesobb 2-3 ev tavlataban szeretnek komolyabbat hogy tudjak menni europaba es Magyarorszagra egyarant motorral.
Véleményem szerint, elsőre valami olyan motort vegyél, amivel nem gond, ha néha feltörlöd az aszfaltot és olcsó fenttartani, amibe utanna nem buksz bele sok pénzt. Ez mondjuk lehet egy gs500 as suzuki, vagy egy yamaha xj diversion. Szal valami régebbi, aztan egykét év után, ha megvan a tapasztalat és a rutin, jöhet egy újabb gép.
Lenne par kerdesem . Az elso motor vasarlasa elott allok es szeretnek jotanacsot .
Vezettem mar motort de nem igazan vagyok gyakorlott .
175 cm magas , 80kg vagyok .
Lehet hulyeseg de ha nem muszaj nem igazan vennek 50-es robit mert ahol elek horror aron vannak es annyiert mar komolyabb jarganyt is kaphatok .
Amire kellene : munkaba jarni , hetvegi motorozas . Varosban , autopalyan ugyan csak hasznalva lesz .
Szoval azt szeretnem tudni milyen tipuso es meretu motort ajanlanatok . 34 eves vagyok nem szguldozni kell :-)
Itt egy kep amire gondoltam . Jol birom a kritikat :-) Minden jotanacsot elore koszonok.
Az egyik haverom azt mondta,hogy miután a sósavval lemartam a rozsdát....tegyek bele szódabikarbónat mert az lúgos és így semlegesíti.....!
Ha ez se lesz jó akkor most már tényleg a kavics jön.....csak még nem tom,hogy fogom kiszedni belőle
mert elég furcsa a tank!
én már csináltam ilyet, a lególcsóbb mód ha kaviccsal, 10es anyákkal rázogatod, amikor kijótt mindenhonnan a rozsda akkor nitróhigítóval kimosod és Minarol nevű festékkel kell kilögybölni, elképesztő jó lesz
itt vidéken a babetták simsonok tankját egy jo adag kavicsos rázással pucojlák asszem :) gondolom némi benzinnel vagy ilyesmivel mellette. mossa és "csiszolja"/kotorja.
Hello! Az a gondom,hogy nagyon rozsdás a tankom!
Próbáltam már ipari sósavval és Trisóval is!
Szépen lehozza a rozsdát!
De miután kimosom a tankot és próbálnám megszárítani a rozsda ugyan úgy vissza jön
Valaki tudna valami okosságot mondani?
üdv
500e körül milyen endurokat érdemes nézni egy alacsony (170) kezdő embernek? vagy milyen hamar lehet megszokni így a magas ülést?
első motornak talán valami könnyebb 2T kéne, de tényleg tanácstalan vagyok.
Sziasztok! A segítségeteket és a tanácsotokat kérném mocivásárlással kapcsolatban. Nyáron rakom le a 125-ös jogsit, majd szeretném megvenni az első motoromat. Mindenképp használt endurót szeretnék venni. A kérdésem az lenne, hogy kezdhetnék-e biztonságosan, tanfolyamon kívüli rutin nélkül, forgalomban 125-ös mocival, vagy vegyek előtte a rutin kedvéért egy 50-est? 16 éves vagyok, kb 180 cm, 70 kg. Én a 125-ös Yamaha DT-ben és a 125-ös Honda CRM-ben gondolkodtam eddig (ezek tetszenek a legjobban + jók róluk a vélemények). A tanácsokat előre is köszönöm! E-mail: sithdanika@citromail.hu
Kérlek SEGÍTSETEK !
Bajba vagyok ! Van egy szerelmem .. Yamha Dt 125 nek hívják , csak az a gáz , h a motor külföldi papírokkal rendelkezik ! Spanyol származázű a kicsike , a Vámpapírja megvan ! Milyen kötelező papírok kellenek , a leműszakiztatáshoz , ( le akarom rendszámoztatni ) ELŐRE IS NAGYON SZÉPEN KÖSZI A SEGÍTSÉGET , NAGY HASZNÁT FOGOM VENNI ja és =) ÉLJENEK A MOTOROSOK!
Szerintem bátran kezdhetsz akár egy 400-as géppel is, ha van egy kis önuralmad, ugyanis a kisebbet elég gyorsan kinövöd. Nekem is ez a 400as az első motorom és nem érzem olyan erősnek hogy ne tudnám kezelni. Én a 400as Banditot, Hornetet, XJR-t és a többi hasonló gépet ajánlom neked, esetleg, ha sportmotort akarsz akkor 400-as GSX-R vagy CBR. Arra kell vigyázni, hogy ezek japán belpiacos gépek és az alkatrészellátás nem olyan jó, mint az itt értékesített motoroké.
Lassan végzem az fullos A jogsimmal, és már kezdtem nézelődni a piacon, ehhez kéne egy kis segítség. Full kezdő motoros vagyok (22 éves, így lett a teljes A ), elsőre mindenképp egy 125-ös vagy 250-es motort szeretnék, és valami sportosabb kinézetűt (nyilván ezért itt kérdezem :P). Kb 1 misim lenne rá, mindegy, hogy használt vagy új. Mit ajánlanátok?
Mindenkinek köszi a választ.
Visszaolvastam jó pár oldalt és én is pont erre az állás pontra jutottam. Bika lánc, bazi-nagy lakat kombó lesz a helyes út"
Jó minőségű és vastag láncot feltétlenül, és úgy kösd ki, hogy a lánc kicsit magasabban, a levegőben legyen, ne a betonon. Ugyanis a combosabb erővágót a betonon, lábbal nyomják.....
Ha nem hallod a riasztót akkor kár bele!
Jó erős vastag lánc,és mindenképpen kikötni valahova,mert ha csak magában zárod le úgy még feldobhatják 1 kisteherre!
Szevasztok!
Holnap hozom el a motorom és mivel parkolóházban fogom tartani, felmerül a biztonság kérdése. Tehát, tárcsafékzár és riasztó ügyben kellene egy kis jó tanács. A VI-ker-ben lakom, hova mennétek ha nem drágán de mégis jó minőségű komponenseket kellene vennetek?
Kötelező biztosítás kötésekor pedig kapsz egy igazoló matricát, azt meg ragaszd fel az ülés alá vagy a sisaktartóba, rendőr nézi igazoltatáskor. Elméletileg jól látható helyre kellene, de védett helyen nem szedi le senki.
Lenne par kerdesem . Az elso motor vasarlasa elott allok es szeretnek jotanacsot .
Vezettem mar motort de nem igazan vagyok gyakorlott .
175 cm magas , 80kg vagyok .
Lehet hulyeseg de ha nem muszaj nem igazan vennek 50-es robit mert ahol elek horror aron vannak es annyiert mar komolyabb jarganyt is kaphatok .
Amire kellene : munkaba jarni , hetvegi motorozas . Varosban , autopalyan ugyan csak hasznalva lesz .
Szoval azt szeretnem tudni milyen tipuso es meretu motort ajanlanatok . 34 eves vagyok nem szguldozni kell :-)
Itt egy kep amire gondoltam . Jol birom a kritikat :-) Minden jotanacsot elore koszonok.
Ha ez se lesz jó akkor most már tényleg a kavics jön.....csak még nem tom,hogy fogom kiszedni belőle
mert elég furcsa a tank!
A sósav rozsdásít.
Apró szemű sóder.
üdv
Próbáltam már ipari sósavval és Trisóval is!
Szépen lehozza a rozsdát!
De miután kimosom a tankot és próbálnám megszárítani a rozsda ugyan úgy vissza jön
Valaki tudna valami okosságot mondani?
500e körül milyen endurokat érdemes nézni egy alacsony (170) kezdő embernek? vagy milyen hamar lehet megszokni így a magas ülést?
első motornak talán valami könnyebb 2T kéne, de tényleg tanácstalan vagyok.
üdv
Bajba vagyok ! Van egy szerelmem .. Yamha Dt 125 nek hívják , csak az a gáz , h a motor külföldi papírokkal rendelkezik ! Spanyol származázű a kicsike , a Vámpapírja megvan ! Milyen kötelező papírok kellenek , a leműszakiztatáshoz , ( le akarom rendszámoztatni ) ELŐRE IS NAGYON SZÉPEN KÖSZI A SEGÍTSÉGET , NAGY HASZNÁT FOGOM VENNI ja és =) ÉLJENEK A MOTOROSOK!
Szerintem bátran kezdhetsz akár egy 400-as géppel is, ha van egy kis önuralmad, ugyanis a kisebbet elég gyorsan kinövöd. Nekem is ez a 400as az első motorom és nem érzem olyan erősnek hogy ne tudnám kezelni. Én a 400as Banditot, Hornetet, XJR-t és a többi hasonló gépet ajánlom neked, esetleg, ha sportmotort akarsz akkor 400-as GSX-R vagy CBR. Arra kell vigyázni, hogy ezek japán belpiacos gépek és az alkatrészellátás nem olyan jó, mint az itt értékesített motoroké.
Lassan végzem az fullos A jogsimmal, és már kezdtem nézelődni a piacon, ehhez kéne egy kis segítség. Full kezdő motoros vagyok (22 éves, így lett a teljes A ), elsőre mindenképp egy 125-ös vagy 250-es motort szeretnék, és valami sportosabb kinézetűt (nyilván ezért itt kérdezem :P). Kb 1 misim lenne rá, mindegy, hogy használt vagy új. Mit ajánlanátok?
Visszaolvastam jó pár oldalt és én is pont erre az állás pontra jutottam. Bika lánc, bazi-nagy lakat kombó lesz a helyes út"
Jó erős vastag lánc,és mindenképpen kikötni valahova,mert ha csak magában zárod le úgy még feldobhatják 1 kisteherre!
Holnap hozom el a motorom és mivel parkolóházban fogom tartani, felmerül a biztonság kérdése. Tehát, tárcsafékzár és riasztó ügyben kellene egy kis jó tanács. A VI-ker-ben lakom, hova mennétek ha nem drágán de mégis jó minőségű komponenseket kellene vennetek?