Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Lehet gyűrű,dugó probléma is!
Valami a szelep alá szorult, esetleg kicsit görbe vmeik szelep?
hát fogadnék rá hogy gátas de szerintem veszítenék mert gátasan is volt kompressió az enyémben én arra a retkes autó dekó szelepre tippelnék
nállamlehet megtenni a téteket
Hogy legyen pont is az i betűn xl 600 hengerfeje hajlamos rá hogy gátas legyen magyarul szétreped a picsába a gyertya és a szelepülék között legyen szerintem pattintsd le azt a hengerfejet azt okuljon a néző közönség... Lassan már fogadásokat lehetne kötni tehát legyen valami
bár az diesel .Lehet hülyeség is .Mindegy a hengerfely csak estére bontódik addig hátha jön v mi jobb ötlet
aut nemtudom hogy lehet e akkora vákum.de egyszer jártam űgy egy toyota kis busszal hogy .elveszet a komprszió eggyik hengerbe .szétszedtük és a gy űrű volt meg szorulva a dugattyú nútjàba a oljos kormos szutyoktól .ki k pucoltuk ,vissza elment azóta vagy 60e km hiba nèlkül .szerintem ez lehet akkor is mikor egyszerre eltunik a kompresszió pár rugás után vissza jön
Legjobb eshetőség hogy a szelepeket kell beköszörülni, vagy csak alákerült valami.
Gyertya jól benne van? Nincs megszakadva a menet?
Hengerfej le, és kiderül!
@ norbi175 Nem lehet hogy egyszerűen nem mozognak a szelepek a kompresszió meg megszökött felső holtpont környékén. Szóval felül nincs kompresszió, amikor a dugattyú lefelé mozog meg vákum van.
ez nem csak a pofátlanság miatt van
hanem az emberek sóhersága miatt is
mert ugye mindig mindenből a legolcsóbb kell
legyen az olaj vagy szalámi vagy óra vagy bármi
aztán ha olcsó kell jönnek a hamisítványok
pl pick szalámi argentín nyesedékhúsból ami a vámpapírok szerint állateledel
Tényleg odáig jut már a Kínaiak pofátlansága hogy az ember csak a márkaképviseletben vehet normális alkatrészt.
De minden téren ez van.Mindenre rámozdulnak a csingcsengék mindent lemásolnak.
A Repsol 2T olajra "synthetic blend" van írva,a magyar címkén "szintetikus olaj" az eladó szerint meg félszintetikus.De nincs elé írva a "semi synthetic" sőt az angol ismertetőben sincs már utalás rá.Szóval a ravasz aljasság mindenhol megjelenik.
épp nemrég írtam hogy nekem nem kellett szerelgetni
egyszer(aztán lehet kétszer) állítottam szelephézagot de minden évben megnéztem
ezen kívül csak olajcsere volt meg csapágyzsírozás
meg fejidom ragasztás óraburkolattal együtt, de az nem műszaki hiba miatt volt
avval a k...va gyertyával szoptam sokat 3 helyről rendeletem aztán mind beszopatott
aztán az egyik ténérés küldött gyári honda gyertyát(tényleg, miért is volt zongorája a honda szervizvezetőjének? ) aztán elmúlt minden gondom
Eddig a dekompresszorral volt a gondod,akkor vagy az nem zár ugye vagy ami horror hogy kilukad a dugó a kevés benzintől vagy elreped a hengerfej vagy kitörik a szelep mellett.Mástól mitől forogna ellenállás nélkül.Eléggé xar minden eshetőség.

Olajtémában találtam egy ábrát az XR olaj útjáról.
Az XL is ugyanez ugye.akkor a vezértengely kimenő oldalán ott nem folyik le az csak egy támasztó csap a csapágynak,teát ha oda is zárt csapágyat tesznek akkor ott is meglesz az ellenállása az olajnak,csak az indulás után picit később áll be a megfelelő nyomás.

Ini te is megerősíthetnéd a ledugaszolt vezérműtengely kérdést.
a fiam is csak röhög rajtam neki a 660ba eddig csak a lábtartó csavar lazult meg
nekem az xr4 volt ilyen vicces
amikor hidegebb volt akkor nem volt felső holtpont, úgy tűnik fázott és elköltözött délebbre
pár rúgás után megjavult
valaki tanácsára úgy állítottam le hogy megkerestem a fh-előtti pontot és úgy pihent
ekkor már általában nem volt gondom

ja és nekem annyi hibám volt az xr4-el hogy az ngk (vélhetőleg hamisak voltak)gyertyával nem akarózott jól indulni, a denso megoldotta a gondot
és a legordasabb szopatós műszaki hibám az volt hogy szétcsúszott a jeladó csatlakozója(kihuzigáltam a sok gizgazat amit összeszedett) aztán nem volt szikra
szóval nem tudom mit kínlódtok ennyit, szegény masteron meg eret vág lassan magán hogy ennyire szar a honda

mert ugye a kedvenc 25+ éves zongorám elment közel 10ezret úgy hogy még a gyertyát se tekertem ki belőle
tura után beáltam a garázsba meg akartam nézni a dekot zár -e levettem a vez tengelyt .dorgatom a berugóval semmi ellenállás .De mégcsak felső holtpontott se érzem . agaszt egy kicsit mi a f van.
Mostmár megnézheted a tengelyed végét hogy dugaszolt e.Már érdekel.
Szerintem a centrifugális erő miatt simán kifolyik az olaj 2 himba érintés között de biztosan jogos a lezáró kupak.
Amúgy norbi175 miért akarod mindenáron levenni a hengerfejet?
A deko szelepppel történt valami?
Most hogy a rákba zárja le újra?
tehát tényleg le van zárva az egyik fele?
hoppá ez nagyon fontos info
Helló!

A vez.tengely végét le kell zárni!
Az olaj hülye lenne kimenni a himbáknák,inkább kimegy a 3xnagyobb furaton!
Meg kell lenni a nyomásnak,ha nagyon nyitott,soha nem lesz meg.
Kupak benn marad,vez lánckerék felől 1 oldalon zárt csapágy!
Olajszivattyú ellenőrzés, ha karcos a szivattyú csere!
Ha nagy a hézag az olajszivattyúnál,csere!
valami öttlet mielőtt leveszem a h.fejet ?
Szevasztok két hete vagyok boldog tulaja egy XR 650r-nek előtte egy 500-as XL volt, a kérdésem az lenne melyik más gyártó motorja egy kategória az Xr-el főleg amelyik súlyban is közel azonos, esetleg mivel szoktak a súlyából faragni?
még szétvan szedve csak már nincs kedvem lemenni a garázsba baszott hideg van.
Ne szedd szét ezért ,a tieden lehet más minden,a csapágy is a beömlésnél nyitott.
Ezen az angol fórumon ha jólolvastam arra jutottak hogy ezek a kis lezárók a tengelyek végén más tengelyeknél is bent vannak pl a váltóban,és benthagyták,a képen is látszik hogy le van zárva a vezérműtengely vége.
Itt kezdenek róla beszélgetni,elég amatőr módon azt hiszik elsőre hogy a másik végén is kellene lennie....

Én aztmondom hogy az a kis alu izé benne az csak egy jelzés amit nem lehet újra visszatenni,jelzi hogy új a tengely...de már nemtudom ezt sem.Lehet igazuk van és bennehagyták.
De ha a japánok le akarnák zárni a tengely végét azt megtették volna saját anyagából.
http://www.advrider.com/forums...