Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

bementél és megszoptad, fizetsz és annyi
mi ebben a hiba?
ha vagány voltál vezetés közbe legyél vagány amikor fizeted a csekket

de ha nem fizeted be akkor vagy közmunka vagy leülöd
Üdv!
Behajtottam rendszámos motorkerékpárrommal a belvárosba. Ellenőrzés megúsztam, de két nap múlva kaptam a fényképet meg a harminc ezres csekket. A közterület munkatárs videó kamerával dolgozott. Közigazgatási bírság, fellebbezésnek, méltányosságnak helye nincs!
Ez komoly?! Semmi esély, semmi kiskapu vagy valami?
Segítsetek!
Hát smkp. biztosítást elvileg vázszámra kötsz, 125-ös váz számára 50-est kötni... Meg szerintem alapból úgy lenne szabályos, hogy készíttetsz terveket, azokat beadod az NKH-nak, aki jóvágyja az összeépítést...
http://www.nkh.hu/Gepjarmu/tev...
Amit kb. sose fognak jóváhagyni, eleve az összeépítendő darabokról kell papír...
Szóval szerintem teljesen esélytelen/szabálytalan.

Más kérdés, hogy a gyakorlatban mennyien használnak "50-es papírokkal" szabálytalanul motorokat...
"előzmény"
elvették a forgalmit?
Üdv mindenki!
Apróbb motorfaragáson töröm a kemény fejem. A kérdésem az lenne, hogy ha adott egy eredetileg 125-ös papírok nélküli enduró váz és belefaragok egy gyárilag 50-es kis blokkot, akkor ezzel kapcsolatban lehet bármiféle papírozási problémám? Gond nélkül köthetek rá biztosítást és használhatom is közúton, mint 50-es kis rötyögőt?
Válaszokat és infókat előre is köszönöm.
nem legális, ez igaz. de én is adtam már el így autót. leadtam az adásvételit az ocsmányirodában és kész. talán egyszer kellett leveleznem az önkormányzat adóosztályával de nem volt belőle semmi gond.
Hát ez nem legális és eladóként nem biztos, hogy te is belemennél, hogy Hans Régenkúrt-nak adtad el az autódat
írj kamu adatot az adásvételire és kész, a vasasok is így viszik el az autókat. vagy külföldi névre, címre kell írni, ott aztán kereshetik.
Véglegesen ki kell vonatni. Papírozás után az alvázszámot kivágják,a többit "visszavásárolhatod",még a motorszámot is hasznosíthatod.
Na igen ettől tartok én is . De én meg nem akarok fizetni feleslegesen . Akkor inkább hanyagolom a dolgot . Azért köszönöm
Valószínűleg megvásárlás után az eladó bejelenti az eladást mivel kötelessége csakúgy mint neked bejelenteni a megvételt.

Gondolom csak ideiglenesen van kivonva. Ez ha jól tudom 6 hónap és visszahelyeződik forgalomba. Ekkor esedékes a gépjármű adó, minimum ezért fogják keresni a jármű tulajdonosát.

Valakinek fizetnie kell, gondolom a régi tulaj nem akarja.

Megoldás a forgalomból végleg kivonás, hivatalos bontóban aki ad róla papírt és az okmányiroda ez alapján törli a rendszerből.

Ami kell belőle szedd ki ami nem kell azt add le a bontóban.

Mondjuk érdekes kérdés, mert egy már forgalomba helyezett autóból nem tudsz csinálni forgalomból kivontat csak ha megsemmisíted.
Helló mindenki ! Kérdésem lenne bár autós téma de azért aki biztosan tud mondani okosat az írhat ha gondolja Adott egy kivont forgalomból lévő autó megvenném mert alkatrésznek kéne . Adásvételivel elhoznám de én nem akarom átirtani mivel nem arra kéne . Az okmányiroda esetleg buzerálhat végette ?
Csak óvatosan vele a képen láthatod a bukógomba leér kanyarban közvetlenül a lábtartó és a kipufogó után XD Nem elesve
Az jó tipus
Na megvettem.
Csak telefonba volt fura a fazom.
Patika a gép. Úgy érzem jó választás volt.
Cbr 600 F4
Jó alaposan körbe kell nézni,de keress rá a levelezéseimre segíthet megoldani az ügyet,ám ha gyanús a gép hagyd ott! Hasonlítsd össze a forgalmiban lévő gyártási évet az első forgalomba helyezés dátumával,állapottal,valamint a vázszámkarakter tizedik jegyével,ami a gyártási évre utal!Ha nem stimmel valami írd fel és küld be az nkh-nak,a geciládával kicseréltetik a forgalmit,természetesen igy se vedd meg! Ha a külső jegyekből és a papírozásokból ami tartalmazza a km-ó állást is más jön le hagyd ott! A haver igy uszott meg egy hibás ad-vétet Helvécián!
CIMBI!
Légyszíves keress rá az itt fellelhető levelezéseimre én pont így jártam és kimásztam belőle, 4 évembe került,de megérte ! Ha földi lennél el tudnám mondani mire kell vigyázni! Hosszas huzavona után a Kft éppen ma fizetett, a megkárosításért! Még fog egyebekért is mert felnyomtam őket......!
Nem kell oda pótkocsi. Elég egy kis dobozos áruszállító pl: ducato
Persze, ha a cég alkalmazottja közlekedik vele.
nincs valami motoros haver?
megy előtted aztán sasolja a yardokat, nem szabályos de kivitelezhető
bár ha van útközben nagyobb város akkor így is lehet cumi
Utána kérdezek köszi!
P-s rendszámmal szerintem járható a dolog, de kérdezz utána!
Sziasztok! Elmentem az okmányirodába kérdezősködni. KPM vizsgára kell vinni a motort tőlem kb. 50 km-re. Arra a kérdésemre, hogy útvonal engedéllyel mehetek-e lábon a vizsgára azt mondták, hogy nem, mert útvonal engedélyt csak rendszámra tudnak kiállítani. Nem lehet valahogy megoldani, hogy mégis csak ki tudják állítani (vagy ez kimondottan le van írva valahol?)? Ahhoz, hogy utánfutón levigyem a vizsgára kéne szereznem kocsit, sofőrt, utánfutót, szóval elég körülményes, és ha lehetséges lábon mennék már csak az élményért is.

Előre is köszönöm a válaszokat!
Adás-vétel érdekes dolgok ezek.
Barátom megkért gyere nézd meg ezt.Megnéztem.Na? Mondom NE vedd meg.Mire Ő.Dehogynem hát olcsó.De nem,de igen.OK.Még nincs talpon a motor de már most van annyiba mintha várt volna pár hetet és kapott volna egy patikát.