Én a helyedben nem csináltatnám megbízással. Vagy maximum családtagot bíznék meg, vagy olyat, akiben bízhatok, hogy sajátjaként kezeli az ügyet.
Egyrészt mert szerintem sok pénzt elkérnek érte (bár pénzt lehúzni nem hiszem, hogy tudnak, ugyanis mindenhol, minden befizetett forintról számlát kapsz, azzal el kell tudni számolni), másrészt meg mert ha felmerül valami gikszer, akkor nem tesz meg mindenki mindent a siker érdekében, ha nem saját ügyről van szó.
Ha teheted, intézd magad. Egy napot kell "csak" rászánni, és annyi. Én is végigjártam ezt márciusban.
Ennyire azért nem vagyok cuki. A "rózsaszín a legtutibb szín a világon" elvet sem igazán érzem magaménak. De cukkerfülcsim viszont van, nagy bigyi-bogyós.
Külön ilyen tétel nincs, max azt tudom elképzelni, hogy valaki nem maga intézi ezeket a dolgokat, és beleszámolta a megbízási díjat. Ha Te intézkedsz a saját ügyedben, akkor csak a lent felsorolt költségek merülnek majd fel.
Köszönöm Szépen! Erről van itt sző, ez már részletes segítség!
Vki még olyan tételt is hozzáadott hogy regisztrációs adó ügyintézés. Vagy ez csak vmi pénz leszedő kamu indok?
Hát ha 20szor nem, akkor egyszer sem. Bár most már csak ctrl+C, ctrl+V-vel nyomom, mert lekopnának a betűk a billentyűzetemről, ha mindig begépelném.
Micsináljak', ha egyszer ennyire cuki vagyok, hogy mindig segíteni próbálok?! Pedig már megfogadtam, hogy nem segítek, millió fórumon le van írva, és én is leírtam már itt is jónéhányszor. Oszt' mégis.
Kertet is szívesen ások, de inkább maradnék a sajátomnál (ha lesz eccer')
Amit a regadó kalkulátorral kiszámolsz, az nagyjából forintra pontosan megmondja, hogy mennyit kell majd fizetned. (persze, ha jól adod meg az adatokat) Pár száz forint differencia lehet az időközben eltelt napok miatt, de az nem tétel. '14. január 1-től kell vagyonszerzési illetéket is fizetni a külföldi motorok után is, ezt szintén kalkulátorral ki tudod számolni. Nincs olyan tétel, amit mindkét kalkulátor számol.
Eredetvizsga külföldi motoroknál nincs. Műszaki vizsga viszont van,
melynek díja 27.160 Ft, és a vizsga napjától ketyeg a 2 év. Ha van érvényes műszaki a motoron, akkor csak 8.000 forintot kell az NKH-nál fizetni, és akkor az eredeti műszaki kerül honosításra, +4.360 forintért pedig újra le is műszakiztatják, akkor peddig 2 év múlva lesz esedékes a következő.
Az okmányirodában a forgalmira 6000 forintot, a törzskönyvre szintén 6000 forintot, a rendszámtáblára 4500 forintot, az érvényesítő matricára pedig 585 forintot kell fizetni. Ennyi költség merül fel külföldi motor magyar forgalomba helyezésénél.
Ha a következő kérdésed pedig az ügymenetre vonatkozna, akkor parancsolj, megelőlegezem Neked.
Kelleni fog: kétnyelvű adásvételi szerződés, eredeti külföldi forgalmi és eredeti hologramos kivonási papír, ami tartalmazza, hogy exportra szánják a motort. Aztán:
1., Elmész az NKH-hoz (nem kell a motor, csak a papírok), elmondod mit akarsz, a kezedbe nyomnak egy adatlapot, kitöltöd, ügyintézővel leegyezteted, lepecsételi, kérsz egy időpontot.
2., Az adott időpontra visszamész, viszed a motort is, levizsgáztatják, kapsz egy műszaki adatlapot - mindenképp nézd meg, hogy minden adat helyesen szerepel-e, mert nekem pl. elírták a motorszámot, és mehettem vissza kérni egy újat. tutu-nak elfelejtették ráírni a km óra állását, neki is kellett új - ezt is ellenőrizd mielőtt elmész.
3., A műszaki adatlappal kibővítve a dokumentumokat elmész a helyi vámhivatalba, ott is a kezedbe nyomnak minden papírt, hogy mit kell kitölteni, kapsz egy határozatot meg egy csekket a regadóról, elmész a postára, befizeted a csekket, visszaviszed, lepecsételik, aztán mehetsz is tovább.
4., A műszaki adatlappal, a regadó határozattal és a lepecsételt csekkszelvénnyel bővült dokumentumokkal elmész az okmányirodába és ott intézik a többit. Ha minden jól megy, akkor 1 nap alatt sikerülhet.
+ FONTOS: a műszakira már kell, hogy legyen érvényes biztosításod, amit -rendszám hiányában- az alvázszámra kötöttél.
Igazából nem a kalkulátort nem tudom kezelni, hanem az a kérdés, hogy a regisztrációs adónál és az átírási költségnél simán csak össze kell adni az összeget és annyi? vagy van olyan költség amit mind a 2 helyre számol a kalkulátor? pl eredetiség vizsga vagy rendszám díja stb...
Mennyi a teljes költsége egy 2005-ös 200cc robogó magyar rendszámoztatásának? olasz papírokkal van. 300e az ára. mire minden el van intézve mennyibe lesz? Köszi.
Bevallom nem ismerem az idevágó jogrendszert részleteiben, de szerintem egyáltalán nem evidens, hogy biztosítani kell külön tárolót minden lakónak.
Pl. mi sok évig éltünk egy nagy 10 emeletes, min. 80 lakásos tömbben. Ehhez volt a pincében 3 kis tároló, meg a parkolóba nyílt vagy 5 garázs. Egyértelmű, hogy nem jutott minden lakónak, nekünk sem volt semmi tárolónk, lehetett volna bérelni a 3 helyiségből egyet közös használatra, de nem érte meg.
Ugyanakkor a nagymamám szintén egy 10 emeletesben lakott a város másik részén, ott valóban úgy volt, hogy minden szinthez tartozott 1 külön bejáratú közös tároló a pincében, 3 lakás volt szintenként, tehát 3-an használtak egy közös tárolót.
Szóval én is azt tudom javasolni, hogy át kell böngészni a társasház alapító okiratát, abban elvileg minden le van fektetve, mi saját tulajdon, mi a közös, a közösből milyen arányban részesültök ha részesültök stb. Ha ez alapján használhatjátok a fenti tárolót, akkor ezt a közös képviselő fejéhez lehet vágni. Ha nem, akkor viszont jogosan zárta le, hiába a logika azt diktálná, hogy használjátok, mert csak üresen áll és senki nem használja. Sajnos könnyen lehet, hogy ez a helyzet, ha a földszinten már van számotokra biztosítva egy közös tároló.
Csak abban az esetben lehet ha megvan a törzskönyv,forgalmi engedély.Ezek az okmányok lyukasztva vannak nem kell megijedni.
Eredet vizsga,biztosítás majd vizsga "de csak olyan helyen ahol KPM vizsgálat van.Mozaik,SzszMiklós.Többlet költség az új rendszám ami talán 6000Ft ezt nem tudom pontosan.Ennyi
Majd hadd nézzem meg élőben.