Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

1.
Ha hivatalos (ilyenekkel foglalkozó cég) oldaláról töltötted le a legfrissebbet, akkor elfogadják.
2. Talán 4 példány.
3. Egy szerződésre azt a dátumot kell ráírni,a mikor készült. Evidens.

Ahogy látom itt eleve lesz pár okirat hamisítás.
Mivel nem most fogod megvenni az olasz eladótól és nem is te vetted tőle.
Helló.

Lassan aktuális lesz a honosítás.
Pár kérdés felmerült még bennem, nehogy ott legyen vmi kavarás.
Talán tudsz segíteni.

1. A mellékelt kétnyelvű adásvételit elfogadják?
2. Mennyi példánynak kell belőle lennie?
3. Mikori dátumot írjak a szerződésre?

Az olasz kivonási papíron 2012-es dátum van.
Én 2014-ben vettem át egy magyartól aki idáig rendszám nélkül használta.

Köszi előre is választ.
Nem... 2003-2005-ig volt per...
Érdekes, mert nekem ezzel kezdte a biztosító... kifizette a kár felét. Az eset hasonló volt, szinte uez, csak autóval.

A másik feléért pereskedtem 2 évet. (2000-2002)
512e Ft volt a kár, 256e-t fizettet ki. A maradék 256e Ft-ra 680e-t fizetett, miután megnyertem a pert. Ez akkor egész jól esett
Nem biztos, hogy ugyanaz volt a te eseted az övével. Sok apróságon múlnak dolgok.
Az 50:50 felelősség megosztás esetén, általában mindenki viseli a saját kárát. Nincs keresztbe 50% fizetés.
Fizeti a biztosító a kárösszeg felét! Ha azonos mértékű a kár mintkét félnél, dönthetnek arról a felek, hogy a bonus megmaradása mellett vállalják a saját kárukat, de ha nem, akkor csökken a bonus és az 50%-t fizeti a biztosító.

Ha perre megy, és 50%-50% felelősségmegosztást hoz ki a bíróság, akkor még a perköltség felét is fizetheted...

Én végigjátszottam ezt, 2 évig pereltem a MABISZ-t, csak én nyertem...
Ha ténylegesen is megvalósult az 50:50, akkor az annyit jelent, hogy mindenki viseli a saját kárát. Nem a kárösszeg felét.
Így van helyszínelés volt,a semmit úgy értettem,hogy sajnos semmi nyom nem volt ami valamelyik fél oldalára dönthetne,természetesen jkv is volt.Elnézést a rossz fogalmazásért..
Igen,Gino amit leírtál az lett megállapítva,elnézést kicsit összecsaptam a mondanivalómat!Szóval nem értem,hogy a rendőrség megállapította hogy 50-50,kihallgatták utána is ezt állapították meg,hogy ezek után miért erőlteti még a bíróságot is mert ugye mind a ketten benyújtottuk a biztosító felé a kárigényünket nekem pont erre várnak,hogy kapjak egy jogerős ítéletet de amíg a hölgy nem nyugszik bele,hogy ez lett megállapítva addig ugye nincs jogerő..
BearDr mondja majd a frankót!

Addig én azért megkérdezném, hogy mi is pontosan az a "hívtuk a rendőrséget végülis a lényeg az lett ,hogy nem tudtak megállapítani semmit"
Ez most egy helyszínelés volt?
Keletkezett egy mérések, fényképek alapján megírt jkv?
Ebben gondolom nem az lett leírva, hogy "semmi". Legfeljebb az, hogy nem megállapítható a felek közrehatásának mértéke. Gyakorlat szerint lett 50/50. A bíróság ebből a jkv-ből fog dolgozni (és a felek elmondásából), mert gondolom új szakértői vélemény hogyan és minek is készülne.

Gyanítom, hogy ilyen esetben marad az 50/50.
Szép napot!
Kérnék egy kis segítséget mert nem teljesen világos nekem a helyzetem:szóval Októberbe volt egy balesetem egy személyautóval egy kanyarba összeértünk én elestem a hölgy azt mondja én mentem át a sávba én úgy láttam ő jött át hozzám hívtuk a rendőrséget végülis a lényeg az lett ,hogy nem tudtak megállapítani semmit mert féknyom egyik részről sincs a törött alkatrészek meg össze lett szedve mire kiértek a rendőrök.A rendőrség azt állapította meg,hogy mind a ketten ugyanolyan hibásak vagyunk tehát 50-50% én ez ellen nem is éltem semmiféle fellebezéssel tehát részemröl jogerős, a hölgy viszont igen most kihallgatták újból az előbbit állapították de ezt se fogadta el szóval ugy néz ki megy bíroságra!Ha a bíroság is ezt állapítja meg utána az ő részéről is jogerős lesz?Elnézést a terjedelmes szövegért
Szabálytalan ott is. Ha menekülsz szabálysértés.
Nem az a baj, hogy a KRESZ szabályit szeged meg -a rendszám hiánya nem az- hanem az, hogy engedély nélkül használod más területét. A töltés ráadásul jellemzően természetvédelmi terület határát is jelzi.
Helló. az lenne a kérdésem hogy egy töltéseb belül (nem a töltésen hanem 50métertől többre az aljától érvényesek a kresz szabályok? mert a töltésEN csak a Fetivizig mehet de az aljába mehetek crossmotorral, vagy jogsi nélkül? ott is szabálytalan? és mennyi esély van arra hogy elkapjanak ott? Valamint a mások kérdésem ha menekülök és ugy kapnak el pl megáll alatam a motor elfogy a benzin és elkapnak akkor az már buncselekmény?
Majd ha a vadőr aládlő magyarázkodhatsz. Ha meg jön két tanú magyarázkodhatsz te....
Zárt bekerített magán-területeden motorozhatsz! Minden más hely TILOS!
jó oké de még mindig nem kaptam konkrét választ,haza érkezésnél meglógok és utánam kérdeznek a faluban, semmi bizonyíték esetleg a moci színe,és még is megjelenek,mennyire élhetek a jogaimmal és mennyire ők,nem arra vagyok kíváncsi hol mocizhatok azt tudom,nem kaptak el nem volt semmi baleset okozás ,csak megtudják hol lakom tagadhatom-e ha megjelenek köteles vagyok e bármilyen rendőri intézkedésnek alá vetni magam vagy csak egyszerűen kulturáltan le se szarjam,aki már járt így írhatna annak meg kösszöném
Nem marad. Soha nem volt legális, az utak ugyanis magán/önkori tulajdonban vannak. Hivatalosan minden alkalommal engedélyt kéne kérned. Egyre több alkalommal a vadászok/gazdák/mezőőrök zaklatnak. Köszönd ezt a szántásban, patakban "túrázó" Kollégáknak.
Micsoda nehezeket találsz ki!
Akkor nem is megy neked a motorozás .De többet nem írok/hiábavaló/.Pisti
nem igazán szeretek körbe körbe motorozni ami veszélyesebb +még fizessek is érte,de kinek a pap kinek a papné,inkább marad a nyugodt túrázás,remélem jó sokáig
Amit a végén írtad az nagyon igaz .Minden erdész és vadász csak a saját hasznát nézi és csinálja hogy otthonra kerüljön. És még spiclik is csak mást kapjanak el de ők rabolhatnak .Ne feled de van pálya is. Üdv Pisti
az erdőben csak kitaposott járt úton mocizok és a mezőn is mivel hogy nincs kedvem egy gödör miat korházba kikötni ,a kipuf nincs kiherélve de nemis valami sport dob,szerintem felénk a fa kitermelés mivel elég sok helyen van no meg a vadászat zavaróbb,a mezők mellet elég sok a szántóföld sok a traktor is nem hinném pont csak az én mocim zavarná őket,ez csak az én véleményem és lehet hogy én is csak egy szemét természet pusztító vagyok
Az alátok azok szerinted nem félnek az erdő- mezőn.De te nem ártasz. PISTI
Az alátok azok szerinted nem félnek az erdő- mezőn.De te nem ártasz. PISTI
Azt részletezték benne, hogy, aki vesz egy veterán gépet és nem akarja végleg kivonni a forgalomból mert lehet, hogy mondjuk pár év múlva mégis használná, de jelenleg nem tervezi annak használatát, akkor fizetnie kell az ideiglenes 6 hónapos periódusainak a díját, mindaddig, amíg majd használni akarja forgalomban.
Mivel ha kivonatja végleg akkor már nincs vissza út