Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Azt a tekercselők még hamar megcsinálják!
A terjesztő ne legyen leégve!
Van valakinek eladó generátora? Le van égve a világító tekercs része...
A kistankos rmg simán jó. Nem nehéz az egyeltalán
hali .domi 500. on mi az a felirat a henger talpon "bau 588""az lenne a ccm?de akkor az milyen henger lehet?
Az RMG blokk is Magnézium de nevetek ezeken a dolgokon hogy "nehéz" van 6- 7kg a 2 blokk közt..
ahham... ez dupla karbis pont :)
nehéz mint a szar:D az a lényeg míg 600 r könnyű hozzájuk képest..
Szerintem inkább lehet mondani XR 600 R önindítós blokknak főleg ha 86 duplakarbis Xr nézünk
Furat löket, RMG az önindítós stb..
r önindító nélküli 100 as dugó rmg önindítós meg szinte domi blokk..
mi a különbség az rmg es az r kozott? segiijjetek nekem :)
Nem jó neked az a blokk Neked 600r kell
Rendben megértem kösz:)
nem szeretnem szetszedni :) hatha megoldódik a penz bajom es rendberakhatom tavasszal..
csak a blokknak mi az ára?
Igen, pontosan 10x1,25- ös méretű. @csepi0101 Én úgyanígy jártam és a himbacsavarból indultam ki. Az tényleg nagyon spéci volt. Gyári csavar viszont van a Hondánál . Ok megpróbálom csavarboltban, de kíváncsi leszek mekkora lesz a legnagyobb szakítószilárdságú. Nem szívesen fúrnám át.
Acél menetjavító. Aztán többet sosem szakad meg.....
van is olyan ellenanyás megoldás rajra... én idén igy használtam a motort, de ennyire nem folyt az olaj ott mint az utóbbi időben..
Ja de nincs hely a furatban a forgácsnak ez a bibi,ki kell tekerni néha.
Nekem is s többség 8-as lett de még van mellete "bőven" anyag.
Ha mégis fúrod a pozícionáló csapokat szerintem a legvégén vedd ki a legutolsók legyenek azok a menetek.
Ja és nyomatékkulcsal kell lehúzni őket és akkor nem mennek tönkre.

Némelyik csavarnál van hely a henger mellett hogy teljesen átfúrd a hengerfejet ekkor tudsz ellenanyát tenni a túloldalra,ez már tényleg a legvégső barbár megoldás volna.
be kell kenni faggyúval a menetfúrót és az megtartja a forgácsot
így nem kell attól félni hogy beleesik bárhová
persze nem tart meg 5 centi menetről leszedett forgácsot
Menet belefúrásakor belemetszésekor arra is figyelni kell hogy a törmeléket kivegyük alóla ha nem nyitott a furat alja,ha nyitott akkor kiesik alul de erre is figyelni kell ne legyen eltömődve.Amint tólságosan erőlködni kezd a menetfúró tekerjük ki,pucoljunk ki mindent és újra.A tömítésnél fog egy picit erőlködni miután átjutottunk rajta mindenképpen pucoljuk ki mert annak az acél forgácsa csak árthat a menetnek.
az a baj,hogy már feljebb furták.. némelyikbe belebarmolták a 8-as csvart.. vékony a fala már,nem lehet menetet vágni sajna.. esetleg wurt menetjavitoval helyre lehet pofozni.. én domi hengerfejet akartam rá ha már ugy is kell rá másik csak,februárban kezdődik a suli amit bekell fizessek és emiatt kell a pénz.. ha sikerül megoldanom a pénzt akkor marad mindenképp a vas,mert imádom..
a himba az más dolog
ott mindent úgy csinálnak meg hogy ne legyen egyforma semmi mással
mert ha jó lenne akkor betekerné a vidéki parasztgyerek a sima 5.6os csavart amit talált a sarokban és avval menne amíg szét nem szakad
emlékeim szerint a lábtartóé nem ilyen spéci csak mondjuk nem 10x1,5-ös a menet hanem 10x1,25ös(az adatok nem feltétlen ezek)
pl a yamaha blokktartó csavarok is sűrűbb menetesek mint a "megszokott"
volt is olyan menetemelkedésű a boltban csak hosszabb volt a menete
Ja és persze a sorjára figyelni kell ne jusson a hengerfejbe,se a blokkba menetfúráskor ki kell takarni ragasztószalaggal rongyal amit csak lehet