Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Mármint a kipufogógyártóról beszélek...
Látod, te sem vagy tisztában vele...
A gyártónak kvára nem kell adnia semmilyen műbizonylatot, vagy papírformát a kipufogójával, ha rajta van az engedélyezési szám, mivel az azt jelenti, h egy EU-s országban bevizsgálták, és megfelelt, amit KÖTELES elfogadni a magyar állam, mert mi is csatlakoztunk ehhez a szabályrendszerhez...
Nincs ebben semmi ördöngősség. A gyári alkatrészekkel van engedélyezve a motor a közlekedésre. Ha így mész műszakira akkor minden rendben. De mindenki vesz általában sportkipufogót. Aki ilyet gyárt az ad hozzá műbizonylatot hivatalosan, amivel garantálja, hogy a "cserealkatrész" ahhoz a motorhoz van gyártva és teljesíti az előírt műszaki feltételeket. Tehát mondjuk valószínűleg ilyen papírost nem fogsz kapni egy full rendszerhez, ha azt kizárólag versenypályás használatra készítették, hiszen ott nem kell megfelelni ezen szabályoknak és valószínűleg nem is felel meg. Viszont kaphatsz ilyen papíros egy slip on street legal dobhoz, tanúsítva a gyártó által, hogy azzal nyugodtan közlekedhetsz utcán, mert minden műszaki előírásnak megfelel és a te motorodhoz gyártották. Mert ugye egy gixerről kókányolt dob egy R1-esen már vanószínűleg nem úgy muzsikál...
Tudoom Pohi,
A törvényt nem értem, és az ellen írtam amit írtam.
De már rajta vagyok nagyon az ENSZ EGB-s témán. Ha egyszer kibogozom a szálakat, utána jöhetnek nekem a műbizonylatukkal...
Tavaly megkaptam úgy ex szerelőmtől emelt szintű vizsgával a Ducit, hogy jobb hátul nem villogott az irányjelző + nem volt fékpilács. Kontakt hiba javítás + izzócsere megoldotta. Gondolhatod, hogy örültem neki mikor visszakaptam. Még mondta örömmel, semmit nem néznek.
Nem ismernek. Átnéznek mindent rendesen. Ahogy tapasztalom az alvázszám, km óra állás és a fékrendszer, világtó berendezések állapota a fontos amit nagyon megnéznek.
Arról volt szó, hogy olyan a dobja a srácnak amin nincs "E" betű és számsor
Gondolom rendszeresen ugyanarra a helyre viszed a technikákat így ismernek, érted, hogy hogyan mondom... nem is buziskodnak Veled ami teljesen érthető.

A műbizonylatot kérjék el a gyártótól. Ezért van az E betű
után az a számsor...
amúgy szerintem a kutyát nem érdekli, ha nem ordít nagyon a dob. Én az NKH-hoz hordom az autót, motort, mert ott a legolcsóbb. Soha nem nézték még a kipuffancsot. Persze nem árt berakni a szűkítőt ilyenkor. Ha nincs akkor pár ezerért csinál bármelyik kipufogós....
"A csere alkatrészként felszerelésre kerülő kipufogó dobnak, olyan alkalmazási engedéllyel kell rendelkeznie, amely az adott motorkerékpár típusra engedélyezi a felszerelését. Az alkalmazási engedélynek ki kell terjed arra is, hogy az adott típusú motorkerékpáron bevizsgálták a kipufogó dobot, és a járműre előírt jóváhagyási feltételeket ezzel is teljesíti. Az alkalmazási engedélyt vagy a műbizonylatot, ami igazolja a megfelelőséget közlekedés közben a vezetőnek magánál kell tartani. Az alkalmazási engedéllyel rendelkező alkatrész felszerelése nem minősül átalakításnak."
Hatósági jelzés nélküli sport dob? Az mi, nincs rajta rendszám?
Hivatalosan Mo-n nem kötelező az E tanÚsítvány. Hangosabb ne legyen a megengedettnél.
Sziasztok.
Tudtok nekem tanácsot adni abban hogy hatósági jelzés nélküli sportdobbal felszerelt motort hova tudom elvinni műszakiztatni Ceglédhez minél közelebbi városba? Nem nagy motor csak egy kis YBR125ös.
Hát eléggé hibázott az akkori okmányirodás....
Bemondod, hogy elveszett és kapsz másik azonosat...aztán máris kettő van. Vagy ha valóban elveszett és valaki megtalálja, esetleg elkövet vele valami bcs-t.....elég lehetetlen lenne kimagyarázni. Nem gondolom, hogy ezt a lehetőséget jogosan biztosítják. Körözést meg ugye nem lehet kiadni akkor a rendszámra, mert ugyanolyat adnak.
Új rendszám+új forgalmi/törzskönyv és mindenki nyugodtan alszik.
2 éve még simán adtak
azóta nem tudom hogy változott-e
de annyi pénz volt az azonos karakterkiosztású új rendszám mint az új másik rendszám+forgalmi
Semeddig sem tart, hogy bemész az okmányirodába, és első kézből elmondják neked!
Motorra nincs pótlás, mivel egy darab van.
Rendszámot körözik X ideig... ezt úgysem akarod kivárni.

Szóval új rendszám és forgalmi.
Sziasztok! Elveszett rendszámtábla pótlása mennyi idő? Adnak ideigleneset?
Még nincs,kerestem reggel.
Van még pár doboz aminek az alljára lenézek.
én régen termeltem is eladtam is piacoztam is stbstb(soha többet ügyfelekkel szarozni) alapból "utálom" a kereskedőket(felvásárlókat) még ha nem is mind
pont ezért írtam hogy szükséges rossz, amit lehet jól is csinálni meg rosszul is
a lenti példa volt a "rossz" de leginkább ez az általános kereskedői mentalitás
de abban is biztos vagyok ha holnap reggel 8-kor eltűnne az összes kereskedő elég nagy szarban lenne mindenki
amúgy megvan már a kapcsoló?
Ez OK.
27% AFA rárepül egyból.És a többi költség.
Van ilyenis.De ha azt nézed hogy azt a melót a gyártó végezné az életbe nem jutna ideje melózni.
Amíg nem vagy benne tökegyszerűnek tűnik de van hogy 1,5 óra foglalkozás után egy viszhát sincs.
A vevő részéről meg mondjuk közkeletű példa a Louis.
Ha azt a millió cuccot amit tart raktáron egyenként túrnád ki beleőszülnél.
Könnyebb hogy egy helyen tudod beszerezni és racionálisabb még ha drágább is.
Ezenkívül a mennyiségek,a gyártónak/termelőnek még ha engednie is kell megéri egy biztos mennyiséget szerződve valakivel termelnie mint a beeső végfelhasználókra várni és esetleg rárohad stb.
Szó mi száz kategórikusan kijelenteni hogy a kereskedelem semmi más csak egy "élősködő" a jólelkű gyártóemberen az szín tiszta szűklátókörűség.
értékteremtése nincs a kereskedelemnek, ha így nézzük egy szükséges rossz, amit még lehet arcpirító módon is csinálni
pl egy ismerős kaktuszokat szaporított(van neki tök sok fajta hobbinak indult)
aztán egyszer gondolt egy nagyot pár boltost felkeresett hogy mi lenne ha árulnák a kaktuszait
árulták is, amit 80ft-ért megvettek ott helyben felcímkézték 250-re
" kereskedelmet "rövidited meg" aminek soha nem volt valós hozzáadott értéke a termékhez, csak elösködik az elöállító, és felhasználó között"

Ez nem igaz.
"igazi magyar sóherság"

Onnan nézve lehet hogy az...
Igaziból engem csak a "magyar" jelzö zavar benne...ugyanis szerintem minden nemzet fia él az ilyen lehetöségekkel, a németek, miért jönnek többek között Mo.ra nyaralni, vagy fogászatra? A határ mentén élök bármelyik országban nem ragadják meg a lehetöséget a olcsóbb dolgok esetén?
Èn pozitív hozzáállással bele tudnám azt is magyarázni, hogy itthoni szolgáltatást vesz igénybe, itthon költi el a pénzét, mivel nem nagy távolság és megteheti...amiben tudok én is így teszek...csak az a gond hogy egyre szükül a kör a visszaélések, becsapások miatt nagyon sok területen.
Meg legtöbb esetben azt a kereskedelmet "rövidited meg" aminek soha nem volt valós hozzáadott értéke a termékhez, csak elösködik az elöállító, és felhasználó között...és sok esetben vastagabb profitra tesz szert , mint maga a gyártó, és mindezt teljesen természetesnek tartaja...

Szerintem az igazi müvészet annál szebb mint amivel anno az undort kiváltották belölünk...csak nem az ajnározott, magasztalt nyugati kultúra müvészete az amire fel kell nézni...a mi több ezer éves kulturánk és annak müvészete valóban magasztos, és megismerve az igazi történelmük egy idö után magyarázatok nélkül is "àtjön" a mondandója... de ez egy másik történet...
igazi magyar sóherság
mert ugye kellene a korlátlan és persze olcsón is
nem fikázásképp, én se lennék különb
amúgy az a 2000eur kb egy havi pénz, itthon is kb egyhavi munkabér ára a jogsi
amúgy az a nyakatekert német 20 karakteres szavak kiakasztóak
kb mint az irodalom.....mire gondolt a művész