Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A vezetők nem egyformák az xr és a domié keskeny az xl-é széles.A domi vezláncot betudod tenni ha cseréled a lánckerekeket. A szelepek tudtommal egyformák.
válaszoljatok honda proffik !Hogy még ünnepek ellőtt tudjak rendelni cuccokat.
a zongora full gyári, de nem tudom mi van benne mert még sosem szedtem szét
nem tudom mennyire automata a dekompresszor mert leállításkor csattan a szabadonfutó szóval még nem a legújabb fordulattól szabályzós típus lehet
a husky nem csattan, ellenben ha nagyon alacsony a fordulat leböffen szóval abban lehet full automata
domi meg az xl vezér lánc vezetője meg a szelepei egyformák?
Mert a zongorába gyári veztengely van amin gondolom van autómata dekó Nekem viszont túúúnyíng veztengely van és azon nincsen dekó és kb minusz 1-2 fok volt mikor indítottam tavaly.
látod a zongora simán megforgatta, pedig deres volt a határ
azért én se erőltetem a téli üzemmódot a 20w olajjal
szevasztok .ha az xl be cserélem az alsó +felső vezérmű lánckereket domiéra akor fel tudom rakni a dommi vezér làncot gondnélkül ?
Ne erőltesd télen Nehezen is lehet indítani mert megfogja a főtengelyt és0 fok alat már nem ajánlott.Tegyél bele actevo 10w-40-et fél szintetikus az teljesen jó bele
most ha havi 1-2x használod semmi baja sem lesz
de ha napi használatra kell télen érdemes betenni 10w olajat
de nem értem miért nem cseréled le 10w40 re? ottvan ezaz elf olaj én is ezt használom 2000 literje és semmi problémám vele télen nyáron 10w40 van
Teljesen hideg motorral sosem indulok el, minimum pár percet ketyek mire kiérünk a kapun szóval talán a 20w50-el sem lesz gond télen
plusz hogy az ásványi 200fok felé már a halálán van, a szintetikus meg bírja még 350 felé is
és a sima ásványi már 0 fok felé már nem az igazi ezzel szemben a szintetikus meg akár -40nél is elvan
és ne tévesszen meg senkit a 10w40 az már keverék olaj nem sima ásványi

itt csak az a lényeg hogy kell-e a gépnek szintetikus vagy nem, ezeknek a régi lomoknak semmi szükségük rá, de ha olcsóbb a szintetikus(és persze minden tulajdonságában jobb is) akkor miért is ne azt használja az ember?

mindemellett és a legolcsóbb 20w50es ásványival járok de csak mert ettől olcsóbbat nem találtam
hidegen nem lesz olyan az olajozása
Ha télen 20w50-el használom mi fog történni? Csak kevés használatra gondolok
mocis! láttam irtad korábban,hogy xl re raktál dominátor hengerfejet... 87 es xl 600asom van és hengerfejet kell vegyek mert ez totálon van.. 650es dominátoré megy rá? évj? karbi milyen kell hozzá? tudsz segiteni?! thx Üdv: Otya
Amúgy a Dominatorom mint párszor írtam 88-as évjáratú tehát lassan átlép a 27. életévébe és a szerelő szerint aki a hengert fúrta és a dugót cserélte maga a blokk bontatlan. Az órájában asszem kb 40000 van de erre nem adok, ki tudja ki merre variálta, bár az sem elképzelhetetlen hogy egyszer átpördült.
Maradok a rész szintetikusnál
Én azt olvastam valahol hogy a régi motorok szimeringjeit megeszi a szintetikus olaj,nemtudom mennyire kell réginek lennie.
Amúgy olyan nincs hogy az ásványi olaj jobbat tesz neki mint a szintetikus ez a világ legnagyobb hülyesége,mintkét olaj üzemi hőmérsékleten ugyanolyan jó,indításkor viszont jobb a szintetikus + eltűnnek az ásványiból az adalékok idővel miáltal jelentősen romlanak a képességei.
Nem mozgok krosszpálya közelében pedig itt van tőlem 300m-re a Csévi pálya ezért nem tudom hogy ha a motor leömlői sárgásbarnák az valami hőálló festék maradéka vagy a finom homok ráégve?

Ja sejtem hogy mivel a blokkméretben sem nagyon és a váz méretben pláne nincs eltérés a 600 és a 250 között ezért halmozottan hátrányos lesz erőre de nem is versenyezni vettem,eljárni vele célirányosan.

Ha kapaszkodni akarok mint a zászló akkor ott lesz a cagiva.
A 250 4t harmatgyenge annyi a nyomaték benne mint egy villanyos bicikliben
Egy 125-ös 2T vagy 250-es 4T krosszt vagy endurót szeretne ,cagivának is van van valami "újabb" 125-öse ami tetszik neki

Lényegében én is ki tudom választani de mégiscsak akik nap mint nap endurósok krosszosok között "élnek" mint a topikból többen hát ha belinkelem majd az általa kinézett olx-es csodát aminek pl ismeritek a "tipus gondját" amiért pl túladnak rajta hát az ilyen infok picit segíthetik a kiválasztását.

De azért nem lovalom magam bele,majd ő kiválasztja és elmegy érte,én csak mondok rá valamit meg elmondom neki mire figyeljen mit füleljen és hol nétte meg jobban.
Valahol azt olvastam hogy az ásványit jobban szereti, 88-ban hol volt még szintetikus olaj?
egy csomó minden van hozzá, amikor volt akkor körbenéztem(dugó vezérműlánc stb)
pl legmárkásabb telószimering 600ft a traktoros boltban, de a többi is szabvány méret
és nézz csak körbe miket szenvednek itt a honda cuccokkal
azt sem olyan könnyű beszerezni
nekem mindegy mit ajánlsz de ez a japó árakhoz képest féláron sincs és tud annyit, nem ajánlanám ha szar lenne
ez az ar350 meg elég sok helyen előfordul, szoktam látni, igazándiból nem sokkal ritkább mint egy dr350 vagy tt 350
szóval ez csak egy lehetőség

amivel szoptam az a km óra meghajtó volt, de végül 3 lyukrafutás után meglett
Én nem javaslok neki 80-as évekbeli cagivát mert úgysejtem az a pár 90-es évekbeli nagyköbcentis tipusuk ami még szépen fut és az a többi 2000 utáni nemrég még gyártott kisköbcentis 125-öshöz még van gyári alkatrész.....de nemhinném hogy kompatibilisak a régi 80-as évekbeliekkel.Ha a Honda ugye 10 évre visszamenőleg gyárt alkatrészt akkor egy Cagiva szerintem egyáltalán nem foglalkozik a régi motorokkal pláne ha meg is szűnt a gyár.Cagiva AR350 stb régieknek Fanclubbja meg nemhiszem hogy létezik a galaxisban akik utángyártottat csináltatnának....de lehet tévedek és imádják az emberek az ilyen csúnyácska öreg olaszokat.

Ha egy ilyen öreg hengere kikopik akkor perselyezés marad,mondjuk én nem riadok meg a szótól meg is találom hozzá majd az embert,de akinek kell ő nem szerelő fajta inkább gázhúzó fajta akkor is ha szólok neki hogy meg kellene nézni pl a cagiva/ducati hátsó szelepeit az ilyen aggodalmak lepörögnek róla,ezért is jó hogy visszavettem mert a tudat is idegesít hogy alaki úgy megy egy egzotikus ritka motorral hogy már hallhatóan valami gáz van a hengerfejben.

Japánt fogok neki javasolni amihez van alkatrész.
Én még elkombinálok és keresem az egyező tipusokat de szerintem ő nem mélyed ennyire bele.
Üdv mindenkinek

Lenne eladó sorban valakinek mikuni tm 40 karbija? Mert a mostani gyári Xr 650 karbi nem.tetszik keihin 40.