En mondjuk szeretem a szelsosegeket!orkan ereju szel vagy tombolo vihar vagy villamlas vagy hovihar en szeretem nezni illetve szeretek benne lenni!bar asszony nem dijjazza annyira! de ettol en meg szeretem az ilyeneket
Igen ezt en is hallottam!meg egy masik musort neztem hogy egy picit eliptikus palyan kering a fold es igy neha kozelebb van a naphoz mint szokott igy vannak olyan nyarak amik igen melegek,illetve telek is amik sokkal enyhebbek!de ennek az elipszisnek van egy negativ pontja is mikor huvosebbek a nyarak es hidegebbek a telek is!ezt a globalis dolgot tenyleg elcsesztuk. De lassan lehet korrigalni!a zoldek meg menjenek a picsaba!kivancsi lennek ok mivel jarnak nap mint nap ha nem kocsival!amikor itt is volt a radarallomas epites magyarorszagon hogy vedekezett a bunko?betonvasat vert a faba hogy ne lehessen kivagni furesszel!hat a betonvas is biztosan jot tett a fanak!
Amúgy nemrégiben volt egy golobális felmelegedéssel kapcsolatos műsor talán a Discoveryn, ott nyilatkozta több tudós is, hogy ha egyik napról a másikra minden autót minden gyárat és minden nem természetesen keletkező gázt kibocsáltó forrást megszüntetnének akkor is kb 50 80 évig ugyanúgy romlana a helyzet és utána kb 2x olyan lassan állna helyre.
Persze nem azt mondom go környezetet szennyezni mert úgyis mindegy, csak a sok hülye zöld se tud kb semmit csak mennek és vonulnak meg tüntetnek...
Pontosan. Amúgy nem kell nagyon régre vissza menni elég 10 évet, hogy akkor milyen időjárás és éghajlati viszonyok voltak és most mi van. Ez van meg kell szokni.
Hat igen,nem gyenge!de jo ha hozzaszokunk a kitolt szelsosegekhez!a vilag valtozik a szelek viharok erosodnek,lattunk mar m.o-n forgoszelet is!Szoval az biztos hogy valtozik minden de ettol meg nincs vilagvege!majd ahogy mindenki mas,alkalmazkodunk ezekhez!azert azt tudomasul kell vennie az emberi fajnak hogy meg mindig nem ö az ur hanem a termeszet!es bizony vannak olyan dolgok amikellen nem tud vedekezni!
Katasztrofavedelem honlapjan irjak hogy oroszlanyba nem lehet telefonalni van olyan epulet ahonnan kilakoltattak mindenkit! Lakhatalanna valt!utoljara 85ben volt ekkora!ezt irtak!
Hát 10 a maximum a Richter skálán de 10-est még sosem észleltek kb egyelő lenne a globális katasztrófával.
Itt egy kis infó ha érdekel : http://hu.wikipedia.org/wiki/R...
Éppen Pesten vagyok én is, Gazdagréten a 8. emeleten. Kicsit durva volt, amikor megindult alattam a szoba, rendesen megdőltek a falak, mint egy kártyavár, úgy mozgott. Beszarás volt!
Jó sokáig tartott.
Földrengést észleltek 18 óra 42 perc körül hazánkban. Folyamatosan frissítve!
4,7-es erősségű földrengés rázta meg hazánkat szombat este 18 óra 42 perckor. A rengés epicentruma Oroszlány volt, de a földmozgás észlelhető volt több dunátúli nagyvárosban, így Budapesten, Székesfehérváron, Győrött és Pécsett is.
ugatni tud mind, meg buzogni, de szemetet egyiket sem láttam még szedni.....
Persze nem azt mondom go környezetet szennyezni mert úgyis mindegy, csak a sok hülye zöld se tud kb semmit csak mennek és vonulnak meg tüntetnek...
Tény, hogy durva dolog de mint sok más természeti csapás ellen pl ez ellen se tudunk tenni semmit.
emlékszem még ágyban voltam aztán olyan volt mintha meglökték erősen volna
vagy valami ilyesmi
Itt egy kis infó ha érdekel :
http://hu.wikipedia.org/wiki/R...
Jó sokáig tartott.
4,7-es erősségű földrengés rázta meg hazánkat szombat este 18 óra 42 perckor. A rengés epicentruma Oroszlány volt, de a földmozgás észlelhető volt több dunátúli nagyvárosban, így Budapesten, Székesfehérváron, Győrött és Pécsett is.
Forrás idokep.hu
1996 to 2004
Front Sprocket: JTF1322 Teeth: 15
Rear Sprocket: JTR210 Teeth: 45
Alloy Rear Sprocket: JTA210 Teeth: 45
Chain Pitch: 520 Length: 108