Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Perelni tud, csak eredmény nem lesz.
Menjen csak bátran a bíróságra.
Üdv.
Pár hete elcseréltem derbi gpr 50-es motoromat egy honda dominator 650-re, adásvételin 230.000 Ft-ot árat írtunk, mintha én vettem volna tőle,ő meg tőlem, nekem 2 nyelvű adásvételim van, neki pedig még egyenlőre nincsen papírja, hogy megvette tőlem a motort tőlem, tehát hivatalosan még az enyém.
Nemrég felkeresett hogy szar a karbi és szervizbe van, és hogy én álljam a költséget, mert rejtett hiba, vagy pedig visszaveszi a hondát, mondtam hogy a honda hivatalosan már az enyém, és nem fizetek, ő pedig mondta hogy megy a bíróságra, és arra lennék kíváncsi hogy adásvételi nélkül tud-e kezdeni valamit ?
Egyébként a hondán is van némi javítani való, de ez őt nem érdekelte.Adásvételim rendesen ki van töltve, 2 tanú stb...
Előre köszönöm a segítséget, Üdv.
Ejj. .....ez az android szépen kicserélte a szavakat :S

Koppra annyiért vásárolni.........
Én is bírom az olyan embereket, akik rögtön okoskodónak kitalálják azt, akik számukra nem tetsző dolgot írnak. Főleg ha az a legjobb és legproblémamentesebb megoldás a jövőre nézve.
Motort venni van pénzed?
Az átírás (tulajdonszerzés) ugyanúgy "hozzátartozik" a vételárhoz. Azzal együtt kell számolni.
Koporsót annyiért vásárolni valamit, mint amennyi pénzed van, butaság......
Hogy miért? El se hinnéd! Mert nincs pénzem.
Bírom az olyan embereket, akik nem a probléma megoldásán vannak, hanem okoskodnak. Miért nem így? Miért nem úgy?

u.i. Egyébként idő közben változtak a dolgok és át lesz iratva a motor.
Azért köszi!
A motor vásárlásba miért nem fér bele egy 60e forintos átírás?
Akkor tiszta a dolog, fizetsz valamiért, megveszed, tied lesz. Ennyi.

Nem utolsó sorban elkerülendő a később esetlegesen felmerülő problémák.
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni Tőletek! Motor vásárlás előtt állok. ( 599ccm, 100Le) Nagyon nem szeretném átíratni 60 ezer forintért. Mivel a motort egy haveromtól venném a bizalom fenn áll.
Milyen megoldások vannak erre? Üzembentartói papír írásával mennyibe kerül ez? Mik a hátrányok? A biztosítást hogy kell intézni?

Előre is nagyon köszönöm!
Miiiiii?
Köszi, hogy meosztottad velünk a sztorit. Egy szép nyárestére(inkább éjszakára) terveztünk mi is egy kis fényképezkedést a színesen világító szökõkutaknál és az országalmánál. Bár azt tudjuk, hogy az egész belváros be van kamerázva, gondoltuk majd letakarjuk, vagy levesszük addig a rendszámokat.
Ezek után nem vagyok biztos benne, hogy nem lennének ott hamar a yardok. ennyit nem ér néhány jó kép.
ez Székesfehérváron történt...
akkor a00
köszönöm a választ
Akkor az történne, amit lentebb írtam, és mindenki ráerősített.
Nem éri meg, mert a banknak nem érdeke, hogy minél drágábban adja el a motort. Ő eladja annyiért amennyiért tudja, és a többit tőled hajtja be. Pénzénél lesz így is-úgy is. Csak Te nem.
Mindenki bizonytalan ebben a diktatúrában és kizsákmányolásban
Háznál tudom nagyjából, úgy működik, ahogy Gyurgyalag írta, ha nem tudsz fizetni, elárverezik a fedezetet, de ettől még nincs vége a dalnak, a maradékot ugyanúgy behajtják rajtad. Annyi könnyebbség lehet, hogy a fennmaradó tartozásra már egy új szerződést köthetsz, tehát más (alacsonyabb) törlesztőrészletekben állapodhattok meg a bankkal, és esetleg a bank méltányosságból el is engedheti a tartozás egy részét, de ehhez alaposan megvizsgálnak, hogy milyen a szociális helyzeted, mennyi a jövedelmed, mennyit fizettél már be, előtte rendesen fizetted-e a részleteket és most tényleg csak azért buktál be mert elvesztetted az állásodat stb. stb. - ez mindenkinél egyéni procedúra. De 2 hónap után holtbiztos, hogy semmit nem fognak méltányolni, a tartozás marad, nem évül el, sőt még öröklődhet is, de addig is jönnek a végrehajtók stb....

Magyarán ha bizonytalan a megélhetésed szerintem ne vegyél hitelre új motort. :)
jelenleg is ez van.
szerencsére nincs ilyen gondom, se hitelem. De ha vennék egyet és 2hónap múlva bejenteném fizetésképtelenségem ?
Igen jól tudod, jelenleg is így van. Azzal, hogy a fedezetet értékesítik és abból nem folyik be a teljes tartozás, a hitelet nyújtó pénzintézet nem mond le arról a jogáról, hogy a fennmaradó rész behajtását is megkiséreléje. Ilyenkor jön a fizetési meghagyás és / vagy peres és / vagy végrehajtási eljárás.

Nem jó megoldás ha a Bank adja el a fedezetet, mert az eladás nem piaci áron fog megtörténni.
Legjobb tudomásom szerint először viszi a motort; aztán elárverezi annyiért, amennyiért tudja; ha kevesebbet kapott a motorért, akkor további tartozásod marad, amit valamilyen úton-módon be fog rajtad hajtani.
Ezt az információt kb 3 éve kértem ki egy banktól, azóta ez akár változhatott is, sajnos/szerencsére nem vagyok naprakész.
Biztos infót akkor kapsz, ha felhívod a bankot, és megkérdezed, vagy elolvasod a szerződést.
B0 nincs.
A00 van.
Kérdezném hogy akkor mi a helyzet, ha az új hiteles motoromat már nem tudom fizetni, munkanélkülivé válok, nem tudom fizetni részleteit.
Mi a menete, ennek lebonyolítása, a bank a motort viszi, vagy más egyebet ?
Szia, engem is érdekelne, hogy melyik városban történt mindez pontosan. Így hogy videó is készült rólad, attól tartok bármivel is próbálkoznál a méltányosságon kívül, annak magasabb lenne a büntetési tétele mint magának a behajtásnak... :(
adásvételivel bemész a biztósítóhoz,ők elküldik valami központi adattárba a B/M fokozatodat,majd jelzed a másik biztosítonak,hogy érvényesítenéd a B5-öt erre a járműre,de csak ez akkor lehetséges,ha a régi vagyis eladott jármű biztosítója nem csiga,mert az új biztosító vagyis a jelenlegi BM0,abból a bizonyos adattárból kéri le az adatokat a BM fokozatodról
régitől kapsz igaz egy igazolást,de az apróbetüs részt elolvasod,és ki is törölheted vele a hátsódat,szóval csak az adattárból dolgoznak a biztosítók,és ha ott megjelenik a BM fokozatod az után tudod érvényesíteni a BM5-öt
remélem érthető voltam,1 hónapja játszottam el autóval
Sziasztok
Nem tudom jó helyen keresgélek, de az lenne a kérdésem hogy jelen pillanatban két motorom van. az egyik B5-ben van a másik meg B0-ban ha eladom a B5-ösz hogy érvényesíthetem a másik motoromra a bonus fokozatot?
Segítséget előre is köszönöm
Szia! Pontosan hova hajtottál be?Én is mászkálok a belvárosban,de még sose volt gond, bár nem csapattam végig keréken a Váci utcán