Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Elég régóta.
Én már amikor télre kivonogattam a motort (2007-2008-2009), jeleztem az önkormányzat felé és bemutattam a kivonási papírt. Természetesen a megkezdett hónapot ki kellett fizetni, de a többit jóváírták. (nem kértem vissza), mert tavasszal meg úgyis kellet fizetni)
ez mióta van így?
Sokan így szereznek alkatrészeket. Vesznek pl. egy robogót és átszerelgetik a saját rossz dolgaikat rá, majd jelentkezek azzal, hogy ez rossz, az rossz...stb.

Csak óvatosan az ilyenekkel! Sajnos manapság nagyon meg kell nézni az eladót is és nem úgy, hogy "aki kifizeti vigye".
A telj. adó minden megkezdett hónapra vonható csak le.
Szóval ha én febr. 14-én eladom neked a járművet és már kifizettem akár félévre vagy akár egész évre előre a telj adót, akkor márciustól visszakérhetem a fennmaradó rész.
"Főnök" megszólítás, be nem mutatkozás, bizonyos régiókra jellemző tájszólás, bizonyos beszédstílus bőven elég indok a telefon kinyomására.
gyúrj te is
és szerezz be legalább egy mosolygós pitbullt ha ilyen körökben forgolódsz
amúgy meg nem kell üzletelni olyannal aki nem szimpatikus
amikor fater zsiguliját árultam potyogtak ám befelé rendesen a "testvérek" de nem adtam nekik csak olyannak aki szimpatikus(azóta is drift versenyekre jár az 1200essel )
"Ovakodj a törpétől " Dúrva egy világot élünk . A napokban eladtam egy robogót ,megtekintett , kipróbált állapotban . Rejtett hibája nem volt , megbízható , stabil járműként üzemelt hidegen , melegen. Aztán egy nap érkezik egy fé..eg .elviszi .Majd naponta zaklatva hívogat hogy nem indul, meg lukas a tank ,meg mindenféle sosem tapasztalt próblémát említ. Majd a 3. Nap üzemképtelenül , fenyegetve visszahozza , pénzét követelve , többed magával ! Ez itt Magyarország ahol már nem a jog dönt , hanem az ököljog , meg a kigyúrt emberek .
Szerintem ha nem fizetted be az ez évi adót, akkor már rég kezdeményezték volna a motor forgalomból kivonását az okmányirodában. Nem tudom, hogy mennyi a türelmi idő...
Az adó sem magánügy sőt, amióta visszterhes adás-vételit kell írni azóta ha az eladónak bármely köztartozása van akkor nem írják át a vevőnek a járművet hanem akár le is foglalhatják. Talán 3 éve van így, már nem emlékszem, de így van.
A kötelező csekkjét nem kell odaadnod, viszont köteles vagy megmutatni neki, hogy nem "fedezetlenségi díjjal" fogja kezdeni a tulajdonosi életét (tehát hogy van a járművöb az adásvétel pillanatáig érvényes biztosítás). Az adó az "magányügy", neki erre az évre nem kell fizetni (azt már rajtad hajtották be), ő majd jövőre kap értesítést.
a teljesítményadót az adott gépjárműre az fizeti,akinek a nevén van folyó év jan.1.-én(ezért érdemes járművet venni januárban,abban az évben nincs adó)a biztosítás díját pedig az adásvételi bemutatása után adott időpontig visszatérítik,ha előre befizetted az egész évet...
Nem kell. Majd ő is szépen befizeti saját részéről.
Még olyan kerdese lenne hofy a motorra egesz evre befizettem a kw adot valamint a kotelezot. Az azt igazolo csekkeket is oda kell adnom az uj tulajnak?
Akkor Nagy drága autót ami szemből jön
Mér pont 7-esBMW-t?
Én eleve nem árulok soha semmit lejárt műszakival hanem frissel, de nem is vennék, ez alól csak a kis Duki a kivétel ugye mert én honosítottam. A leendő vevő b@szik ki magával ha netán gebasz lesz, de azt kívánom ne legyen.
Meg hogy eggyáltalán tudatánál van,beszámítható állapotban
De tényleg ki az az eszement aki a mai világban egy 3000ft-os utánfutó bérlésének összegéért kockáztat egy 50-ezres bírságot,ha nem okoz balesetet,ha okoz akkor bírság+összes kár ha volt biztosítás ha nem (mert ugye lejárt műszakinál nem fizet a biztosító).
Aztán ha kimegyünk a távolsági busz elé,ami félrekapja a kormányt szétüti a 7-esBMW-t a szembe sávba+fölszalad a buszmegállóba lerendez egy két polgárt, szétüti a villanyoszlopot a faluban elmegy az áram+kigyulad abusz és leég.
Nem negy kár keletkezik KB:100-milliós+az életjáradékok,mindez egy 3000ft-os utánfutóbérlés miatt amit a biztosító nem fizet mert nem volt műszaki
Ocsmányirodába mész az adásvételivel, a törzskönyvet pedig oda kell adnod az új tulajdonosnak, amit majd ő visz be és leadja az ocsmányirodában, azt kb 2hét és megkapja majd postázva a saját névre szólóját. Adatellenőrzésekor odafigyelni nagyon.
Adásvételibe megjegyzésnél írjátok be, hogy tudatában van a lejárt műszakinak!
Igen a törzskönyv+a forgalmi az övé,Ilyen esetben én próbakörre is csak úgy engedném ha megírtátok az Tulajdonjog átruházási szerződést és kezedben a lé.
Kimegy az ember a kapun megy egy kört nem kapták el nem esett el de nem kell neki visszahozza szétépitek a szerződést és mindenki boldog marad.
Mert érted megy egy kört nincs papírod elüti a busz a sarkon hiába adta oda a vételárat a próbára akkor tényleg a te sarad.
Értem.
Tehát amint aláírtuk az adásvételi szerződést onnantól kezdve mindenért ő felel ami a motorral kapcsolatos. Nekem csak be kell jelentenem az okmányirodában hogy elkelt a motor? Oda vinnem kell valamit az adásvételi szerződésen kívül? Ileetve az új tulajnak oda kell adnom a nevemre szóló törzskönyvet, vagy azzal mi a teendőm?
Csak nagyon fontos hogy ilyen esetben alaposabban ellenőrízd az adatait és az okmányai érvényességét,és az is hogy a nyomtatvány boltban kapható Tulajdonjog átruházási szerződés-nevű formanyomtatványt töltsétek ki amin Percre pontossan fel kell tüntetni mikor viszi el tőled a motort,nehogy valami himi -humi netről letöltött adásvételivel add el.Továbbá ahogy van időd irány az okmányiroda kérsz rá egy bélyegzőt amivel még hitelesítik is meg felviszik a rendszerükbe hogy eladtad aztán akkor már tényleg minden papír az új tulajnak megy.Ha ezek megvannak akár bankot is rabolhat vele:)
Minden az új tulajdonos felelőssége! Kötelező biztosítást is kellett kössön, mielőtt felül rá akár van vagy nincs műszaki vizsga a járművön. Aggodalomra semmi okod.
Sziasztok.
Miután megírtuk az adásvételit, és az új tulaj a lejárt műszaki ellenére is keréken akarja hazavinni a motort és útközben elkapják a rendőrök, akkor ki kapja a bírságot?
A forgalmi még a nevemen van és mondhatja azt hogy csak kölcsönadtam neki. Vagy ilyen esetben mivel tudom azt elkerülni én kapjak bármilyen bírságot?
Akit érdekel a kipufogós E betűs téma:
http://www.kti.hu/uploads/ENSZ...
http://www.kti.hu/uploads/ENSZ...
Már csak meg kell találni és összeollózni a megfelelő kiskaput...
Mondja a ki? A melyik törvényben?
Mert most épp ezeket az ENSZ EGB-s törvényeket nézegetem...
Tisztában van.Minden ,nem "gyári" eredetű alkatrészhez kell.
Ugyan a számokból vissza kereshető mit és mire gyártottak de ettől függetlenül kell.