Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Na mi van megakadt a folyamat?
azt irja nem jo a mail cim
tudom hogy az XR250r manuál vagy az xr400r manuál tökéletesen megfelel,ezekből húőztamle a csavarokat nyomatékra de mégis jólenne egy pontosan ehez az md11-es blokkhoz való.
Látni akarom a vezérműtengelyes fotókat és szövegeket,2Z-s a csapágy vagy 1Z-s.
rendben, remelem az lesz, megy a mail :)
84-87-ig ha küldesz szerelési pdf-et xl-250R-hez nyersz 3000Ft-ot
elefantazia@citromail.hu
végül is mire kell a manual?
kuldjek? :) adj egy mailcimet
Időközben letöltöttem egy nx250-es manuált is és látom hogy 2db vezérműtengely van tehát te is dominátorról beszéltél akkor azokat biztosan lehet hézagolni mert a lánckerekes tengely az külön van azthiszem,én 1 tengelyesnél furcsáltam volna.
Ez régi 250R ez van mindehol fent a net-en.
Aki küld nekem bárhonnan egy 84-87-ig md11-es XL-250R pdf-et szerelési útmutatóst annak utalok 3000Ft-ot.
Ma sajnos a gravitáció nyert. Nincs itthon 14-es csillagkulcsom a vallással meg nem férek oda az alján a csavarhoz. Ha kérek kulcsot és kicsavarozom ki lehet egyengetni vagy keressek újat?
ez csak feltételezés de szerintem a hézagolás a himbákhoz kell én szerelövel csináltattam szóval nem tudok másban segíteni
persze jók a himbák még szelepfedél is passzol...
Szelepfedél himbákkal az maradhat a régi? Mert talaltam karbit is hengerfejet csak nincs hozza szelepfedel illetve a himbák :D
Az úgy jó ahogy a 3. képen szerepel. A lényeget nézd,ne a rajzokat.
Írnak mindent össze vissza, a lényeg az ésszerűség!
Van egy olyan sejtésem hogy a google szövetkezve bizonyos rohadékokkal kiválasztott 1db tipust aminek az össze manuálját letiltották csakis tőlük veheted meg pl az ebay-en vagy kijelölt netes shopokban és ez a 250R 1984-87
Ez a 80-as évek végebeli z XL350r katalógusból van.ND03? (Újféle a blokk jobboldala.)
Ezek a fotók 95-ös és 96-os XR400-as manuálból vannak de 250cc szerepel a táblázatban...?És egy kép a XL350-es alkatrész katalógusból ahol tényleg "egy Z-s" a csapágy és a kép a belső oldalát ábrázolja nyitottnak.
85 kg vagyok , de az igaz hogy olyat kell rántani rajta h majd kiszakad a kormány
Az egyik fele legyen zárt,lánckerék felől. Legyen az olajnak nyomása,kennie kell a tengelyen lévő himbákat,csapágyat.
Ja úgy ugrik ha kb 60 kg vagy behintáztatod és akkorát rántasz rajta,hogy majd kiszakad a kormány Amúgy erőből az nem fog kerékre állni 3 ba.
minek ide tuning karbi meg hengerfej alap karbival és hengerfejjel is 3 ba ugrik az xl bár akkor már azé rá kell rántani
Miért van az hogy az összes XL XR-hez letölthető megtalálható a szerelési könyv vagy a használati karbantartási útmutató CSAK a 84-8x 250R-ekhez nincs sehol.Tudom hogy nincsen mert nagyon ráálltam már többször is és nincsen sehol csak venni lehet.
Egy Ebay-os-ból töltöttem le pár oldalt és ez a kép megint kétségekbe ejt.Mivel teljesen zárt a csapágy a vez tengely lánckerék felöli oldalán.Vagy rosszul tették oda és csak 1 oldala zárt?
-Láttam olyan fotót a neten ahol teljesen nyitott,
-Hallottam olyat hogy egyik oldalnak zártnak kell lennie,
-A cmnsl.com-on lévő csapágyak nyitott csapágyak
-A motorban ami volt egyik oldala zárt
-És a manuálban mintha mindkét oldala zárt volna a csapágynak

Na most mi?
Szerintem egyik oldala zárt hogy a másikat kenhesse az olaj.
Ha meg mindkettő zárt az azért hogy ne jusson bele a láncról vagy a himbákról vagy akárhonnan "forgács"
De akkor sem tennék belső oldalra fém fedelű csapágat mert ha leugrik a fedél az szépen rendet tehetne a fogaskerekek között.

Bírná egy zárt csapágy a saját zsírjával hosszú távon a kenést tartósan 5000-res fordulatokon?
Nincs dominatorom de mivel érint az új vezérműtengely kérdés ezért megkérdem hogy érted a hézagolását?
Én úgy gondolkodtam hogy a lánc úgyis megvezeti a helyén tartja a legoptimálisabb helyen.Nem lehet eltologatni ide oda a lánc miatt.
jah dominátor hengerfej és karbi jóval vadabb lesz tőle az (xl 600 r) minimális költségből kialakítható minden passzol bele vezérműtengelynél kell csak hézagolni .. ha nagyon durván számolnunk egy 50 esböl megvan az átalakítás ha szakember végzi